Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ieguvēja no Kovaļčuka sāgas - Ņūdžersijas "Devils"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ieguvēja no Kovaļčuka sāgas - Ņūdžersijas "Devils"
Iļja Kovaļčuks pametis Ņūdžersijas "Devils"
Foto: AP/Scanpix

Vakar tika pielikts punkts Iļjas Kovaļčuka sāgai - uzbrucējs pameta Nacionālās hokeja līgas pagājušās sezonas finālisti Ņūdžersijas "Devils", ar kuru bija līgums uz vēl 12 sezonām, un devās mājup, lai parakstītu līgumu uz četrām sezonām ar Sanktpēterburgas SKA. Palikusi bez līdera, Ņūdžersijas "Devils" ilgtermiņā vienalga ir ieguvēja.

Pagājušā gada septembrī Nacionālo hokeja līgu trešo reizi kopš Gerija Betmena kļūšanas par komisāru piemeklēja lokauts - sezona nesākās un visi palika bez darba. 30 gadus vecais Iļja Kovaļčuks, kurš 2012. gadā uz savainotajiem pleciem aizvilka Ņūdžersijas "Devils" līdz Stenlija kausa finālam (19 punkti 23 izslēgšanas spēlēs), jaunu klubu atrada pavisam ātri - krievu superzvaigzne pievienojās Sanktpēterburgas SKA, uzreiz tiekot iecelts arī kapteiņa godā.

Kā uzskata viens no respektablākajiem hokeja apskatniekiem, "New York Post" žurnālists Larijs Brukss, tieši lokauts vainojams pie Kovaļčuka lēmuma doties uz dzimteni. "Kad kluba īpašnieki atslēdza durvis, līgas ienākumi palielinājās, televīzijas reitingi sasnieguši rekordaugstu līmeni un NHL nodarbojas ar biznesu kā parasti, taču īpašnieku trešais lokauts ir atstājis sekas, - ar Kovaļčuku kā galveno piemēru," slejā norāda Brukss.

Arī Kovaļčuks norādījis, ka domas par "Devils" pamešanu viņam parādījušās, lokauta laikā spēlējot Sanktpēterburgas SKA rindās. Bet 2010. gadā viņš izvēlējās 15 gadu kontraktu par 100 miljoniem dolāru tieši ar Ņūdžersiju.

Tagad "Devils" palikusi bez uzbrukuma līdera un labākā spēlētāja (vārtsargs Martins Brodērs jaunāks nepaliek). NHL palikusi bez hokejista, kurš katrā mačā veidoja momentus, kurus vēlāk rādīja vēl un vēl.

Aizvadītajā sezonā Kovaļčuks vidēji spēlē laukumā bija teju 25 minūtes, kas uzbrucējam ir ļoti augsts rādītājs. Pēdējās četrās sezonās neviens labās malas uzbrucējs nav atradies laukumā vairāk par Kovaļčuku. Vairākumā viņš 37 spēlēs guva divus vārtus, kas bija 135. labākais rādītājs līgā. Toties četri mazākumā gūtie vārti bija bez konkurences.

Ņūdžersijas "Devils" palikusi bez Kovaļčuka, bez viņa statistikas, pārvērtusies no izslēgšanas spēļu komandas par vienību, kam cīņa pēc regulārās sezonas būs liela veiksme. 2010. gadā "Devils" prioritāte bija Kovaļčuks, nevis topošais kapteinis Zaks Parizē, kurš vēlāk kā brīvais aģents pievienojās Minesotas "Wild". Neapgalvošu, ka bez Kovaļčuka klātbūtnes viņš izvēlētos Ņūdžersiju pār dzimto pilsētu, taču kaut nedaudz tas lēmumu ietekmēja.

Nule "Devils" brīvo aģentu tirgū zaudēja Deividu Klārksonu, kurš pārcēlās uz Toronto "Maple Leafs". Par lielu naudu. Kovaļčukam paredzētie 6,7 miljoni dolāru būtu palīdzējuši. Tieši izvēlētais datums raisa vislielāko neizpratni - kāpēc krievu uzbrucējs pārtraukt līgumattiecības nevēlējās, vēl pirms durvis vēra brīvo aģentu tirgus. Tas dotu "Devils" labāku iespēju atkopties.

