Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusai līgums ar Koivu, Girgensona maiņas partneris par mazāku algu uz "Coyotes"

Rolands Eliņš

Kolumbusai līgums ar Koivu, Girgensona maiņas partneris par mazāku algu uz "Coyotes"
Miko Koivu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā „Blue Jackets” turpina sastāva komplektāciju un noslēgusi vienas sezonas līgumu ar pieredzējušo somu uzbrucēju Miko Koivu. Savukārt Vācijas vārtsargs Tomass Graiss pievienojies Detroitai, rezultatīvais aizsargs Taisons Berijs vienojies par līgumu ar Edmontonu, bet Zemgus Girgensona līdzšinējais maiņas partneris Jūhans Lāšons pievienosies Arizonas „Coyotes”.

„Blue Jackets” noslēgusi viena gada līgumu ar 37 gadus veco Somijas uzbrucēju Miko Koivu, ilggadējo Minesotas „Wild” kapteini. Koivu līgums būs par 1.5 miljoniem dolāru. Koivu līdz šim visu savu NHL karjeru, kas sākās jau 2005. gadā, pavadījis Minesotas komandā, aizvadot 1028 NHL spēles, kurās ticis pie 709 punktiem. Aizvadītajā sezonā Koivu palīdzēja komandai ar 21 punktu 55 spēlēs, taču viņa četri gūtie vārti bija Somijas uzbrucēja sliktākais rādītājs NHL karjerā.

„Koivu ir bijis stabils un produktīvs uzbrucējs šajā līgā vairākus gadus,” kluba paziņojumā citēts ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens. ”Viņš ir lielisks līderis, viņam ir nevainojams raksturs, un uzskatu viņu par ļoti vērtīgu papildinājumu mūsu jaunajai komandai. Priecājos, ka viņš izvēlējies karjeru turpināt Kolumbusā.”

Tikmēr Vācijas vārtsargs Tomass Graiss noslēdzis līgumu ar Detroitas „Red Wings” uz diviem gadiem. 34 gadus vecais vārtsargs iepriekš pārstāvēja „Islanders” vienību un spēlējis arī „Penguins”, „Sharks” un „Coyotes” rindās. Graiss NHL aizvadījis 282 spēles.

Savukārt Edmontonas „Oilers” noslēgusi viena gada vienošanos ar aizsargu Taisonu Beriju par 3.75 miljoniem dolāru. Berijs aizvadītajā sezonā atzīmējās ar 39 punktiem Toronto „Maple Leafs” sastāvā, taču komanda cieta neveiksmi vasarā, ātri izstājoties. Berijs Toronto komandā nonāca maiņas darījumā pagājušajā vasarā, bet tagad pārcēlies uz Edmontonu kā brīvais aģents. Viņš NHL nospēlējis 554 spēles un guvis 346 punktus.

Vērts atzīmēt arī Bufalo „Sabres” uzbrucēja Jūhana Lāšona pārcelšanos uz Arizonas „Coyotes”. Zviedrijas uzbrucējs Bufalo sastāvā pavadīja septiņas sezonas un bieži bija iekļauts vienā maiņā ar Latvijas uzbrucēju Zemgu Girgensonu, it īpaši iepriekšējā sezonā. Girgensons iepriekšējo sezonu pabeidza ar 18 punktiem un palika Bufalo, saņemot jaunu līgumu uz trim sezonām un par kopējo summu 6.6 miljoniem dolāru, kamēr Lāšons pēc aizvadītajā sezonā gūtajiem 14 punktiem ar „Coyotes” vienojies par krietni mazāku līgumu – uz divām sezonām un par 2.8 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...
https://www.nhl.com/news/tyson-barr...
https://www.nhl.com/news/thomas-gre...
https://www.wkbw.com/sports/sabres/...