Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdonam, Ekmanam-Lāšonam ilgtermiņa līgumi, ''Islanders'' aizlāpa robus

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Makdonam, Ekmanam-Lāšonam ilgtermiņa līgumi, ''Islanders'' aizlāpa robus
Raiens Makdona
Foto: AP/Scanpix

NHL brīvo aģentu tirgū notikumi turpina ritēt pilnā sparā. Ilgtermiņa līgumus parakstījuši aizsargi Raiens Makdona un Olivers Ekmans Lāšons, savukārt pie jaunas darbavietas ticis soms Leo Komarovs.

Aizvadītās sezonas vājākā NHL komanda Arizonas ''Coyotes'' spējusi noturēt sastāvā komandas līderi, zviedru aizsargu Oliveru Ekmanu-Lāšonu. Zviedrijas izlases hokejists pēc sezonas varēja kļūt par brīvo aģentu, tomēr noslēdzis jaunu astoņu gadu līgumu ar ''Coyotes'', tiesa, līguma samaksa netiek izpausta. Zviedrs visu līdzšinējo karjeru pavadījis tieši ''Coyotes'', pēdējo septiņu sezonu laikā izlaižot tikai 12 spēles. 2017./18. gada sezonā 82 spēlēs aizsargam 42 (14+28) punkti.

Tāpat ''Coyotes'' ieguvuši arī pastiprinājumu uzbrukuma līnijā, pievienojot sastāvam Mihaelu Grabneru, kurš sezonu noslēdza Ņūdžersijas ''Devils'' rindās, kad pārnāca no ''Rangers''. Austrietis ar ''Coyotes'' noslēdzis trīs gadu līgumu. Pagājušajā sezonā ''Devils'' un ''Rangers'' komandu sastāvos Grabners guva 27 vārtus.

Komandu pametot tās ilggadējam līderim Džonam Tavaresam, gana aktīvi pāreju tirgū darbojusies arī Ņujorkas ''Islanders'', kas piesaistījusi sastāvam Somijas izlases uzbrucējus Leo Komarovu un Valteri Filpulu, kā arī pagarinājusi līgumu ar aizsargu Tomasu Hikiju. Kanādietis Hikijs, kurš ''Islanders'' pārstāv jau kopš 2013. gada, atalgots ar četru gadu līgumu, tāpat kā bijušais ''Maple Leafs'' hokejists Komarovs. Igaunijā dzimušais somu hokejists aizvadīja mazrezultatīvāko sezonu savā NHL karjerā, tiekot vien pie 19 (7+12) punktiem.

Pieredzējušais somu centra uzbrucējs Filpula ar ''Islanders'' noslēdzis vienošanos uz vienu sezonu. Pagājušajā sezonā ''Flyers'' sastāvā Filpulam 33 (11+22) punkti 81 spēlē, savukārt sešos Stenlija kausa izcīņas mačos divi vārti un viena rezultatīva piespēle.

Ar septiņu gadu līgumu ticis atalgots Tampabejas ''Lightning'' aizsargs Raiens Makdona, kurš katru gadu saņems 6,75 miljonus ASV dolāru. Amerikānim pēc vairākām sezonām ''Rangers'' kreklā aiz muguras pirmā sezona Tampā. Pēc šīs sezonas Makdona varēja kļūt par neierobežotu brīvo aģentu, bet izvēlējies palikt ''Lightning'' sastāvā.

Jaunu darbavietu pēc ne visai veiksmīgas sezonas atradis čehu vārtsargs Petrs Mrāzeks, kuram jaunajā sezonā tiks uzticēta Karolīnas ''Hurricanes'' vārtu drošība. Čehs aizvadīto sezonu uzsāka Detroitā, bet tika aizmainīts uz Filadelfiju, kur 17 spēlēs atvairīja vien 89,1% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaida 3,22 vārtus. Mrāzeks ar ''Hurricanes'' noslēdzis viena gada līgumu 1,5 miljonu dolāru vērtībā.

Mrāzeks Karolīnā kļūs par komandas ilggadējā vārtsarga Kema Vorda aizstājēju. Pieredzējušais kanādietis visu līdzšinējo NHL karjeru, proti, 11 gadus, aizvadījis tieši Karolīnā, bet tagad pārcelsies uz Čikāgas ''Blackhawks'', kur, visticamāk, kļūs par otro numuru aiz Korija Kroforda muguras. Vords ar ''Blackhawks'' noslēdzis līgumu uz vienu sezonu.

Čikāgā nākamsezon spēlēs arī veterāns Kriss Kunics, kurš pagājušajā sezonā ''Lightning'' sastāvā sakrāja 29 (13+16) punktus, ar ''Blackhawks'' noslēdzis līgumu uz vienu sezonu. Divu gadu līgums ar ''Blackhawks'' ticis aizsargam Brendonam Meningam.

Izmantotie resursi:
NHL

     [+] [-]

, 2018-07-02 13:17, pirms 6 gadiem
Vēl varētu pieminēt, ka Ščasnijs uz 3 gadiem pievienojies Vegasai.
Un Couture 8 gadu līgums ar San Hosē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja