Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" vismaz trīs saslimušie, viens no līderiem Domi vēl domās par spēlēšanu

Agris Suveizda

"Canadiens" vismaz trīs saslimušie, viens no līderiem Domi vēl domās par spēlēšanu
Makss Domi. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Medijs The Athletic pavēstījis, ka Nacionālās hokeja līgas komandā Monreālas "Canadiens" ir vismaz trīs inficēšanās gadījumi. Nedz līga, nedz vienība informāciju par pozitīvām Covid-19 analīzēm nekomentē.

Šodien Nacionālās hokeja līgas komandas drīkstēs atvērt treniņnometnes, lai pastiprinātu gatavošanos sezonas atsākšanai, kas paredzēta 1. augustā. Pirms treniņnometņu sākuma komandām ir jāveic pastiprinātas pārbaudes, un, ja medija paustā informācija ir patiesa, Monreālas "Canadiens" atklāti vismaz trīs inficēšanās gadījumi.

Toties Monreālas "Canadiens" pavēstīja, ka viens no uzbrukuma līderiem Makss Domi ir vienojies ar kluba vadību, ka lēmumu par sezonas turpināšanu vai neturpināšanu atliks uz 7-10 dienām. Kanādieša bažas ir saistītas ar viņa veselības stāvokli – 25 gadus vecajam uzbrucējam ir 1. tipa diabēts. Domi šosezon 71 spēlē ir sakrājis 44 (17+27) punktus, būdams trešais rezultatīvākais komandā, 35 soda minūtes un negatīvu lietderību -3.

Nacionālās līgas hokejisti bez finansiālām sankcijām atteikties no sezonas turpināšanas drīkst līdz pusnaktij pēc Latvijas laika. Pašlaik ir oficiāli zināms par piecu hokejistu atteikumiem, un viens no tiem arī ir Monreālas "Canadiens" rindās. Sezonu neturpinās 31 gadu vecais kanādiešu aizsargs Kārls Alzners, kurš februārī atgriezās "Canadiens" un paguva aizvadīt četras spēles. 2007. gadā Alzners tika draftēts ar piekto numuru.

Monreālas "Canadiens" kvalifikācijas kārtā tiksies ar Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins".

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1924336/202...
https://www.nhl.com/canadiens/news/...
https://www.nhl.com/canadiens/news/...