Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

35 gadu vecumā mūžībā aizgājis bijušais NHL vārtsargs Rejs Emerijs

Rolands Eliņš

35 gadu vecumā mūžībā aizgājis bijušais NHL vārtsargs Rejs Emerijs
Rejs Emerijs
Foto: AFP/Scanpix

Kanādas varas iestādes apstiprinājušas, ka Hamiltonā, Ontario štatā Kanādā, noslīcis Rejs Emerijs, bijušais hokeja vārtsargs, kurš Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja gandrīz 300 spēles.

Rejs Emerijs ap sešiem no rīta (pēc vietējā laika) kopā ar draugiem devās peldēties netālu no Hamiltonas Karaliskā jahtu kluba. Atšķirībā no saviem draugiem, Emerijs pēc ieniršanas vairs neuzpeldēja virs ūdens. Tika izsaukti glābšanas dienesti un policija, taču viņiem glābt Emerija dzīvību neizdevās. Emerijs aizgāja mūžībā tikai 35 gadu vecumā.

Emerijs spēlēja NHL no 2005. līdz 2015. gadam. Viņš vienmēr nebija savas komandas pirmais vārtsargs un kopumā NHL aizvadīja 287spēles. Emerijs pārstāvēja „Senators”, „Flyers”, „Ducks”, „Blackhawks” un uz īsu brīdi arī „Lightning”, kad kluba sistēmā vēl bija arī Kristers Gudļevskis. Savukārt 2009./10. gada sezonā Emerijs "Flyers" rindās spēlēja kopā ar Oskaru Bārtuli.

Kopā ar Čikāgu Emerijs 2013. gadā ieguva Stenlija kausu, turklāt tosezon viņš arī ieguva Dženingsa balvu kā vārtsargs ar vismazāk ielaistajiem vārtiem sezonas gaitā. Savukārt 2007. gadā Emerijs aizveda „Senators” līdz Stenlija kausa finālam, kurā tika zaudēts Anaheimai.

Savu pēdējo spēli NHL Emerijs aizvadīja 2014./15. gada sezonā, bet pēc tam spēlēja AHL un vēl vienu sezonu Vācijā, hokejista karjerai pieliekot punktu 2016. gadā.

Līdzjūtības Emerija tuviniekiem izteikuši viņa iepriekš pārstāvētie NHL klubi, kā arī vairāki bijušie komandas biedri.

Izmantotie resursi:
https://ottawasun.com/sports/hockey...