Bet tas ir skatījums īstermiņā. Ilgtermiņā paveras cita aina.

Par Kovaļčuka pāragro aiziešanu no NHL "Devils" nedrīkstēs tērēt 250 tūkstošus dolāru jeb Ņūdžersijas komandai algu griesti allaž būs par 250 tūkstošiem zemāki nekā citām vienībām. Ja Kovaļčuks lēmumu pieņemtu pēc divām sezonām, skaitlis pārsniegtu miljonu. Ja pēc sešām - tuvotos jau pieciem miljoniem.

Pieskarsimies arī Kovaļčuka algai. 2016. - 2017. gada sezonā viņam bija paredzēts saņemt 11,8 miljonus dolāru. Nākamajā - 10. Pēcāk - septiņus, četrus un tad vienu. Neizskatās savādi?

Viņš ne tikai atteicās no kontrakta uz 12 sezonām par 77 miljoniem - Kovaļčuks ietaupīja "Devils" šo summu. Komanda nonākusi parādos (aptuveni 300 miljoni), un atbrīvošanās no milzīgā kontrakta, kura treknākie gadi jau klauvēja pie durvīm, viennozīmīgi palīdzēs jaunā īpašnieka meklēšanā.

Kovaļčuka lēmums ir tieši tas, ko NHL vēlējās panākt ar pēdējo lokautu - notika cīņa pret ilgtermiņa līgumiem.

2010. gadā "Devils" sasniedza Stenlija kausa finālu. Komandu pametuši četri no sešiem izslēgšanas spēļu rezultatīvākajiem spēlētājiem: Kovaļčuks, Parizē, Klārksons un veterāns Petrs Sikora. Neviens komandu nepameta maiņas rezultātā jeb Ņūdžersija pretī nesaņēma pilnīgi neko.

Jaunajā sezonā "Devils" vairs nebūs pretendente uz lieliem sasniegumiem, bet ilgtermiņā atbrīvošanās no Kovaļčuka palīdzēs. Komanda ieguva trīs gadus no līgas superzvaigznes, par to samaksājot zem tirgus cenas (paskatieties uz citu zvaigžņu līgumiem). Darījums paliktu neizdevīgs tālākajās sezonās - maksāt 35 gadus vecam spēlētājam gandrīz septiņus miljonus nav tas, par ko sapņo komandu ģenerālmenedžeri.

Par brīvajiem līdzekļiem atliek sameklēt Kovaļčuka aizstājējus, un "Devils" būs gatava atgriezties virsotnē.

1 2 3 71 komentārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-16 17:18, pirms 11 gadiem
Amerikaanjus vairaak uztrauc viena cita kunga aizmukshana (Snovdens)...

  +6 [+] [-]

, 2013-07-16 17:22, pirms 11 gadiem
man jau liekas, ka pietiks Kovalcuka saagu cilaat, citaadi dienaa pa 2-3 raxti par vinu, liekas ka nekas cits uz pasaules nenotiek vairs...nu aizgaaja, ta aizgaaja, ko nu vairs, veiksmi SKA rindaas, gaidam Riigaa paskatiities dziivee un punkts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 18:08, pirms 11 gadiem
ogreskijs rakstīja: man jau liekas, ka pietiks Kovalcuka saagu cilaat, citaadi dienaa pa 2-3 raxti par vinu, liekas ka nekas cits uz pasaules nenotiek vairs...nu aizgaaja, ta aizgaaja, ko nu vairs, veiksmi SKA rindaas, gaidam Riigaa paskatiities dziivee un punkts...
Par kaut ko jau jāraksta ir.
Vel jo vairāk uz KHL no NHL pirmo reizi atgriežas kāda liela mēroga krievu zvaigzne.
Tas nekas,ka katru gadu uz Z-ameriku dodas virkne jaunās krievu zvaigznes. Tas pats Ņičuškinam visas iespējas kļūt par NHL jauno krievu zvaigzni . Tāda iespēja ir arī Nailam Jakupovam,Ņikitam Kučerovam vai nākošā sezonā Jevgēņijam Kuzņecovam.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 18:22, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par kaut ko jau jāraksta ir.
Vel jo vairāk uz KHL no NHL pirmo reizi atgriežas kāda liela mēroga krievu zvaigzne.
Tas nekas,ka katru gadu uz Z-ameriku dodas virkne jaunās krievu zvaigznes. Tas pats Ņičuškinam visas iespējas kļūt par NHL jauno krievu zvaigzni . Tāda iespēja ir arī Nailam Jakupovam,Ņikitam Kučerovam vai nākošā sezonā Jevgēņijam Kuzņecovam.
ta jau izskataas ka skandinaas shito gadu gadiem tagad, taa pat ka Radulovs atnaaca uz KHL, gadus 2 skandinaaja...otro reizi aizbraucot uz Neshvilu vairs tik spozi negaaja....

