Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

CSKA pamatvārtsargs Sorokins paraksta līgumu ar Ņujorkas "Islanders"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

CSKA pamatvārtsargs Sorokins paraksta līgumu ar Ņujorkas "Islanders"
Iļja Sorokins. Foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Ņujorkas "Islanders" parakstījis līgumu līdz šīs sezonas beigām ar vārtsargu Iļju Sorokinu, kurš līdz šim pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas klubu Maskavas CSKA.

24 gadus vecais Iļja Sorokins bijis Maskavas CSKA stabils pirmais numurs pēdējās četras sezonas. Aizvadītajā regulārajā čempionātā viņš piedalījās 40 spēlēs, atvairot 93,5% metienu un vidēji ielaižot 1,50 ripas. Savukārt četrās Gagarina kausa cīņās Sorokins tika galā ar 96,6% metienu un ielaida 0,73 vārtus. CSKA bez problēmām sasniedza otro kārtu, bet tad sezona tika apturēta un vēlāk arī izbeigta.

Sorokins piedalījies četros pasaules čempionātos, trīs reizes iegūstot bronzas godalgu, un 2018. gada olimpiskajās spēlēs, iegūstot zelta medaļu. Ņujorkas "Islanders" viņu draftēja 2014. gada trešajā kārtā, un lielā mērā jau pirms sezonas sākuma bija zināms, ka viņš pēc tam pārcelsies uz Ziemeļameriku. Pašlaik parakstīts līgums līdz sezonas beigām, bet jau nākamajā sezonā Sorokins cīnīsies par "Islanders" pirmā numura lomu.

Jāpiezīmē, ka vakar oficiālus līgumus ar NHL komandām parakstīja vēl vairāki CSKA bijušie līderi – uzbrucēji Kirils Kaprizovs (Minesotas "Wild") un Mihails Grigorenko (Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī aizsargs Aleksandrs Romanovs (Monreālas "Canadiens").

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/goalie-ilya-soro...

     [+] [-]

, 2020-07-14 10:44, pirms 4 gadiem
Varēja jau pierakstīt, kas Islanderos tagad par vārtusargiem ir.

     [+] [-]

, 2020-07-14 13:18, pirms 4 gadiem
Panajehaļi!!! Ņujork ņe rezinovij...

     [+] [-]

, 2020-07-14 13:39, pirms 4 gadiem
Skatos, CSKA normāli "nobaroja" savus spēlētājus NHL klubiem. 4 spēlētāji pāris dienās. Tiesa, Grigorenko jau otrais piegājiens.

P.S. Sorokina "konkurenti" par vietu sastāvā ir Varlamovs un Tomass Graiss