Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Toronto pirmā trofeja kopš 1967. gada: "Marlies" bez Dzierkala iegūst Kaldera kausu

Agris Suveizda

Toronto pirmā trofeja kopš 1967. gada: "Marlies" bez Dzierkala iegūst Kaldera kausu
Toronto "Marlies" kapteinis Bens Smits ar Kaldera kausu
Foto: AP/Scanpix

Par Amerikas Hokeja līgas Kaldera kausa ieguvēju šonakt kļuva Toronto "Marlies", kas 8818 skatītāju klātbūtnē savā laukumā pieveica Teksasas "Stars" un sērijā bija pārāka ar 4-3.

Kanādas pilsēta Toronto nebija ieguvusi nevienu profesionālā hokeja trofeju kopš 1967. gada, kad "Maple Leafs" ar 4-2 Stenlija kausa finālsērijā pārspēja Monreālas "Canadiens". Toronto "Marlies" iepriekš Kaldera kausa finālā bija spēlējusi arī 2012. gadā, kad ar 0-4 kapitulēja Norfolkas "Admirals" priekšā. Izšķirošajā septītajā spēlē šonakt ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās zviedru uzbrucējs Andrēass Jonsons, kurš kļuva par izslēgšanas spēļu vērtīgāko un arī rezultatīvāko hokejistu – 24 (10+14) punkti 16 spēlēs.

Toronto "Marlies" ar 112 punktiem 76 spēlēs kļuva ne tikai par Ziemeļu divīzijas, bet arī visas līgas regulārās sezonas čempioni. Pirmajā kārtā Kaldera kausā Jutikas "Comets" apspēlēšanai vajadzēja visas piecas spēles (3-2), taču nākamajās kārtās gan Sirakjūsas "Crunch", gan "Lehigh Valley Phantoms" uzvarētas četru maču (4-0, 4-0) sērijās.

Pēc ECHL sezonas beigām izsaukumu uz Toronto "Marlies" saņēma vairāki spēlētāji, ieskaitot arī latviešu uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu, taču viņš netika pieteikts nevienam mačam. 21 gadu vecais Dzierkals savā debijas regulārajā sezonā Amerikas Hokeja līgā aizvadīja četrus mačus, bet lielākoties spēlēja ECHL, kur Orlando "Solar Bears" rindās 51 spēlē nopelnīja 36 (15+21) punktus. Kellija kausā "Solar Bears" izstājās otrajā kārtā, savukārt Dzierkals septiņās cīņās sakrāja trīs (1+2) punktus.

Izmantotie resursi:
https://theahl.com/stats/game-summa...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-15 18:56, pirms 6 gadiem
Kā saka "mazais kauss", bet arī patīkami! Tagad atliek vēl tikai lielajam klubam to Stenlija mutesbļodu pacelt!