Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Penguins" dosies pēc Stenlija kausa, "Sharks" - pēc septītās spēles

"Penguins" dosies pēc Stenlija kausa, "Sharks" - pēc septītās spēles
Logans Kutūrs un Bens Lavdžojs
Foto: AP/Scanpix

Pitsburgas „Penguins” šonakt Sanhosē 3:00 cīnīsies pret vietējo „Sharks” un centīsies pielikt punktu Stenlija kausa finālam, kurā ir vadībā 3-2. Savukārt „Sharks” tēmē uz sērijas septītās spēles panākšanu.

„Penguins” sērijas gaitā izvirzījās vadībā 3-1 un varēja iegūt čempionu titulu jau pirms trim dienām savā laukumā. Tas neizdevās, jo teicamu spēli aizvadīja Sanhosē vārtsargs Mārtins Džounss, atvairot 44 no pretinieku 46 metieniem. Viņš tika divreiz pārspēts vārtu pārpilnajā spēles ievadā, kad abas komandas pirmajās 15 minūtēs kopā piecreiz nogādāja ripu vārtos, savukārt turpinājumā Džounss ar Pitsburgas uzbrukumiem tika galā.

„Sanhosē vārtsargs piektajā spēlē sevi parādīja lieliski,” norādīja „Penguins” aizsargs Kriss Letangs. „Mums savukārt ir jāsaņemas spēles sākumā un jāiztīra tas no vaļībām. Piektajā mačā tas neizdevās. Varēja ļoti labi redzēt, ka prasmīga komanda kā Sanhosē uzreiz gatava sodīt pretiniekus, ja tie neiznāk uz spēli pilnībā gatavi. Domāju, ka mums sērijas sestajam mačam tāpat vien jāgatavojas, tikai jāaizvada labāk tieši spēles pirmās minūtes.”

„Sharks” liela priekšrocība būs spēle savā laukumā, taču trūkums joprojām būs čehu uzbrucējs Tomāšs Hertls. Viņa nespēlēšana gan nav oficiāli apstiprināta, taču vakardienas treniņā „Sharks” pirmās maiņas uzbrucējs nepiedalījās, tāpat kā trīs iepriekšējās spēlēs. Hertls šajās izslēgšanas spēlēs izcēlies ar 11 punktiem 20 mačos.

„Sharks” aizsargs Džastins Brauns pirmsspēles intervijā vēlējās uzsvērt faktu, ka spiediens būs uz „Penguins” spēlētājiem: „Šajā līgā ir grūti izslēgt komandas no cīņas. Mēs paši esam pieredzējuši, cik sarežģīti ir pielikt sērijai punktu. Katra komanda, protams, ir citāda, taču jo ilgāka ievelkas sērija, jo grūtāk kļūst pielikt punktu. Un kad tas nesanāk, tad sāk traucēt arī citas nepatīkamas izjūtas.”

„Penguins” mērķē uz ceturto Stenlija kausa savā vēsturē un Pitsburga šajā sērijā pastāvīgi atradusies solīti priekšā gan kopējā rezultāta, gan spēles ziņā. Tāpat kā pusfināla sērijā pret Tampabejas „Lightning”, arī finālsērijā „Penguins” pieder iespaidīgs pārsvars metienu ziņā – 179:120. Lai arī „Sharks” treneris un spēlētāji norāda, ka tas neatspoguļo spēku samēru, „Penguins” lielais metienu skaits ļāvis izcelties Džounsam, kamēr Pitsburgas jaunais vārtsargs Mets Marejs cīņā iesaistās retāk un par katru savu nelielo kļūdu izpelnās lielāku kritiku. Viņš pats gan Pitsburgas medijiem izteicās, ka uzreiz pēc finālsirēnas cenšas iztīrīt galvu un aizmirst visus vārtus, kurus viņš ir laidis.

