Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" aizmaina jauno uzbrucēju Fašingu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" aizmaina jauno uzbrucēju Fašingu
Hadsons Fašings
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, parakstījis līgumu ar somu vārtsargu Uko Peku Lukonenu un aizmainījis uzbrucēju Hadsonu Fašingu.

19 gadus veco somu vārtsargu Uko Peku Lukonenu Bufalo "Sabres" draftēja pirms gada otrajā kārtā ar 54. numuru. Ar viņu parakstīts debitanta līgums uz trim gadiem. Pagājušajā sezonā Lukonens galvenokārt spēlēja Somijas pēc spēka otrajā līgā, "LeKi" rindās laukumā dodoties 24 spēlēs un tiekot galā ar 90,9% metienu. Tāpat viņš pārstāvēja Somijas U20 izlasi Bufalo notikušajā pasaules čempionātā.

Tāpat Bufalo "Sabres" veica maiņas darījumu, kura rezultātā ieguva aizsargu Brendonu Hikeju un uzbrucēju Maiklu Sislo, bet atvadījās no uzbrucēja Hadsona Fašinga. 22 gadus vecais amerikānis aizvadītajā sezonā laukumā devās piecās spēlēs, pie punktiem netiekot, bet daudz vairāk laika viņš pavadīja fārmklubā, kur 69 mačos izcēlās ar 30 punktiem (12+18). Savukārt pirms divām sezonām Fašings "Sabres" rindās aizvadīja desmit spēles un izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Darījumā pretī saņemtais Hikejs pagaidām nav piedzīvojis profesionālo debiju, jo viņš spēlē Bostonas Universitātes rindās. Komandas kapteinis aizvadītajā sezonā 35 mačos izcēlās ar sešiem vārtiem un astoņām piespēlēm. Viņš ir spēlējis Kanādas U20 izlasē, kā arī valstsvienības rindās šajā sezonā izcīnīja Špenglera kausu. Tikmēr Sislo aizvadītajā sezonā 68 spēlēs sakrāja 47 punktus Amerikas Hokeja līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/news/buf...

     [+] [-]

, 2018-06-18 11:07, pirms 6 gadiem
To ākstu Girgensonu sen vajag triekt prom, labuma no viņa nekāda.