Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Atsākoties sezonai, katras komandas rīcībā varētu būt vismaz 30 spēlētāji

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atsākoties sezonai, katras komandas rīcībā varētu būt vismaz 30 spēlētāji
Elvis Merzļikins. Foto: USA Today Sports / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandām no pirmdienas atļauts aizvadīt treniņus, bet spēlētāju ierašanās notiks pēc brīvprātības principa. Tikmēr turpinās detaļu apspriešana, kas būtu aktuāla, atsākoties sezonai.

Apstiprināts, ka sezonas turpinājumā piedalīsies 24 komandas – pa 12 no Austrumu un Rietumu konferences. Spēles tiks aizvadītas divās pilsētās, bet tās pagaidām nav apstiprinātas. Šosezon laukumā devušies pieci Latvijas hokejisti, un sezonas turpinājumā spēlēs Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kā arī vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets". Savukārt Rūdolfam Balceram un Zemgum Girgensonam sezona beigusies.

NHL piedāvājusi komandām ļaut izmantot 28 laukuma spēlētājus, plus vārtsargus, kuru skaits netiek precizēts, bet jādomā, ka tie būs vismaz trīs. Šie skaitļi gan vēl jāapstiprina sarunās ar Spēlētāju asociāciju. Amerikas Hokeja līgas sezona jau oficiāli beigusies, tāpēc komandām nebūs pieejami papildspēki no fārmklubiem, un izskanējušas bažas par savainojumu lielo risku, ņemot vērā, ka lielākā daļa hokejistu uz ledus nav trenējušies jau ilgāku laiku.

Ierasti regulārā čempionāta laikā komandas sastāvā ļauts atrasties ne vairāk kā 23 spēlētājiem, bet mačam drīkst pieteikt 20 hokejistus – 18 laukuma spēlētājus un divus vārtsargus. Saskaroties ar algu griestu ierobežojumiem, lielākā daļa komandu gan sezonas laikā neizmanto iespēju aizpildīt visas 23 vietas.

No pirmdienas komandas drīkst atvērt savus laukumus, lai ļautu spēlētājiem piedalīties treniņos, bet tam jānotiek pēc brīvprātības principa un nelielās grupās. Pastāv cerība, ka treniņnometnes varētu sākties 10. jūlijā, bet sezona atsāktos augusta pašā ievadā. NHL ir apņēmības pilna sezonu izspēlēt līdz galam, nākamās sezonas startu vajadzības gadījumā aizbīdot līdz janvārim.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl-roster-size-...

     [+] [-]

, 2020-06-07 22:31, pirms 4 gadiem
Nezinu, ko pat teikt par šo rakstu- tā kā te informācija ir pasniegta, te ir viss, sākot ar pilnīgi nepatiesu lietu, kam seko dažas puspatiesības un beidzot ar lietām, kas faktuāli iespējams pat nav nepatiesas, bet ir uzrakstītas ļoti maldinošā formā.
- Amerikas Hokeja līgas sezona jau oficiāli beigusies, tāpēc komandām nebūs pieejami papildspēki no fārmklubiem Tie nepieejamie papildspēki ir spēlētāji, kam ir divvirziena līgumi NHL, kas sastāda lielu kopējo AHL spēlētāju daļu (lielāko, ja skatamies pēc komandu kodola un nozīmības). Viņi būs pieejami NHL komandām. Kas tad cits sastādīs to spēlētāju daļu virs minētā spēlētāju limita līdz tiem 30 spēlētājiem, ja ne šie AHL spēlējošie? Jā, daži būs no NCAA, varbūt šur tur pa kādam junioram, bet pamatā tie būs tieši šie papildinājumi.
- regulārā čempionāta laikā komandas sastāvā ļauts atrasties ne vairāk kā 23 spēlētājiem Limits ir nevis regulārajā sezonā, bet tās daļā līdz trade deadline, kas jau pagājis.
- Saskaroties ar algu griestu ierobežojumiem, lielākā daļa komandu gan sezonas laikā neizmanto iespēju aizpildīt visas 23 vietas. nav man precīza statistika, bet lielākā daļa komandu sezonas laikā izmanto pilnu pieteikumu.
Šis raksts principā būtu jāuztver, ka nevis sastāvi tiek paplašināti, bet gan ka notiek pārrunas, ka tiem tomēr uzliks kādas robežas. Kā jau minēju normālos apstākļos vienīgā robeža ir līgumu skaits, tāpēc play-off tā saucamo black aces, jeb tālāko rezervistu saraksts ir plašs. Bet ņemot vērā šī brīža apstākļus, nav samērīgi atsaukt tik lielu skaitu spēlētāju atpakaļ, par kuriem visi apzinās, ka viņu iespējamība spēlēt ir maza.