Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL plāno veidot jaunu turnīru, apdraudēta dalība olimpiādē

Juris Miņins
Juris Miņins

NHL plāno veidot jaunu turnīru, apdraudēta dalība olimpiādē
Garijs Betmens
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vadība ir nākusi klajā ar ideju par jauna hokeja turnīra rīkošanu, kas paredz labāko Ziemeļamerikas un Eiropas spēlētāju savstarpējo cīņu.

NHL un līgas spēlētāju arodbiedrība pašlaik ir konceptuāli vienojušies par jauna turnīra izveidi, kurā, līdzīgi kā golfa Raidera kausā, savā starpā sacenstos labākie Ziemeļamerikas un Eiropas hokejisti.
Pēc provizoriskās informācijas pirmais šāds turnīrs varētu notiks 2017./2018. gada sezonas vidū, turklāt, nevis Ziemeļamerikā, kā to varētu paredzēt, bet gan Eiropā un kā pirmā iespējamā norises vieta jau ir minēta Londona.

Šīs ziņas nāk īsi pēc tā kā NHL vadība oficiāli ir prezentējusi 2016. gada pasaules kausu, kura atjaunošana ir kā signāls par to, ka Ziemeļamerikas līgas vadītāji īsti nav apmierināti ar līdzšinējo NHL un IIHF sadarbības modeli un nevēlas laist savus spēlētājus uz IIHF organizētajiem turnīriem, īpaši jau olimpiskajām spēlēm, kas, no vienas puses, rada līgai zaudējumus, bet no otras – palielina spēlētāju savainošanās risku.

Paturot prātā to, ka 2018. gadā notiks arī ziemas olimpiskās spēles, tad šāds paziņojums liekas pavisam interesants, jo vienas sezonas laikā taisīt pārtraukumu kā Olimpiskajām spēlēm, tā šādai Ziemeļamerikas un Eiropas labāko spēlētāju savstarpējai maču sērijai ir neloģiski un NHL to noteikti nedarītu, jo olimpisko spēļu gados viņi izlaiž pat "All-Stars" maču organizēšanu.

Tomēr, lai arī pašlaik liekas, ka NHL savu izvēli par labu vai sliktu dalībai olimpiskajās spēlēs ir izdarījusi (iepriekš līgas komisārs Garijs Betmens ir izteicies, ka, ja viss būtu atkarīgs tikai no viņa, NHL hokejistiem 2014. gada olimpiāde būtu pēdējā), šis lēmums, iespējams, nav galīgs un, tikpat iespējams, tas ir tikai māņu manevrs, lai Garijam Betmenam sarunās ar Renē Fāzelu būtu vēl viens ierocis.
Turklāt, ir zināms, ka paši NHL hokejisti ne vienu vien reizi ir izteikušies, ka viņiem dalība olimpiskajās spēlēs ir ļoti svarīga. Savukārt pašiem NHL varētu būt interesants 2022. gada olimpiskais hokeja turnīrs, jo pēc septiņiem gadiem turnīrs notiks Pekinā, kas Ziemeļamerikas hokeja līgai pēdējos gados ir ļoti aktuāls biznesa attīstības virziens.

Izmantotie resursi:
NBC Sports

1 2 53 komentāri

     [+] [-]

, 2015-09-15 13:26, pirms 9 gadiem
Kāpēc ķīnā ne?

  +3 [+] [-]

, 2015-09-15 13:29, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Kāpēc ķīnā ne?
Kāpēc Ķīnā jā?

     [+] [-]

, 2015-09-15 13:31, pirms 9 gadiem
pričom te Ķīna - šobrīd jau stāsts tomēr par OS Korejā...

     [+] [-]

, 2015-09-15 13:32, pirms 9 gadiem
HalaCukurs rakstīja: Kāpēc Ķīnā jā?
Kāpēc Ķīnā iespējams?

  +1 [+] [-]

, 2015-09-15 13:38, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Kāpēc ķīnā ne?
Tāpēc, ka NHL pat Ziemeļamerikā ir 100. prioritātes sports, rupji sakot.

Ķīnieši zina, kas ir OS, zina, ka tas ir prestiži, tāpēc viņus varētu ieinteresēt ar hokeju.
Uz vienu pašu NHL... vidējs ķīnietis uz šo brīdi vispār pat nezina, ka tāds sporta veids kā hokejs pastāv, kur nu vēl ir tāds NHL utt. Viņiem tas nav interesanti.

