Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Cepuri nost puiku priekšā – viņi pierādīja, ka prot piecelties"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ābols: "Cepuri nost puiku priekšā – viņi pierādīja, ka prot piecelties"
Artis Ābols. Foto: IIHF

Platu soli pretī ceturtdaļfinālam sestdienas vakarā spēra Latvijas junioru hokeja izlase, kas pasaules čempionātā Gēteborgā ar 6:2 sakāva vāciešus. Komandas galvenais treneris Artis Ābols akcentēja, ka spēlētājiem izdevies piecelties pēc nesekmīgā sākuma, kas viņus pameta zem pamatīga spiediena.

"Varu tikai atkārtot to, ko teicu čaļiem ģērbtuvēs: nezinu, tā ir Latvijas hokeja burvība vai specifika, visdrīzāk tā ir visa hokeja burvība – vakar tevi aplēja ar samazgām, šodien ar tevi grib fotografēties. Zaudētāji nevienam nav vajadzīgi, un tas ir normāli. Kāds ir vīlies par to, ka tikušas pieviltas viņa cerības un sabojāts laiks starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu. Bet – tie nav profesionāli hokejisti. Viņi nav pieaugušie. Te ir puišeļi, 17 līdz 19 gadus veci, un viņi šīs trīs dienas bija zem mega psiholoģiskā spiediena," teica Artis Ābols.

"Viss bija pret mums. Mums bija nulle golu, caurs mazākums, nebija vairākuma. Nebija nekā… Mums bija pārgājis pāri ceļa rullis – vārtu attiecība 0:20. Cepuri nost šo puiku priekšā – viņi šodien pierādīja, ka prot piecelties. Malači," pauda Latvijas U20 izlases galvenais treneris.

Pirms spēles pret Vāciju bija skaidrs – lai saglabātu cerības, nepieciešama uzvara pamatlaikā, bet reālāku cerību saglabāšanai vajadzīga uzvara ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Pēc vēlamā rezultāta panākšanas jāgaida 31. decembra duelis starp Kanādu un Vāciju. Ja vāciešiem neizdosies tikt pie punktiem, Latvija otro reizi vēsturē spēlēs ceturtdaļfinālā.

"Runājām par to, ka ejam uzvarēt. Teicām, ka ejam nevis sargāt vai baidīties kļūdīties – nē, mums jāsāk spēlēt. Kad trīs spēlēs nav izdevies iemest, lūdz Dievu, lai tie vārti atnāk. Par laimi atnāca, un atnāca ātri. Labs pirmais periods, un sastāvdaļas bija klasiskas – iemetām vairākumā, neielaidām mazākumā, mums bija vārtsargs, komanda cīnījās cits par citu. Pirmajās trīs spēlēs pretī bija grandi. Šeit nebija grands, bet – laba komanda. Čaļi bija zem tāda spiediena, ka cepuri nost par to, ka viņi piecēlās," norādīja Ābols.

Galvenais treneris atzina – trīs zaudējumi radījuši spiedienu ne tikai hokejistiem, bet arī treneriem, kuri sākuši uzdot jautājumus un iegrimuši pārdomās par paveikto. Pirms spēles pret Vāciju izlemts pamainīt plānu. "Ja viņiem ir pilna ripas kontrole, tad nepresingojam aizsargus. Viņi grib ar tālajām piespēlēm atrast uzbrucējus ātrumā, kuri jau tikuši aizsargiem aiz muguras. Ja zaudējām ripu, tad atkāpāmies. Protams, realizācija bija līmenī, spēle nevienādos sastāvos – visi priekšnosacījumi, lai uzvarētu."

"Es dzīvoju akmens laikmetā – man nav instagrama, man nav feisbuka, komentārus es nelasu. Bet es tāpat zinu, ka ir slikti. Viņi… Ieteicām spēlētājiem, lai neko nelasa. Taču – nevajadzēja lasīt komentārus, lai saprastu, ka ir slikti," par spiedienu teica Ābols.

Ābols pēc panākuma arī citēja Latvijas basketbola izlases galveno treneri Luku Banki, kurš uzskata – zaudējumi māca vairāk nekā uzvaras. "Arī es šādā situācijā vēl nebiju bijis. Man prieks, ka tikām cauri. U20 vēsturē šī ir otrā uzvara grupu turnīrā. Tas laikam kaut ko nozīmē. Ja kādam nākotnē gribas viņus apliet ar vilšanās žulti, labāk lejiet man. Mani tas neuztrauc. Mums ir otrā uzvara grupu turnīrā desmit gados."

  -4 [+] [-]

, 2023-12-31 02:11, pirms 4 mēnešiem
Kur tad komentari par LV liigu? Vai ari LV liiga peksni ir laba, un GER limeni ? Vai ari to var pieminet tikai kad ir suudi, interesants piegajiens trenerim, kurs taja pasa liga sance.

  -3 [+] [-]

, 2023-12-31 08:06, pirms 4 mēnešiem
rediss77 rakstīja: Kur tad komentari par LV liigu? Vai ari LV liiga peksni ir laba, un GER limeni ? Vai ari to var pieminet tikai kad ir suudi, interesants piegajiens trenerim, kurs taja pasa liga sance.
Iemācies pareizu latvuešu gramatiku! tavi teksti ir kā otrklasniekam.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-31 08:52, pirms 4 mēnešiem
Paši nogūlās!!! Paši arī piecēlās! Jāspēlē ar visiem pretiniekiem un tad neviens ar dubļiem vai samazgām neaplies!

  -2 [+] [-]

, 2023-12-31 09:04, pirms 4 mēnešiem
Pērkondēls rakstīja: Iemācies pareizu latvuešu gramatiku! tavi teksti ir kā otrklasniekam.
...atrodi nu savas kļūdas tekstā,un tad aizrādi...ha-ha

     [+] [-]

, 2023-12-31 11:46, pirms 4 mēnešiem
sinogli rakstīja: Paši nogūlās!!! Paši arī piecēlās! Jāspēlē ar visiem pretiniekiem un tad neviens ar dubļiem vai samazgām neaplies!
Lai arī sen ne visai interesē Matuļa viedoklis,bet viņš jau pirms pāris nedēļām Delfi studijā pateica,ka grupu turnīrā mums svarīga ir viena spēle uz to gan Ābols apvainojās teica ,ka jāsitās ar visiem ,bet piekrītu šoreiz Matuļa
reālismam.