Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makbeins neilgi pirms arbitrāžas sēdes par 3,2 miljoniem pagarina līgumu ar "Coyotes"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Makbeins neilgi pirms arbitrāžas sēdes par 3,2 miljoniem pagarina līgumu ar "Coyotes"
Džeks Makbeins. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Arizonas "Coyotes" noslēdzis divu gadu līgumu par 3,2 miljoniem dolāru ar 23 gadus veco uzbrucēju Džeku Makbeinu, kuram svētdien bija paredzēta arbitrāžas tiesas sēde.

Džeks Makbeins pagājušajā sezonā aizvadīja 82 spēles, izceļoties ar 12 vārtiem un 14 piespēlēm, kas ļāva ierindoties 15. vietā starp rezultatīvākajiem debitantiem. Ar 304 spēka paņēmieniem centra uzbrucējs bija Arizonas "Coyotes" līderis.

Svētdien 23 gadus vecajam Makbeinam bija paredzēta arbitrāžas tiesas sēde, jo ierobežoti brīvā aģenta statusu ieguvušais uzbrucējs nespēja vienoties ar "Coyotes" par jaunu līgumu. Tomēr neilgi pirms sēdes abas puses nonāca pie kopsaucēja.

2018. gadā Makbeinu trešajā kārtā draftēja Minesotas "Wild", bet uz Arizonu viņš pārcēlās 2022. gada martā, kad tika iekļauts maiņas darījumā. Divas dienas vēlāk uzbrucējs parakstīja divu gadu debitanta līgumu ar "Coyotes". NHL karjerā Makbeins aizvadījis 92 spēles un ticis pie 29 punktiem.

Toronto dzimušais hokejists pārstāvēja Kanādas izlasi 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, piecās spēlēs izceļoties ar vārtiem un piespēli. Tobrīd Makbeins bija Bostonas koledžas students.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/coyotes-si...