NHL nesaprot vienu lietu (precīzāk, pārprot) - viņi ar IIHF var spēlēt vecāko brāli, kamēr viņiem pašiem vajag Olimpisko "piekabi", lai varētu iet tādā kā Ķīnas tirgū.
Tāpat viņi vāji saprot to, ka šāds Raidera kausa princips var strādāt golfā, kas ir individuālais sporta veids, kamēr hokejā, kur ir komandas un valstis, tas var pamatīgi izgāzties.

Eiropā, atšķirībā no Amerikas, izlase vienmēr tiek turēta augstāk nekā kaut kāds klubs, tāpēc šāds turnīra formāts, kad spēlē kaut kādi salasīti hokejisti par hvz kādu balvu... nu nez, nez. Tas ir tāpat kā tā Eiropas izlase iekš pasaules kausa.

NHL tad jau varēja teikt tiešāk - mēs savu All-Stars maču aizvadīsim Eiropā, nevis kaut ko jaunu un briesmīgu izdomāt ar ko IIHF baidīt.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-15 13:58, pirms 9 gadiem
Iespējams, ka NHL izmeta šādu vēstījumu - ka būtu gatavi pārtraukt čempi 2018. gada ziemā. Kā šo ziņu saprata caurmēra SC lietotājs, tā jau ir katra paša problēma

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:09, pirms 9 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Iespējams, ka NHL izmeta šādu vēstījumu - ka būtu gatavi pārtraukt čempi 2018. gada ziemā. Kā šo ziņu saprata caurmēra SC lietotājs, tā jau ir katra paša problēma
Problēmas ir arī tajā, ka citi jebko ko saka NHL ir gatavi pārvērst par labu viņiem, lai patroļļotu.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-15 14:12, pirms 9 gadiem
no vienas puses slikti, NHL un IIHF bosi nevienosies par dalību OS 2018.gadā...
no otras puses varēs pārliecināties par krievu mutes bajāru ar Ovečkinu priekšgalā vārdu patiesumu, ka viņi brauks uz OS 2018.gadā, pat ja NHL nolems nepiedalīties...

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:28, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: no vienas puses slikti, NHL un IIHF bosi nevienosies par dalību OS 2018.gadā...
no otras puses varēs pārliecināties par krievu mutes bajāru ar Ovečkinu priekšgalā vārdu patiesumu, ka viņi brauks uz OS 2018.gadā, pat ja NHL nolems nepiedalīties...
2018. gadā Ovečkinam būs 33 gadi (uz OS laiku - 32)... neteiksim, ka jau dziļš veterāna vecums, taču nekāds jaunulis vairs nebūs.
No sava esošā līguma gandrīz 100 miljonus viņš jau būs nopelnījis (protams, vēl 30 miljoni paliek).

Tas pats Kovaļčuks 30 gadu vecumā aizgāja no NHL prom... .

Jautājums ir cits - vai tādam Ovečkinam būs uz kurieni aiziet, t.i., vai KHL tai laikā būs un kāds tas būs. Ja tas būs vismaz esošajā līmenī, ja tur arī kaut ko maksās, tad nedomāju, ka šāda aiziešana no NHL par labu OS ir neiespējama.

Un, jā, protams, krievi šeit ir izteiktos favorītos, tāpēc par viņiem arī daudzi interesējas, taču līdzīgas tēzes ir teikuši arī zviedri un gan jau, ka citu valstu pārstāvji.

  +3 [+] [-]

, 2015-09-15 14:32, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tāpēc, ka NHL pat Ziemeļamerikā ir 100. prioritātes sports, rupji sakot.
Nu nevajag vispārināt varbūt ASV un Meksikā tas ir 100. sports (rupji sakot), bet ne jau Kanādā.

Bet par tēmu, man vispār nesaprotamas liekas visas šīs mākslīgās izlases. Ja es būtu NHL spēlētājs no Eiropas, es nekad tādā nespēlētu. Par ko šie Eiropas izlases spēlētāji cīnīsies? Ko viņi iegūs spēlējot kaut kādā Eiropas izlasē?

