Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sergejevs no "Salavat Yulaev" dosies uz Floridas "Panthers"

Andrejs Siliņš

Sergejevs no "Salavat Yulaev" dosies uz Floridas "Panthers"
Artjoms Sergejevs. Foto: EPA / Scanpix

Krievu aizsargs Artjoms Sergejevs, kurš pēdējās divas sezonas pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Ufas "Salavat Yulaev", dosies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Floridas "Panthers", atklājis Ufas kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Kurņusovs.

"Artjoms piezvanīja un informēja, ka pametīs mūs, lai dotos uz Floridu. Pateicās par diviem gadiem pie mums. Viņš šovasar būtu ierobežots brīvais aģents, izteicām kvalifikācijas līguma piedāvājumu, tāpēc saglabājam tiesības uz viņu [KHL]," norādīja Kurņusovs.

Sergejevs aizvadītajā sezonā nospēlēja 53 regulārās sezonas mačus un sešas Gagarina kausa spēles, guva divus vārtus, atdeva septiņas piespēles, sakrāja 23 soda minūtes un lietderības koeficientu (+5). Jau iepriekš tika runāts par Sergejeva iespējamo pārcelšanos uz Ziemeļameriku, parādoties citu NHL klubu nosaukumiem, bet tagad kļuvis skaidrs, ka Floridas sistēma dos Sergejevam iespēju.

27 gadus vecais aizsargs Ziemeļamerikā jau spēlējis iepriekš - Kanādas junioros, kā arī Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Sirakūzu "Crunch" un Austrumkrasta līgas komandā Floridas "Everblades".

Tāpat ģenerāldirektors atklājis, ka klubs plāno tuvāko nedēļu laikā tikt skaidrībā ar galvenā trenera amatu. "Drīzumā izlemsim. Domāju, ka līdz 1. maijam. Apsveram variantus, analizējam, domājam," sacīja Kurņusovs. Ufas komandu pēdējās divas sezonas vadīja vietējais speciālists Nikolajs Cuļigins, kurš savā dzimtajā Ufas pilsētā sāka hokeja gaitas un spēlētāja karjeras laikā aizvadīja vairākas sezonas.

"Salavat Yulaev" aizvadītajā sezonā izcīnīja sesto vietu Austrumu konferencē un pirmajā Gagarina kausa kārtā ar 4-2 sērijā apspēlēja Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard". Sezonu iepriekš Cuļigina vadībā komanda tika Austrumu finālā, kur zaudēja tieši "Avangard".

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/

     [+] [-]

, 2020-04-20 09:47, pirms 4 gadiem
59 spēlēs 2+7 ? Kas tur labs ?

  -1 [+] [-]

, 2020-04-20 18:33, pirms 4 gadiem
D-Mob rakstīja: 59 spēlēs 2+7 ? Kas tur labs ?
Nekas, krievs vienkārši. Būtu, piemēram, latvietis, neņemtu. NHL tomēr skatās pasē