Kovalcukam visas iespeejas KHL dabuut visas individuaalaas balvas, pie kuraam NHL nekad nav ticis, un paarsvaraa arii pat tuvumaa nav bijis, jo KHL vins ir principaa vieniigais taada kalibra speeleetaajs..kaut gan tas vel jaapieraada buus vinam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-16 18:27, pirms 11 gadiem
lkjhg rakstīja: NAMEJS 9999, 18:08, pirms 11 minūtēm

viniiem ir iespea klut par zvaigznem un pec tam atgriezas ka radulovam, kovalcukam
Eu kapec, tad Malkins nemaz nedoma braukt uz KHL?

     [+] [-]

, 2013-07-16 18:28, pirms 11 gadiem
"2010. gadā "Devils" sasniedza Stenlija kausa finālu.:"
Izlabo 2012 gadā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-07-16 18:31, pirms 11 gadiem
lkjhg rakstīja: aksels82inbox.lv, 18:27, pirms dažām sekundēm, ignorēt, atbildēt

neko nevar zinat, kovalcuks un radulovs ari itka nedomaja
Par Malkinu man viss ir 100% skaidrs, jo vinsh savu nostaju pret KHL paradija, jau tad kad beidzas NHL lokauts.
Toreiz runaja ka Malkins pat neesot gribejis spelet todienas speli pret Slovan un pa taisno esot aizlidojis uz Pitsburgu. Un vinsh pat nepalika uz zvaigznu speli!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 18:31, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Eu kapec, tad Malkins nemaz nedoma braukt uz KHL?
nebuutu tik drosh...ne iipasi vinam tur patiik cik dzirdeets..Es domaaju Pitsburga,dziive aarpus hokeja laukuma..vins taads riktiigs krievu calis,ar patriotismu viss kaartiibaa arii vinam...nedomaaju ka vins tur ilgaak ,kaa paaris gadus vairs buus godiigi sakot..bet varbuut kluudos

     [+] [-]

, 2013-07-16 18:33, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Eu kapec, tad Malkins nemaz nedoma braukt uz KHL?
Paskaties uz Malkinu pirms spēles, kad skan ASV himna un sapratīsi kāpēc nedomā braukt uz KHL.

     [+] [-]

, 2013-07-16 18:33, pirms 11 gadiem
ogreskijs rakstīja: nebuutu tik drosh...ne iipasi vinam tur patiik cik dzirdeets..Es domaaju Pitsburga,dziive aarpus hokeja laukuma..vins taads riktiigs krievu calis,ar patriotismu viss kaartiibaa arii vinam...nedomaaju ka vins tur ilgaak ,kaa paaris gadus vairs buus godiigi sakot..bet varbuut kluudos
Nu nez, ja jau vinjam Pitsburga neipashi patiktu, tad jau vinsh neparakstitu 8 gadu ligumu ar Pingviniem!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 18:34, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Paskaties uz Malkinu pirms spēles, kad skan ASV himna un sapratīsi kāpēc nedomā braukt uz KHL.
Piedod neesmu redzejis, ko vinsh tadu dara himnas laika??

