Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL komandas ļoti emocionāli piemin Kanādas hokeja traģēdiju

Ints Megnis
Ints Megnis

NHL komandas ļoti emocionāli piemin Kanādas hokeja traģēdiju
Humboldas "Broncos" komandas traģēdijas vieta
Foto: Canadian Press

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas sestdien ļoti emocionāli pieminēja Kanādā notikušo traģēdiju, kurā bojā gāja 15 Saskačevanas Junioru hokeja līgas komandas Humboldas "Broncos" pārstāvji.

Nelaime piektdien notika, kad autobuss sadūrās ar kravas automašīnu. Sākotnēji tika vēstīts, ka miruši 14, bet cietuši vēl 14 cilvēki. Turpinājumā tika pavēstīts, ka ir vēl viens cietušais, bet sestdien kļuva zināms, ka viens no cietušajiem ir miris, līdz ar to šobrīd bojāgājušo skaits sasniedzis 15.

Traģiskais notikums licis sērot ne vien visai Kanādai, bet arī visai hokeja pasaulei.

Kā pauda Kanādas policija, kravas automašīnas vadītājs, kurš negadījumā necieta, vispirms tika aizturēts, bet vēlāk atbrīvots un viņam piedāvāta psiholoģiskā palīdzība. Policija paziņojusi, ka vēl ir par agru, lai noteiktu negadījuma iemeslus. Sestdien tika apstiprināts, ka viens no mirušajiem ir vienības galvenais treneris Dārsijs Haugens.

Līdzjūtību cietušajiem sestdien izteica ASV prezidents Donalds Tramps, kā arī viņus pieminēja visas NHL komandas, kuras sestdien devās laukumā. Tā, piemēram, Čikāgas "Blackhawks" un Vinipegas "Jets" vienību savstarpējā mačā uz hokejistu formas tērpu muguras bija rakstīti nevis uzvārdi, bet vārds "Broncos".

"Broncos" komandā bija spēlētāji vecumā no 18 līdz 21 gadam. Parasti šajā līgā esošie spēlētāji cer uz koledžu stipendijām vai pusprofesionāliem līgumiem. Līgas 50 gadus ilgajā vēsturē tieši "Broncos" ir tās titulētākā komanda, bet šosezon regulārajā turnīrā ieņēma piekto vietu starp 12 vienībām.















     [+] [-]

, 2018-04-08 15:31, pirms 6 gadiem
sad