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:34, pirms 9 gadiem
newage rakstīja: Bet par tēmu, man vispār nesaprotamas liekas visas šīs mākslīgās izlases. Ja es būtu NHL spēlētājs no Eiropas, es nekad tādā nespēlētu. Par ko šie Eiropas izlases spēlētāji cīnīsies? Ko viņi iegūs spēlējot kaut kādā Eiropas izlasē?
primārais - nauda. cilvēki strādā lai nopelnītu...hokejisti tai skaitā

  +1 [+] [-]

, 2015-09-15 14:37, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un, jā, protams, krievi šeit ir izteiktos favorītos, tāpēc par viņiem arī daudzi interesējas, taču līdzīgas tēzes ir teikuši arī zviedri un gan jau, ka citu valstu pārstāvji.
līdzība tikai tajā, ka viņi saka, ka vēlas piedalīties...neesmu dzirdējis, neviena, kas pateica, kā Ovečkins, ja neļaus NHL, tad mēs paši brauksim, neskatoties uz jebkādiem aizliegumiem.

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:39, pirms 9 gadiem
newage rakstīja: ...
Ja es būtu NHL spēlētājs no Eiropas, es nekad tādā nespēlētu. Par ko šie Eiropas izlases spēlētāji cīnīsies? Ko viņi iegūs spēlējot kaut kādā Eiropas izlasē?
arī tad, ja par to sekotu sankcijas no līgas vadības puses: diskvalifikācija un/vai naudas sods?

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:41, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: arī tad, ja par to sekotu sankcijas no līgas vadības puses: diskvalifikācija un/vai naudas sods?
Varu derēt, ka jebkuram NHL spēlētājam var atrast kādu medicīnisku kaiti, kuru vajag apārstēt tieši tajā laikā, kad vajag.. Diezvai visi NHL klubi ir sajūsmā, ka spēlētāji jālaiž spēlēt uz kaut kādu Eiropas izlasi

  +1 [+] [-]

, 2015-09-15 14:43, pirms 9 gadiem
newage rakstīja: Varu derēt, ka jebkuram NHL spēlētājam var atrast kādu medicīnisku kaiti, kuru vajag apārstēt tieši tajā laikā, kad vajag.. Diezvai visi NHL klubi ir sajūsmā, ka spēlētāji jālaiž spēlēt uz kaut kādu Eiropas izlasi
Pasaules kauss ir NHL projekts...domā Betmens vienpersoniski visu izlēma, bez klubu piekrišanas
p.s. nešaubos, ka arī klubi saņems par katru dalībnieku labas naudas summiņas no kopējas kases.

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:44, pirms 9 gadiem
Es vairāk piekristu versijai, ka tas ir māņu manevrs. Gan jau beigās vienosies par OS hokeja TV translāciju naudām un visi piedalīsies.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-15 14:48, pirms 9 gadiem
newage rakstīja: Nu nevajag vispārināt varbūt ASV un Meksikā tas ir 100. sports (rupji sakot), bet ne jau Kanādā.

Bet par tēmu, man vispār nesaprotamas liekas visas šīs mākslīgās izlases. Ja es būtu NHL spēlētājs no Eiropas, es nekad tādā nespēlētu. Par ko šie Eiropas izlases spēlētāji cīnīsies? Ko viņi iegūs spēlējot kaut kādā Eiropas izlasē?
No 30 NHL komandām Kanādā ir bāzētas 7, jeb 23.34%.
Savukārt ASV kā savu TOP sporta veidu hokeju (NHL), pēc socioloģisko pētījumu datiem (Harris Poll), atzīmē max 6% iedzīvotāju (t.i., 6 procenti ir visu laiku labākais rādītājs vidējie rādītāji pēdējo 30 gadu laikā ir 2.7%). Tas kopā dod 6. vietu rangā.

Taču tas ir pētījums par vienu TOP sporta veidu. Ja mēs skatāmies plašākā mērogā, t.i., nosacītu sporta veidu rangu prioritārā secībā (prasti runājot - ko vidējs amerikānis labprātāk skatītos no sporta), tad NHL kristu vēl zemāk.

  +5 [+] [-]

, 2015-09-15 14:52, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: ...
Savukārt ASV kā savu TOP sporta veidu hokeju (NHL), pēc socioloģisko pētījumu datiem (Harris Poll), atzīmē max 6% iedzīvotāju (t.i., 6 procenti ir visu laiku labākais rādītājs vidējie rādītāji pēdējo 30 gadu laikā ir 2.7%). Tas kopā dod 6. vietu rangā.