     [+] [-]

, 2013-07-16 18:38, pirms 11 gadiem
Interesants apskatnieka viedoklis:
– Отъезд Ковальчука спровоцировал сразу два интересных вывода: а) он был спланирован заранее; б) "Дьяволам" от него только польза. Однако оба этих утверждения абсурдны! "Нью-Джерси" потерял своего лучшего игрока, своего самого динамичного хоккеиста. За три последних года он провел на льду больше времени, чем любой другой нападающий в лиге. "Дьяволы" потеряли свое уникальное оружие и единственного человека кроме Мартина Бродера, который был способен привлечь болельщиков на трибуну. Кроме этого, Илья ушел от них в возрасте 30 лет, а его контракт под потолком зарплат составлял более чем разумные 6,7 миллионов долларов. Ни о какой выгоде для "Нью-Джерси" не может быть и речи! Ковальчук в обмен на 6,7 миллионов в платежной ведомости? Попробуйте убрать из "Рейнджерс" Хенрика Лундквиста и его 6,8 миллионов долларов контракта если он уйдет, условно говоря, в шведскую "Фрелунду". Вряд ли решение Ковальчука обозначит тенденцию. Это было уникальное решение, принятое при исключительных обстоятельствах исключительным человеком, который прошел сквозь закрытую дверь.

  +6 [+] [-]

, 2013-07-16 18:40, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Eu kapec, tad Malkins nemaz nedoma braukt uz KHL?
Viņš vēl ir jauns. Kāpēc ēst belašus, ja var ēst kaviāru?

  +3 [+] [-]

, 2013-07-16 18:40, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Piedod neesmu redzejis, ko vinsh tadu dara himnas laika??
Venīgais Penguins spēlētājs ASV himnas laikā pirms spēles, kas tur roku pie sirds un dzied, kā amerikāņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-07-16 18:42, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Venīgais Penguins spēlētājs ASV himnas laikā pirms spēles, kas tur roku pie sirds un dzied, kā amerikāņi.
Putnis noteikti dabūtu sirdstrieku ko tādu redzot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2013-07-16 18:55, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Ka tik no tēmas aiziet. Tagad Malkinam jābrauc
Patiesībā nav vairs ar ko SC par hokeju parunāt,viens stulbums.
to jau Tev te meegina arii iestaastiit gadu gadiem visi, seit ir tikai idioti, tapeec buutu tikai logiski ka tu paarvaaktos uz kaiminzemes portaaliem tur visi ir gudri, visi visu saprot, un bus daudzi lietprateeji taadi kaa tu, ar kuriem kopaa vareesiet slavinaat krieviju! nekaveejies, vini jau Tevi gaida!

P.S. paker liidz savus trollus mazos, nepamet seit vinus saplosisanai, tomer vini Tev kalpojusi uzticiigi un plusinjus likusi pie komentaariem

  -1 [+] [-]

, 2013-07-16 18:56, pirms 11 gadiem
lkjhg rakstīja: Hose Girtinho, 18:42, pirms 10 minūtēm, ignorēt, atbildēt

suplers ari dziedaja latviesu himnu, tikai pec paris gadi vinam tas netrauceja aiziet uz cska kur vins jau dziedaja krievu himnu
Šuplers bija latvietis?
P.S.- Ja es kā latvietis dziedātu Lietuvas himnu (ko mēdzu darīt), tad tas nebūtu tas pats, kas dziedāt, piemēram, Krievijas himnu.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 18:56, pirms 11 gadiem
lkjhg rakstīja: Hose Girtinho, 18:42, pirms 10 minūtēm, ignorēt, atbildēt

