Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Oduja atgriežas Čikāgā, Hansens aizmainīts uz "Sharks", Ots pievienojas Monreālai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Oduja atgriežas Čikāgā, Hansens aizmainīts uz "Sharks", Ots pievienojas Monreālai
Joni Oduja
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā komandām vēl nepilnas 12 stundas atļauts veikt spēlētāju maiņas, tomēr ģenerālmenedžeri papildinājuma atrašanu neatliek uz pēdējo brīdi. Aktīvas tirgū bijušas Kanādas komandas, gan pērkot, gan pārdodot.

Sanhosē "Sharks" ieguva pieredzējušo dāņu uzbrucēju Janiku Hansenu, kurš šajā sezonā Vankūveras "Canucks" rindās aizvadītajās 28 spēlēs izcēlās ar sešiem vārtiem un septiņām piespēlēm. "Janiks pēdējos desmit gadus bijis svarīga daļa no mūsu komandas. Tas bija smags lēmums, taču maiņa palīdz spert soli pretī mērķim – izveidot jaunāku un meistarīgāku komandu nākotnes vārdā," sacīja "Canucks" ģenerālmenedžeris Džims Benings, kurš vakar aizmainīja Aleksu Barouzu uz Otavas "Senators".

No Sanhosē "Sharks" pretī tika iegūta ceturtās kārtas izvēle šā gada draftā, kas gadījumā, ja komanda izcīnīs Stenlija kausu, pārtaps par pirmās kārtas izvēli, kā arī krievu uzbrucējs Nikolajs Goldobins. 21 gadu vecais uzbrucējs, kurš 2014. gadā tika draftēts ar 27. numuru, šosezon aizvadīja divas spēles "Sharks" rindās, izceļoties ar vārtiem un piespēli, bet lielākoties pārstāvēja Sanhosē "Barracuda". Fārmklubā viņa kontā 15 vārti un 41 punkts 46 cīņās.

Čikāgas "Blackhawks" atgriezies zviedru aizsargs Joni Oduja, kurš 2015. gadā izcīnīja Stenlija kausu, taču komanda nevarēja atļauties viņu paturēt. Oduja pievienojās Dalasas "Stars", parakstot līgumu uz diviem gadiem par 7,5 miljoniem, bet šodien komandas veica maiņu. Pretējā virzienā ceļos uzbrucējs Marks Maknīls un ceturtās kārtas izvēle nākamā gada draftā. Taču, ka "Blackhawks" sasniegs Stenlija kausa trešo kārtu un Oduja piedalīsies vismaz pusē spēļu, "Stars" iegūs trešās kārtas izvēli.

"Ņemot vērā mūsu situāciju, ir svarīgi iegūt pēc iespējas vairāk," sacīja Dalasas "Stars" ģenerālmenedžeris Džims Nils. Pagājušajā sezonā viņa komanda ierindojās 1. vietā Rietumu konferencē, bet šajā sezonā par septiņiem punktiem atpaliek no izslēgšanas spēļu zonas. "Džonijs mūsu komandā bijis lielisks. Tagad viņam ir iespēja atgriezties Čikāgā, komandā, kas cīnīsies par Stenlija kausu, un mēs esam ieguvuši labu atlīdzību." "Blackhawks" savainoto spēlētāju sarakstā ievietoja citu zviedru aizsargu Niklasu Jalmāšonu.

Divus darījumus vienā dienā veica Monreālas "Canadiens". Vispirms uz Edmontonas "Oilers" tika aizsūtīts centra uzbrucējs Davids Dearnē, kurš 31 spēlē savācis desmit punktus, bet labākajā sezonā pirms pieciem gadiem sakrāja 60 punktus. Pretī iegūts 25 gadus vecais aizsargs Brendons Deividsons, kurš 28 mačos izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Kanādas komanda drīz vien uzbrucēju rindās papildināja ar pieredzējušo Stīvu Otu, pretī Detroitas "Red Wings" atdodot sestās kārtas izvēli nākamā gada draftā. Ots 42 mačos guvis trīs vārtus un pievienojis trīs rezultatīvas piespēles. Sezonas beigās viņš kļūs par brīvo aģentu.

Otavas "Senators" ieguva zviedru uzbrucēju Viktoru Stolberju, kurš iepriekš pārstāvēja Karolīnas "Hurricanes", 57 spēlēs gūstot deviņus vārtus un savācot 12 punktus. Pretī atdota trešās kārtas izvēle 2017. gadra draftā.

Savukārt Ņujorkas "Rangers" iegādājās 28 gadus veco aizsargu Brendanu Smitu, kurš šajā sezonā 33 spēlēs guva divus vārtus un izdarīja trīs piespēles, bet Detroitas "Red Wings" pretī saņēma trešās kārtas izvēli šā gada draftā un otrās kārtas izvēli 2018. gadā.

Izmantotie resursi:
TSN

     [+] [-]

, 2017-03-01 11:44, pirms 7 gadiem
Hawks pëc kārtējā Stenlija! #GoHawks

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 12:01, pirms 7 gadiem
Tas nozīmē, ka Dalasa pamazām sāk izkārt balto karogu? Komanda, kas īsti nespēj izmantot savu potenciālu šosezon. Ar tādu uzbrukuma jaudu netikt play-off ir diezgan skābi.

     [+] [-]

, 2017-03-01 12:12, pirms 7 gadiem
quarterr rakstīja: Tas nozīmē, ka Dalasa pamazām sāk izkārt balto karogu? Komanda, kas īsti nespēj izmantot savu potenciālu šosezon. Ar tādu uzbrukuma jaudu netikt play-off ir diezgan skābi.
Tampa un Sentluisa arī šogad pārsteidz.

     [+] [-]

, 2017-03-01 13:08, pirms 7 gadiem
Oduja 2013&2015 ar Hawks uzvareja. Bet ceļgala trauma šogad bija. Redzēs vai 35 gados vēl nebūs par lēnu palicis.

     [+] [-]

, 2017-03-01 14:13, pirms 7 gadiem
pamuļķis rakstīja: Tampa un Sentluisa arī šogad pārsteidz.
Sentluisai neliela bedrīte, tagad jau ir aptakaļ!

     [+] [-]

, 2017-03-01 19:03, pirms 7 gadiem
Vaneks uz Floridu!