...
Rādās, Tev ir problēmas ar socioloģisko pētījumu rezultātu izpratni... Labāk nemēģini skaidrot lietas, kur Tev pārāk maz izpratnes.

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:54, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: Pasaules kauss ir NHL projekts...
NHL un NHLPA

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:55, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Es vairāk piekristu versijai, ka tas ir māņu manevrs. Gan jau beigās vienosies par OS hokeja TV translāciju naudām un visi piedalīsies.
TV translāciju naudas aiziet SOK, ne federācijām.

     [+] [-]

, 2015-09-15 14:58, pirms 9 gadiem
newage rakstīja: NHL un NHLPA
Tu vismaz zini, kas ir NHL PA un kādas ir tās funkcijas?

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:00, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Tu vismaz zini, kas ir NHL PA un kādas ir tās funkcijas?
Jā, zinu. Un tu?

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:06, pirms 9 gadiem
newage rakstīja: Jā, zinu. Un tu?
Zinu. Bet Tev par to ir diezgan miglaina nojausma.

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:07, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Zinu. Bet Tev par to ir diezgan miglaina nojausma.
Izskatās, ka arī tev

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:09, pirms 9 gadiem
newage rakstīja: Izskatās, ka arī tev
labi, labi - paliec pie savām muļķīgajām iedomām, ka NHLPA organizē Pasaules Kausu

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:11, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: labi, labi - paliec pie savām muļķīgajām iedomām, ka NHLPA organizē Pasaules Kausu
Speciāli tev:

Who is organizing the tournament?

The tournament is a joint effort of the National Hockey League Players’ Association (NHLPA) and National Hockey League (NHL®), in cooperation with the International Ice Hockey Federation (IIHF).

2016 World Cup of Hockey frequently asked...

Vēl kādi jautājumi?

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:15, pirms 9 gadiem
newage rakstīja: Speciāli tev:

Who is organizing the tournament?

The tournament is a joint effort of the National Hockey League Players’ Association (NHLPA) and National Hockey League (NHL®), in cooperation with the International Ice Hockey Federation (IIHF).

http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=778402
saprašanas tiešām Tev par šo nav... Lasīt māki, bet ar to arī Tavas spējas ir izsmeltas!

Tāpēc vēlreiz pajautāšu, Tu zini, kas ir NHLPA (nevis nosaukuma atreferējumu, bet kas tas ir?) un kādas ir tās funkcijas?

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:15, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: no vienas puses slikti, NHL un IIHF bosi nevienosies par dalību OS 2018.gadā...
no otras puses varēs pārliecināties par krievu mutes bajāru ar Ovečkinu priekšgalā vārdu patiesumu, ka viņi brauks uz OS 2018.gadā, pat ja NHL nolems nepiedalīties...
Varbūt esmu palaidis kaut ko garām, bet neesmu šādus izteikumus dzirdējis 2018. gada olimpiādes sakarā. Ja kļūdos, gaidu informāciju.
Par Sočiem- jā, tādi izteikumi bija. Bet pat ja NHL būtu izdomājuši nelaist savus spēlētājus, Ovečkina gadījumā tas galīgi nekādus riskus neradīja, jo Capitals īpašnieks Teds Leonsis jau laicīgi skaidri arī pateica, ka atļautu Ovečkinam piedalīties olimpiādē.

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:20, pirms 9 gadiem
edzinss rakstīja: Varbūt esmu palaidis kaut ko garām, bet neesmu šādus izteikumus dzirdējis 2018. gada olimpiādes sakarā. Ja kļūdos, gaidu informāciju.
Par Sočiem- jā, tādi izteikumi bija. Bet pat ja NHL būtu izdomājuši nelaist savus spēlētājus, Ovečkina gadījumā tas galīgi nekādus riskus neradīja, jo Capitals īpašnieks Teds Leonsis jau laicīgi skaidri arī pateica, ka atļautu Ovečkinam piedalīties olimpiādē.
Овечкин решил вопрос с участием игроков НХЛ в...

  -1 [+] [-]

, 2015-09-15 15:21, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: saprašanas tiešām Tev par šo nav... Lasīt māki, bet ar to arī Tavas spējas ir izsmeltas!

