Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Trocs uzskata, ka visām 24 komandām ir gana labas izredzes izcīnīt Stenlija kausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Trocs uzskata, ka visām 24 komandām ir gana labas izredzes izcīnīt Stenlija kausu
Berijs Trocs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga apstiprinājusi sezonas atsākšanas plānu, bet pagaidām nav zināmi konkrēti datumi, kad varētu norisināties treniņnometnes un sāktos mači. Iespēja izcīnīt Stenlija kausu tiks dota 24 komandām, un Ņujorkas "Islanders" galvenais treneris Berijs Trocs uzskata, ka tām visām ir gana labas cerības.

"Šī hokejam būs lieliska iespēja. Vari būt izsēts ar 12. numuru, bet tāpat ir izredzes izcīnīt Stenlija kausu. Tieši tik līdzvērtīgas ir visas komandas. Ja izdodas trāpīt uz pareizajām notīm, divus mēnešus vēlāk būsi Stenlija kausa čempions," teica Berijs Trocs. Viņš 2018. gadā aizveda Vašingtonas "Capitals" līdz triumfam, bet pēc tam bija neapmierināts ar piedāvāto līgumu, tāpēc pārcēlās uz Ņujorkas "Islanders".

Tiek paustas atziņas, ka šīs sezonas čempioni nebūs liekami blakus iepriekšējiem, ņemot vērā sezonas īpatnējo dabu un play-off formāta maiņu, bet Trocs šādiem argumentiem nepiekrīt. "Tāpat būs jāizcīna 16 uzvaras, lai iegūtu Stenlija kausu – tieši tāpat kā iepriekš. Uzskatu, ka šīs sezonas noslēgums būs fantastisks. Mači būs ļoti neparedzami, jo visiem bijusi ļoti ilga pauze," teica Trocs.

Sezonu turpinās 24 komandas – pa 12 no Rietumu un Austrumu konferencēm. Katras konferences četras labākās komandas jau garantējušas dalību play-off, kamēr piektajai līdz 12. vietai būs jāaizvada play-in sērijas. "Islanders" ir septītā austrumos, un tas nozīmē, ka pretī stāsies desmitajā vietā esošā Floridas "Panthers" komanda.

Losandželosas "Kings" triumfs 2012. gadā ir vienīgā reize, kad Stenlija kausu izcīnījusi komanda, kas pirms play-off sākuma savā konferencē bijusi izsēta ar astoto numuru. Pirms tam rekords piederēja 1995. gada Ņūdžersijas "Devils", kas triumfēja, izslēgšanas spēles sākot ar konferences piekto numuru. Šosezon kāda no komandām varēs pārspēt "Kings" rekordu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/new-york-i...