Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" priekšā vairākas izmaiņas sastāvā, "Bruins" meklē aizsargu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blackhawks" priekšā vairākas izmaiņas sastāvā, "Bruins" meklē aizsargu
Stens Boumens
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Čikāgas "Blackhawks" jūnijā trešo reizi sešos gados uzvarēja Stenlija kausa izcīņā, taču algu griestu dēļ nācies šķirties no vairākiem svarīgiem spēlētājiem. Komandas ģenerālmenedžeris Stens Boumens norāda, ka tas vēl nav viss - ir vairāki scenāriji, no kuriem viens tiks realizēts.

Nacionālās hokeja līgas regulārā čempionāta kopvērtējumā ierindojoties septītajā vietā, Čikāgas "Blackhawks" ceļā uz trešo Stenlija kausu (arī 2010. un 2013. gadā) sešos gados pieveica Nešvilas "Predators" (4-2), Minesotas "Wild" (4-0), Anaheimas "Ducks" (4-3) un Austrumu konferences uzvarētāju Tampabejas "Lightning" (4-2). Taču uzreiz pēc triumfa bija skaidrs, ka sekos pamatīgas izmaiņas.

No nākamās sezonas spēkā stāsies Čikāgas "Blackhawks" uzbrukuma līderu Džonatana Teivza un Patrika Keina jaunie līgumi (katrs saņems 10,5 miljonus dolāru, bet pagājušajā sezonā pelnīja 6,3), kas situāciju padara sarežģītu, jo algu griesti nesasniedza cerētos augstumus un apstājās pie 71,4 miljoniem dolāru.

Daudzsološais uzbrucējs Brendons Sāds (astoņi vārti un trīs piespēles 23 izslēgšanas mačos) tika aizmainīts uz Kolumbusas "Blue Jackets", kamēr Patriks Šārps (pieci vārti un desmit piespēles) nonāca Dalasas "Stars" rīcībā. Teksasā karjeru turpinās arī aizsargs Joni Oduja, kurš līgumu parakstīja kā brīvais aģents, Breds Ričardss pievienojās Detroitas "Red Wings", bet cits centra uzbrucējs Antuāns Vermets atgriezās Arizonas "Coyotes" rīcībā.

Taču izmaiņas turpināsies. "Bijušas vairākas diskusijas. Domāju, mums ir vairākas idejas, ko grasāmies darīt. Ir vairāki scenāriji, kurus apdomājam," norādīja Čikāgas "Blackhawks" ģenerālmenedžeris Stens Boumens. "Esam ieguldījuši daudz darba, gatavojoties starpsezonai. Nekas nav pārsteidzis. Jūlijā ir aizritējušas tikai divas nedēļas, tāpēc joprojām strādājam."

Galvenie kandidāti, kuri sezonu varētu sākt citā komandā, ir spēka uzbrucējs Braiens Bikels (piecas rezultatīvas piespēles 18 izslēgšanas spēlēs) un Kriss Verstīgs (vārti un viena piespēle 12 mačos Stenlija kausā). "Tas ir bizness. Jāpieņem lēmumi, kas palīdzēs mūsu komandai un padarīs to stiprāku. Ceru, ka tas nebūšu es. Mīlu šo pilsētu. Mīlu uzvarēt, patiesi. Tā ir lieliska sajūta, un gribu to turpināt karjeras garumā," teica Bikels, kura līgumā atlikuši divi gadi, katrā saņemot četrus miljonus dolāru.

Pieejamā informācija liecina, ka Čikāgas "Blackhawks" šobrīd ir 400 tūkstošus dolāru virs algu griestiem (starpsezonas laikā komanda drīkst atrasties 10% virs, taču sezonas laikā - ne), bet vēl jāparaksta līgumi ar vairākiem ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Svarīgākais no viņiem ir zviedru centra uzbrucējs Markuss Krīgers, kurš 23 izslēgšanas spēlēs guva divus vārtus un atdeva divas piespēles, taču lielāko darba apjomu paveica aizsardzībā, mazākumā un iemetienos, allaž esot starp labākajiem komandas spēlētājiem. "Joprojām runājam un cenšamies panākt jaunu vienošanos," atzina Boumens.

Gatavoties jaunajai sezonai turpina arī Bostonas "Bruins", kas meklē papildinājumu aizsardzībā. "Ir vairāki brīvie aģenti, ar kuriem turpinām pārrunas. Ja saskanēs finansiālās vēlmes, viņi varētu palīdzēt komandai," atzina ģenerālmenedžeris Dons Svīnijs, piebilstot, ka tuvumā atrodas arī vairāki jaunie spēlētāji, kuriem arī reiz būs jādod iespēja.

Par labākajiem brīvajiem aģentiem tiek uzskatīti Kristians Erhofs, kurš pagājušajā sezonā Pitsburgas "Penguins" rindās 49 spēlēs guva trīs vārtus un pievienoja 11 piespēles, Mareks Židlickis, kurš pārstāvēja gan Ņūdžersijas "Devils", gan Detroitas "Red Wings", 84 mačos sakrājot 7+27, un Kodijs Fransons no Toronto "Maple Leafs" un Nešvilas "Predators" ar septiņiem vārtiem un 29 piespēlēm 78 spēlēs.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
Home—war-on-ice.com

     [+] [-]

, 2015-07-18 16:04, pirms 9 gadiem
Kuldu uz Bruins

     [+] [-]

, 2015-07-18 16:15, pirms 9 gadiem
4emsis rakstīja: Kuldu uz Bruins
Nekā, Sabres vajag.

OK, mēs taču visi zinām, ka jānotiek baigākajai mistikai, lai Kulda šosezon iekļūtu kādas NHL komandas sastāvā kā stabils(!) aizsargs.

     [+] [-]

, 2015-07-18 19:45, pirms 9 gadiem
Golovkovam lieliska iespēja debitēt NHL! Pie tādiem zvaigžņu līgumiem, jebkurš jaunulis ar pirmgadnieka līgumu būs uz izķeršanu.

     [+] [-]

, 2015-07-18 20:28, pirms 9 gadiem
antuuns rakstīja: Golovkovam lieliska iespēja debitēt NHL! Pie tādiem zvaigžņu līgumiem, jebkurš jaunulis ar pirmgadnieka līgumu būs uz izķeršanu.
Golovkovam vispirms jātiek pie līguma...tad varēs sākt rakstīt par lielisko iespēju debitēt

     [+] [-]

, 2015-07-19 13:59, pirms 9 gadiem
4emsis rakstīja: Kuldu uz Bruins
Pēc Dogmena izgājieniem švaki šaubos vai Bruins gribēs kādu latvieti maz redzēt