Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

CSKA jaunietis Romanovs paraksta līgumu ar "Canadiens"

Andrejs Siliņš

CSKA jaunietis Romanovs paraksta līgumu ar "Canadiens"
Aleksandrs Romanovs. Foto: imago / Scanpix

20 gadus vecais krievu aizsargs Aleksandrs Romanovs, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Maskavas CSKA, parakstījis trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Monreālas "Canadiens".

"Canadiens" draftēja Romanovu 2018. gadā ar 38. numuru otrajā kārtā, taču talantīgais hokejists palika dzimtenē un nākamajā sezonā debitēja KHL. Maskavas "Krylia Sovetov" audzēknis pirms drafta pārgāja uz CSKA sistēmu, bet pēc drafta CSKA lielās komandas rindās aizvadīja pilnu sezonu KHL, kuras izskaņā kļuva par Gagarina kausa ieguvēju.

Aizvadītajā sezonā Romanovs KHL nospēlēja 43 regulārā turnīra mačus, izceļoties ar septiņām rezultatīvām piespēlēm. Četrās Gagarina kausa izcīņas spēlēs Romanovs palika bez rezultativitātes punktiem. Tagad hokejists parakstījis NHL debitanta līgumu ar "Canadiens" uz trim sezonām.

Romanovs ar Krievijas U20 izlasi divas reizes ticis pie medaļām pasaules čempionātos, 2019. gadā tiekot pie bronzas, bet šogad - pie sudraba (finālā zaudēja Kanādai).

Nav izslēgts, ka Romanovs debiju NHL varētu piedzīvot jau augustā, kad Monreālas komanda iesaistīsies cīņā par Stenlija kausu. "Canadiens" 1. augustā sāks cīņu pret Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins".

     [+] [-]

, 2020-07-14 06:18, pirms 4 gadiem
Autor, cik dzirdēts, tad nekāda debija augustā nav iespējama, jo NHL neatłauj šo sezonu papildināt, tā ka ātrākais decembrī
Tas pats Kaprizovam un Sorokinam visticamāk
Līdz tam laikam- tad bez hokeja