Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Džounss: "Sākumā nemaz nezinājām, ka spēlēju ar lauztu potīti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džounss: "Sākumā nemaz nezinājām, ka spēlēju ar lauztu potīti"
Sets Džounss. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas "Blue Jackets", kuru pārstāv latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, pirmā pāra aizsargs Sets Džounss turpina lauztās potītes rehabilitāciju. Viņš izteicās, ka sākumā nemaz nav zinājis par lūzumu, tāpēc turpināja spēli un pat guva vārtus.

Sets Džounss savainojumā iedzīvojās februāra sākumā, kad mačā pret Kolorado "Avalanche" lauzās uz pretinieku vārtu priekšu, bet pēc kontakta ar sāncensi krita un ietriecās vārtos. Lai gan aizsargs pameta ledu, viņš vēlāk atgriezās mačā, ne tikai aizvadot 23 minūtes, bet arī gūstot vārtus. "Mums nebija ne jausmas, ka potīte ir lauzta. Lūzums kaulā bija tik neliels, ka rentgenā neko nevarēja saskatīt, tāpēc devos atpakaļ laukumā un centos spēlēt par spīti sāpēm. Kad biju uz ledus, kāja pamatīgi sāpēja," teica Džounss. Vēlāk viņam tika veikta operācija.

Aizsargs nule atsāka slidošanas treniņus, un viņš turpina rehabilitāciju, lai pēc iespējas drīzāk varētu atgriezties laukumā. Pagaidām nav nekādas informācijas par to, kad NHL mači būs atpakaļ. Tāpat arī nav zināms, kāds būs izvēlētais formāts. "Ja play-off tiktu sastādīts pēc punktiem, mēs būtu iekšā. Ja ņemtu potenciāli pieejamo punktu procentus, tad mēs nebūtu pārāk laimīgi. Manuprāt, pats godīgākais būtu paplašināt izslēgšanas spēles tā, lai neviena tuvumā esošā komanda netiktu apdalīta. Zinu, ka tiek runāts par 24 komandu piedalīšanos. Atliek gaidīt," atzina Džounss.

Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella sezonas gaitā vairākkārt pieminēts saistībā ar Džeka Adamsa balvu, kas tiek pasniegta sezonas labākajam trenerim. "Jau no sezonas sākuma viņā varēja redzēt dzirksteli, kuru uzjundīja visi, kuri šaubījās par mums, un prom aizgājušie spēlētāji," teica Džounss. Vasarā Kolumbusu pameta Sergejs Bobrovskis un Artēmijs Panarins, kā arī citi hokejisti. "Par viņu tiek runātas dažādas lietas, bet mūsu sakarā viņš ir paveicis neticamu darbu. Reizēm uguntiņa viņā ir pārāk spēcīga, bet tā ir daļa no procesa. Dusmas ir atspulgs tam, cik ļoti viņš vēlas uzvarēt."

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/columbus-blue-ja...