suplers ari dziedaja latviesu himnu, tikai pec paris gadi vinam tas netrauceja aiziet uz cska kur vins jau dziedaja krievu himnu
aga atceros, kā šis muti virināja himnas laikā, bet vai dziedāja nezinu.
neviens īsti viņam nepaprasīja!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 18:56, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Eu kapec, tad Malkins nemaz nedoma braukt uz KHL?
Magņitka nav gatava maksāt tik daudz,lai Malkins atteiktos no spēlēšanas NHL.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-16 19:01, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Tur viņiem ir pilnīga taisnība. Malkins un vēl daži aiztinās acu mirklī,nūjas nometot uz ledus. Un KHL viņus nepārmānīs ne ar ko.
Es tikai nesaprotu,kur problēma ? Tevi āzē,bet tu atbildi.
Tak lai viņš tura to roku kaut pie p.mpja dziedādams.
Problēma ir tā,ka Magņitagorska nav S-Peterburga. Virs Magņitkas debesis mēdz būt dažādās krāsās katru. Atkarībā no metalurģiskā kombināta dūmeņu izlaisto dūmu rakstura.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 19:08, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Malkins arī uz SKA neietu.
Padomju laikos jebkurš saprātīgi domājošs sportists bija laimīgs, ja tika uz ASV. Un arī mūsdienās grūti nosodīt jaunos sportistus, kuri Putina impērijas vietā izvēlas viņuprāt brīvības un iespēju zemi. Ir arī dzīve ārpus sporta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 19:20, pirms 11 gadiem
Tādiem kā man? Es vairāk brīnos par tādiem, kas uzskata, ka Krievijā ar politisko sistēmu viss ir kārtībā. Par politiku šajā portālā diskutēt gan nevēlētos, bet tikai pateikšu, ka Putina režīma pirmsākumos man bija zināmas cerības, ka viņš mainīs Krieviju uz labo pusi. Bet jau drīz pēc tam nācās secināt, ka notiek pretējs process. Man tiešām žēl to krievu, kuri savu zemi vēlētos redzēt demokrātiskāku un cilvēktiesībām draudzīgu. Bet tas ir tikai mans viedoklis.
Par 40gadniekiem sapratu, bet kāds Malkinam ar viņiem sakars?

     [+] [-]

, 2013-07-16 19:24, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Malkins arī uz SKA neietu.
Malkins (tāpat Dacjuks, Ovečkins u.t.t.) vismaz ir godavīrs attiecībā pret tiem,kas viņiem deva lielo iespēju.
Kovaļčuks savos 18 gados aizskrēja uz NHL atpakaļ neskatīdamies. Tur izmantoja izdevību, ko tam deva NHL klubu īpašnieki, lai kļūtu par pasaules mēroga zvaigzni. Tagad,kad krievi ar savu gāzes-naftas naudu ir gatavi nopirkt jebko un jebkur, viņš uzmeta tos,kas pret viņu izturējās ar cieņu.
Tīri mans viedoklis-Kovaļčuks izdarīja lielu cūcību attiecībā pret tiem,kas viņam savulaik deva lielu iespēju finansiāli izsisties.

  +4 [+] [-]

, 2013-07-16 19:25, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Žūpa Jeļcins bija labs,kas gandrīz pilnībā pazudināja valsti.
Tas gan štatiem patika,laikam tādēļ,ka demokrātiskie uzskati sakrita.
Visam ir savas robežas. Jeļcins bija tikai viena no pārmaiņu laika personībām. Viņa vietā vajadzēja nākt labam saimniekam, kurš turpinātu Krieviju veidot pēc labākajiem demokrātijas paraugiem, protams, respektējot reliģiskās un kultūras vērtības. Putins noteikti nav labākais, kas ar Krieviju noticis. Propaganda gan viņa vadībā strādā gluži kā padomju laikos, kuru produkts viņš nenoliedzami ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 19:33, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Un dzīvoja viņi ilgi un laimīgi,no tās sērijas. Vēlreiz saku,nav nozīmes kas tur nāks pie varas. Ja centīsies saimniekot savā zemē,nelaižot svešiniekus atradnēm tuvumā,vienmēr būs slikts.
Nevienam tie krievi neinteresē un neinteresēs,tikai viņu resursi.
Stāsti par tām cēlajām lietām,kaķiem.
Kaķi tiešām ir respektējamas būtnes sava rakstura dēļ, atšķirībā no vairum suņu.
Par saimniekošanu es neko nesaku. Ne jau tāpēc Krievija dažam labam ir bubulis. Es vairāk domāju par to, kā viņi izmanto savus resursus, lai vairotu savu ietekmi un bīdītu savas intereses (tai skaitā Latvijā). To par to interesi patiesībā vienmēr varētu attiecināt arī uz Krievijas pārvaldītājiem. Viņiem tauta allaž bijusi labākajā gadījumā vergi, sliktākajā - lielgabalu gaļa. Nav svarīgi kā Krievija izturas pret citām lielvalstīm, svarīgi ir tās, kā tai būtu jāizturas pašai pret saviem cilvēkiem. Cilvēktiesības nav tikai formalitāte, tas visiem būtu jāsaprot.
1 2 3 71 komentārs