Tāpēc vēlreiz pajautāšu, Tu zini, kas ir NHLPA (nevis nosaukuma atreferējumu, bet kas tas ir?) un kādas ir tās funkcijas?
Ir tādi cilvēki, kuriem grūti pieņemt, ka ir kļūdījušies, jo uzskata, ka viņi attiecīgajā jautājumā ir zinošāki par citiem. Tad nu viņi kļūst uzbudināti un agresīvi un mēģina novirzīties no tēmas. Bet nekas, pāries.. es jau saprotu, ka tev ar angļu valodu tā pašvaki tāpēc arī nevarēji pārbaudīt šo informāciju.

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:25, pirms 9 gadiem
newage rakstīja: Ir tādi cilvēki, kuriem grūti pieņemt, ka ir kļūdījušies, jo uzskata, ka viņi attiecīgajā jautājumā ir zinošāki par citiem. Tad nu viņi kļūst uzbudināti un agresīvi un mēģina novirzīties no tēmas. Bet nekas, pāries.. es jau saprotu, ka tev ar angļu valodu tā pašvaki tāpēc arī nevarēji pārbaudīt šo informāciju.
neko jaunu Tu neiepostēji - to jau es biju redzējis un lasījis.

p.s. bet Tu tā arī neatbildēji, kas tieši ir NHLPA un kādas ir tās funkcijas.

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:32, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: neko jaunu Tu neiepostēji - to jau es biju redzējis un lasījis.

p.s. bet Tu tā arī neatbildēji, kas tieši ir NHLPA un kādas ir tās funkcijas.
Man nekas tev nav jāpierāda. Vēl jo vairāk pašsaprotamas lietas.. turpini vien cepties.

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:36, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: p.s. bet Tu tā arī neatbildēji, kas tieši ir NHLPA un kādas ir tās funkcijas.
tak ko te mokaties
NHL tagad neviens lēmums bez NHLPA piekrišanas netiek pieņemts, kas attiecas uz hokeja spēli. pat spēles noteikumi netiek mainīti bez arodbiedrības piekrišanas, kur nu vēl dalība PK vai OS...
p.s. drīzāk būtu interesanti dzirdēt NHLPA īsto viedokli par dalību OS un cik viņi ir tālu gatavi iet, lai piedalītos OS, pat ja NHL(Betmens) būtu pret...pagaidām viņi tik politkorekti izvairās no atbildes...bla , bla, katra hokejista sapnis OS, bet jāskatās kā Betmens ar Fāzeli sarunās u.t.t. Jeb nav viņiem sava vienota viedokļa arī pašā NHLPA...

     [+] [-]

, 2015-09-15 15:38, pirms 9 gadiem
Šī nu gan ir ĻOTI slikta ziņa tiem, kas organizē KHL.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-15 15:41, pirms 9 gadiem
Nezinu ,kāds mēŗķis ir paziņot par vēl kaut kādu mistisku turnīru,bet tas ,ka atjaunoja Pasaules kausu jau liecina to,ka visticamākais uz kādu laiku olimpiskās spēles būs NHL hokejistiem jāaizmirst.Es vairāk ticu faktiem un vēsturei un tā rāda vienu.No apvāršņa pazuda pasaules kauss,jo atvērās olimpiāde NHL hokejistiem.Tagad ieslēgta atpakaļgaita.Tā kā NHL pirmkārt ir biznesa projekts,tad acīm redzot ziemeļamerikāņi ir izrēķinājuši,ka tuvākās olimpiādes viņiem nesīs vairāk zaudējumus nekā labumus,bet Pasaules kauss dēs zelta olas.Viss pārējais ir mazsvarīgs.Kas attiecās uz divām mākslīgām izlasēm,tad manuprāt tā ir gaumes lieta.Es paskatījos NHL piedāvāto Eiropas izlasi no NHL spēlētājiem un mani personiski tas apmierina,jo jebkurā variantā šī izlase ir stiprāka,gan par Šveici,gan par Slovākiju atsevišķi.Par citām otrā plāna izlasēm nemaz nerunāsim.Un ziemeļamerikāņu jauno spēlētāju izlase arī liks vienam otram trūkties.Vēl jau gads līdz tam laikam jānodzīvo.Par ātru lauzt šķēpus
1 2 53 komentāri