Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

16 no 24 komandām, kas turpinās NHL sezonu, šonedēļ atvērs savas halles spēlētājiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

16 no 24 komandām, kas turpinās NHL sezonu, šonedēļ atvērs savas halles spēlētājiem
Elvis Merzļikins. Foto: Zumapress/Scanpix

No pirmdienas Nacionālās hokeja līgas klubiem atļauts vērt savu arēnu durvis, lai dotu iespēju spēlētājiem aizvadīt treniņus pēc brīvprātības principa. Tiek vēstīts, ka no 24 komandām, kas turpinās sezonu, šādu iespēju pirmajā nedēļā izmantos 16.

NHL vadība paziņojusi, ka galvenais mērķis ir līdz galam izspēlēt pašreizējo sezonu, lai 2020. gadu neatstātu bez Stenlija kausa ieguvējas. Katras konferences četras labākās komandas jau garantējušas vietu izslēgšanas spēlēs, bet piektā līdz 12. vieta aizvadīs play-in turnīru. Sezona beigusies Rūdolfam Balceram un Zemgum Girgensonam, bet Teodors Bļugers, Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks centīsies palīdzēt savām komandām play-in mačos.

No šodienas komandām atļauts atvērt savas arēnas, dodot iespēju spēlētājiem aizvadīt treniņus, taču tiem jānotiek pēc brīvprātības principa. Tāpat spēkā ir vēl vairāki drošības noteikumi – uz ledus vienlaikus nedrīkst atrasties vairāk par sešiem hokejistiem, regulāri jāmēra ķermeņa temperatūra, jāvelk maskas, jāveic analīzes. Pagājušajā nedēļā Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" pavēstīja, ka saslimis viens no komandas spēlētājiem, un NHL tas bija pirmais saslimšanas gadījums kopš aprīļa ievada.

No šodienas NHL ieiet sezonas atsākšanas plāna otrajā fāzē. Tiek vēstīts, ka šonedēļ savus laukumus atvērs 16 no 24 komandām, ļaujot hokejistiem atkal kāpt uz ledus. Sezona tika apturēta 12. martā, un liela daļa spēlētāju kopš šā brīža nav slidojuši. TSN norāda, ka no Kanādas komandām pirmajā dienā savas halles plāno atvērt tikai Toronto "Maple Leafs" un Edmontonas "Oilers". Savukārt Monreālas "Canadiens" to darīšot nedēļas gaitā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/phase-2-begins-1...