Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Maiņas, līgumi un arbitrāža: Bufalo, Kolorādo un citas NHL komandas komplektē sastāvu

Agris Suveizda

Maiņas, līgumi un arbitrāža: Bufalo, Kolorādo un citas NHL komandas komplektē sastāvu
Brendons Sāds pret savu jauno komandu. Foto: AFP/Scanpix

Atveroties Nacionālās hokeja līgas brīvo aģentu tirgum, komandas jau otro dienu aktīvi slēdza līgumus un veica maiņas darījumus, savukārt 26 ierobežoti brīvie aģenti nolēmuši iesniegt arbitrāžas prasību.

Kolorādo "Avalanche" un Čikāgas "Blackhawks" veikušas maiņas darījumu. "Avalanche" ieguva 27 gadus veco amerikāņu uzbrucēju Brendonu Sādu, kuram būs pēdējā sezona sešu gadu līgumā par 36 miljoniem dolāru ("Blackhawks" budžetā paliks viens no sešiem miljoniem Sāda algas), un 23 gadus veco aizsargu Denisu Gilbertu, kurš iepriekšējā sezonā biežāk spēlēja fārmklubā. Savukārt "Blackhawks" pievienojies 25 gadus vecais krievu aizsargs Ņikita Zadorovs, kurš pirms maiņas parakstīja kvalifikācijas piedāvājumu par 3,2 miljoniem nākamajā sezonā, un fārmkluba aizsargu Antonu Lindholmu. Sāds iepriekšējā sezonā 58 spēlēs nopelnīja 33 (21+12) punktus, kamēr Zadorovs 64 spēlēs tika pie 13 (4+9) punktiem, 65 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +6.

Tāpat Kolorādo "Avalanche" paziņoja par jaunu divu gadu līgumu parakstīšanu ar uzbrucējiem Andrē Burakovski un Valēriju Ņičuškinu. Komanda algas neatklāj, taču mediji lēš, ka 25 gadus vecais zviedrs Burakovskis vidēji saņems 4,9 miljonus dolāru, bet 25 gadus vecais krievs Ņičuškins – vidēji 2,5 miljonus. Iepriekšējā sezonā Burakovskis 58 spēlēs tika pie 45 (20+25) punktiem un 15 izslēgšanas mačos sakrāja 17 (7+10) punktus, bet Ņičuškins regulārajā sezonā 65 spēlēs tika pie 27 (13+14) punktiem. Pie jauna četru gadu līguma ar Sanhosē "Sharks" ticis amerikāņu uzbrucējs Kevins Lebenks, kuram decembrī paliks 25 gadi. "Sharks" līguma detaļas neizpauda, taču neoficiāla informācija liecina, ka amerikānis kopsummā saņems 18,9 miljonus dolāru jeb vidēji 4,725 miljonus gadā. Iepriekšējā sezonā Lebenks 70 spēlēs atzīmējās ar 33 (14+19) punktiem, 38 soda minūtēm un negatīvu lietderību -33.

Karolīnas "Hurricanes" karjeru turpinās Ņujorkas "Rangers" kapteiņa asistents Jespers Fasts, kurš piekritis trīs sezonu līgumam par vidēji diviem miljoniem. Nepilnus 29 gadus vecais uzbrucējs iepriekšējā sezonā aizvadīja 69 spēles un tika pie 29 (12+17) punktiem, 20 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +16. Tikmēr Bostonas "Bruins" parakstījusi trīs gadu līgumu par kopsummā 9,3 miljoniem dolāru ar 31 gadu veco uzbrucēju Kreigu Smitu, kurš Nešvilas "Predators" kreklā iepriekšējā sezonā 69 spēlēs sakrāja 31 (18+13) punktu, 34 soda minūtes un pozitīvu lietderību +18. "Predators" pametis arī 28 gadus vecais uzbrucējs Ostins Vatsons, kuram sāksies trīs sezonu līgums par kopumā 4,5 miljoniem un kurš pret ceturtās kārtas drafta izvēli aizmainīts uz Otavas "Senators". Vatsons 53 spēlēs sakrāja 14 (6+8) punktus, 65 soda minūtes un negatīvu lietderību -9.

Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" pavēstījusi par viena gada līguma parakstīšanu ar ierobežoti brīvo aģentu Brendonu Montūru, kurš nākamsezon saņems 3,85 miljonus ASV dolāru. 26 gadus vecais kanādiešu aizsargs iepriekšējā sezonā aizvadīja 54 spēles un sakrāja 18 (5+13) punktus, 28 soda minūtes un pozitīvu lietderību +13. Savukārt priekšējo līniju papildinās 29 gadus vecais kanādiešu centrs Koudijs Īkins, kurš ticis pie divu gadu līguma par kopējo summu 4,5 miljoniem. Iepriekšējā sezonā Vegasas "Golden Knights" un Vinipegas "Jets" sastāvā viņš 49 spēlēs atzīmējās ar 15 (5+10) punktiem, 16 soda minūtēm un negatīvu lietderību -3.

Toronto "Maple Leafs" aizsardzībai pievienojies Stenlija kausa ieguvējs Zeks Bogosjans, kurš pēc atbrīvošanas no Bufalo "Sabres" devās uz Tampabejas "Lightning", Stenlija kausā 20 spēlēs tiekot pie četrām rezultatīvām piespēlēm, 12 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +1. 2008. gada drafta trešais numurs parakstījis viena gada līgumu par vienu miljonu dolāru. Viena gada līgums par 0,7 miljoniem parakstīts ar uzbrucēju Trevisu Boidu, kurš Vašingtonas "Capitals" rindās 24 spēlēs nopelnīja 10 (3+7) punktus, bet maiņas darījumā ar Ņūdžersijas "Devils" izdevies tikt vaļā no Andrēasa Junsona līguma – zviedru uzbrucējam būs tikai otrais gads četru sezonu līgumā par vidēji 3,4 miljoniem. "Devils" šo līgumu uzņēmusies pilnībā un pretī aizsūtījusi 22 gadus veco uzbrucēju Džozefu Endersonu, kurš lielākoties spēlēja fārmklubā. Junsons 43 spēlēs nopelnīja 21 (8+13) punktus.

Nacionālās hokeja līgas Spēlētāju arodbiedrība paziņojusi, ka arbitrāžas prasību iesnieguši 26 ierobežoti brīvie aģenti. Starp tiem ir gan trīs Girgensona komandas biedri Viktors Ūlofsons, Sems Rainhārts un Līnuss Ulmarks, gan Kolorādo "Avalanche" aizsargs Raiens Greivzs un Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Tailrs Bertuzi, gan arī bulgāru izcelsmes krievu vārtsargs Aleksanders Georgijevskis, kurš regulārajā sezonā aizvadīja visvairāk spēļu starp Ņujorkas "Rangers" vārtu vīriem. Arbitrāžas process notiks no 20. oktobra līdz 8. novembrim, un spēlētājiem un komandām līdz savas lietas izskatīšanai vēl ir laiks vienoties par jaunu līgumu, lai izvairītos no arbitrāžas, kas pretējā gadījumā pati noteiks līguma apmērus. Iepriekšējā sezonā arbitrāžai pieteicās 40 spēlētāji, no kuriem līdz arbitrāžai tika seši.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/news/buf...
https://twitter.com/DarrenDreger/st...
https://www.nhl.com/blackhawks/news...
https://www.nhl.com/avalanche/news/...
https://www.nhl.com/avalanche/news/...
https://www.nhl.com/sharks/news/sha...
https://www.nhl.com/bruins/news/bru...
https://www.nhl.com/mapleleafs/news...
https://www.nhl.com/mapleleafs/news...
https://www.nhl.com/mapleleafs/news...
https://www.nhl.com/senators/news/o...
https://www.nhl.com/hurricanes/news...
https://www.nhl.com/news/nhl-restri...

  +1 [+] [-]

, 2020-10-11 10:14, pirms 4 gadiem
Eh cereju ka Avs savu algu izmantos Sentlujias kapteinim,un kadam labam GK, uzbruceju jau ir pietiekosi

     [+] [-]

, 2020-10-11 14:33, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Eh cereju ka Avs savu algu izmantos Sentlujias kapteinim,un kadam labam GK, uzbruceju jau ir pietiekosi
Makārs un Petrandželo būtu pārāk labi

     [+] [-]

, 2020-10-11 18:11, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Eh cereju ka Avs savu algu izmantos Sentlujias kapteinim,un kadam labam GK, uzbruceju jau ir pietiekosi
Makaram un Landeskogam līgumi beidzas pēc nākamās sezonas. Labākais variants būtu parakstīt Pietrangelo uz vienu sezonu, kas protams būtu nereāli. Aizsardzība ir okej, labajā malā jau ir Makar, Johnson un Timmins.
Saad gan jau būs otrajā maiņā kreisajā malā ar Kadri cenrā. Tad jau visticamāk Hall 1 gada līgums ar Avs gan jau izpaliek.