Kopā ar „Sharks” par Sanhosē pirmo Stenlija kausu cīnās arī lietuviešu veterāns Daiņus Zubrus, taču viņš kā ceturtās maiņas uzbrucējs laukumā netiek nemaz tik bieži. Iepriekšējā mačā viņš nospēlēja tikai septiņas minūtes, tāpat salīdzinoši maz spēlēja trešais aizsargu pāris Brendens Dilons un Romans Polāks. „Sharks” cenšas pastāvīgi laukumā turēt savus labākos spēkus, taču pagaidām finālsērijā nav sagaidījusi kāroto sniegumu no kapteiņa Džo Pavelska. Viņa kontā tikai viens punkts, tas pats gūts ar metienu tukšos vārtos sērijas piektajā spēlē. Savukārt pirmajās trīs „play-off” kārtās Pavelskis 18 spēlēs savāca 22 punktus...

Pitsburgas lielākā zvaigzne Sidnijs Krosbijs arī nevar lepoties ar iespaidīgu rezultativitāti – fināla piecās spēlēs viņam pagaidām tikai divas piespēles un lietderības koeficients mīnus divi. Savukārt Jevgeņijs Malkins pēdējos divos mačos savācis trīs punktus (1+2), turklāt abus vārtus guvis vairākumā. Spēlējot ar viena vīra pārsvaru, Pitsburga radījusi daudz bīstamas situācijas ceturtajā un piektajā spēlē, kurā gan Kriss Kunics, gan Fils Kesels vairākumā trāpīja pa vārtu stabiņu.

Ja Sanhosē izdosies uzvarēt savā laukumā, NHL sezonas kulminācija pienāks pēc trim dienām Pitsburgā, kur tiks aizvadīta septītā spēle. Finālsērijā septītā spēle nav pieredzēta kopš 2011. gada, kad „Bruins” apspēlēja „Canucks”. Savukārt pirms tam iepriekš septiņas spēles bija Pitsburgas un „Red Wings” sērijā 2009. gadā, un toreiz "Penguins" punktu sērijai pielika tieši 13. jūnijā.

Stenlija kausa fināls

DatumsLaiksSpēleSērijā
31. maijs3:00Pitsburgas Penguins - Sanhosē Sharks 3:21-0
2. jūnijs3:00Pitsburgas Penguins - Sanhosē Sharks 2:1 P2-0
5. jūnijs3:00Sanhosē Sharks - Pitsburgas Penguins 3:2 P1-2
7. jūnijs3:00Sanhosē Sharks - Pitsburgas Penguins 1:31-3
10. jūnijs3:00Pitsburgas Penguins - Sanhosē Sharks 2:43-2
13. jūnijs3:00Sanhosē Sharks - Pitsburgas Penguins
16. jūnijs3:00Pitsburgas Penguins - Sanhosē Sharks

, 2016-06-12 19:05, pirms 8 gadiem
Es par pingvīniem. Krosbijs reāli pēc neveiksmīgā sezona sākuma, tagad rulē
, 2016-06-12 19:06, pirms 8 gadiem
Pingvīniem šajā spēlē kauss būs rokā.
, 2016-06-12 19:24, pirms 8 gadiem
Ceru uz haizivīm. Lai gan pingvīniem arī nav ne vainas,tomēr pārmaiņu pēc gribētos redzēt kausu šarkiem.
, 2016-06-12 19:25, pirms 8 gadiem
Šovakar zivis noteikti vinnēs...par septītās spēles iznākumu grūti spriest. Katrā gadījumā Simulantam bundžu nenovēlu.
, 2016-06-12 19:32, pirms 8 gadiem
Par haizivīm!
, 2016-06-12 19:45, pirms 8 gadiem
Let's go Penguins mums ir šodien jābeidz sezona un miers Odds ir 50/50 bet es ticu ka čaļi izdarīs visu lai pazemotu haizivis tur kalifornijā #LetsGoPens #PensNation
, 2016-06-12 21:02, pirms 8 gadiem
Par haizivīm!
, 2016-06-12 21:18, pirms 8 gadiem
Tikai un vienīgi par Sharks!!!
, 2016-06-12 21:48, pirms 8 gadiem
Haizivis paņems 3:1 un 7.spēlē sagraus ar 10:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-06-13 03:19, pirms 8 gadiem
tas kolektīvais "YOU SUCK" himnas dziedātājam Man jau patīk
, 2016-06-13 06:13, pirms 8 gadiem
Labrīt SC!!! Pingvīniem Stenlijs!!!!!Krosbijs labākais!!!!
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
21

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".