Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Mateiko: "Saņēmu un metu. Joprojām nezinu, kur tā ripa ielidoja"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mateiko: "Saņēmu un metu. Joprojām nezinu, kur tā ripa ielidoja"
Ēriks Mateiko. Foto: IIHF

Latvijas junioru hokeja izlase pasaules čempionātu Gēteborgā sāka ar 182 sausajām minūtēm pēc kārtas. Punktu melnajai svītrai lika Ērika Mateiko precīzais metiens, kas ievadīja 6:2 uzvaru pret Vāciju. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com komandas jaunākais uzbrucējs atzina, ka joprojām nezina, kā ripa nonākusi pretinieku vārtos.

"Izgāju laukumā no soliņa, iegāju uzbrukuma zonā, saņēmu piespēli un metu pa vārtiem. Joprojām nezinu, kur tā ripa ielidoja. No sākuma vispār neko neredzēju. Uzmetu un tad skatījos uz komandas biedriem, jo redzēju, ka neviens nespēlē. Tad sapratu, ka ripa ir vārtos," teica Latvijas pirmo vārtu autors Ēriks Mateiko, kurš 1:0 panāca trešajā minūtē.

"Pirmie vārti mums iedeva enerģijas lādiņu. Katrā nākamajā nomaiņā skrējām iemest. Tas palīdzēja. Labs sākums spēlei, un sapratām, ka varam iemest," par smaguma novelšanos no pleciem teica Mateiko. Pirmās trešdaļas turpinājumā Latvijas junioriem izdevās panākt nepieciešamo trīs vārtu pārsvaru, tāpēc pārtraukumā bija nepieciešams apdomāties un piezemēt emocijas.

"Runājām un teicām, ka tas ir tikai sākums, ka nākamais periods atkal sākas ar 0:0. Tā ir psiholoģija. Zinājām, ka vācieši skries ātrāk, jo arī viņiem tā bija izšķiroša spēle. Sarunājām, ka turpinām tāpat kā pirmajā periodā – ar savu labāko spēli," pauda Mateiko. "Šodien bija tas, kas pietrūka iepriekšējās spēlēs – 60 minūtes bijām kopā kā komanda, katrs par katru. Nospēlējām kā komanda, un tāpēc arī uzvarējām."

Pirms apakšgrupas noslēdzošās spēles treneri veica izmaiņas Latvijas izlases vairākuma virknējumos. Izmaiņas skāra arī Mateiko, kurš pārcēlās uz otro virknējumu un mainīja pozīciju. "Tagad biju ierastajā pozīcijā – arī klubā spēlēju vārtu priekšā. Pamainījām zonas taktiku, pamainījām virknējumus. Ja kaut kas nesanāk, ir jāmaina. No treneru puses tas bija labs lēmums, un divi vārti to parāda," teica uzbrucējs. Viņš pauda, ka treneri jautā spēlētājiem par ierastajām un ērtākajām pozīcijām, tomēr beigās lēmums tāpat ir treneru rokās.

Mateiko laukumā pavadīja 18:33 minūtes, izdarīja divus metienus pa Vācijas izlases vārtiem un tika pie +1 lietderības koeficienta. Komandas jaunākā uzbrucēja spēles laiks, salīdzinot pirmo un trešo periodu, dubultojās – 4:15 pret 8:17.

Latvijas juniori atrodas pussoļa attālumā no ceturtdaļfināla. Lai mērķis piepildītos, nepieciešams, lai Kanāda pamatlaikā uzvarētu Vāciju. Komandas spēkosies 31. decembrī pulksten 20:30.

"Būs emocionāli grūta diena. Centīšos par to nedomāt, jo es nevaru skatīties tādas spēles – pārāk pārdzīvoju. Pagājušajā sezonā klubā bija līdzīga situācija. Nospēlējām savu pēdējo spēli, un tad, lai tiktu playoff, viss izšķīrās citā spēlē. Nevarēju paskatīties," smaidīja Mateiko.

     [+] [-]

, 2023-12-31 03:48, pirms 4 mēnešiem
Brutāli vairāk kā 2h ņemt priekšā,beidzot LV hoķis iezīmējas kā spēks ne viduvējība!💪👏

     [+] [-]

, 2023-12-31 22:15, pirms 4 mēnešiem
meta uz dullo...? paveicās

     [+] [-]

, 2024-01-01 02:05, pirms 4 mēnešiem
Karochi Ābols var beigt gurdri dir*t un braukt mājās, vakar spēlētājs neko nedzirdēja vairākumā, šodien nezina kur meta, visi mauc kā māk, Ābola kungs var braukt mājās, nav nozīmes, nauda ietaupīsies (Provakatīvs joks).