Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Panthers" uzbrucējs Borgstrems tuvu pārejai uz "Jokerit"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Panthers" uzbrucējs Borgstrems tuvu pārejai uz "Jokerit"
Henriks Borgstrems. Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Helsinku "Jokerit", ko pārstāv latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš, grasās parakstīt līgumu uz vienu sezonu ar 22 gadus veco somu uzbrucēju Henriku Borgstremu.

Ja 2018./19. gada sezonā Henriks Borgstrems aizvadīja 50 spēles Floridas "Panthers" rindās, tad 2019./20. gada sezonā viņš tika pie četriem mačiem. Pārējo sezonas daļu nācās pavadīt fārmklubā, kur 49 spēlēs tika gūti 23 punkti. Somijas mediji vēsta, ka Borgstrems ir neapmierināts ar savu lomu "Panthers" sistēmā, un viņš gatavs glābiņu meklēt, atgriežoties dzimtenē.

Borgstremam pēc šīs sezonas beigām (NHL joprojām cer aizvadīt sezonas turpinājumu) iztecēs līgums ar "Panthers", un ir ļoti liela iespēja, ka viņš noslēgs viena gada līgumu ar Helsinku "Jokerit". Somijas galvaspilsētas vienībai nepieciešams papildinājums uzbrukuma centrā, jo pagaidām sastāvā ir tikai zviedrs Jons Normans un amerikānis Džordans Šrēders.

Jāpiezīmē, ka "Panthers" sistēmā sezonu pavadīja arī Latvijas izlases centra uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš fārmklubā aizvadīja 36 spēles (par 13 mazāk nekā Borgstrems), bet arī savāca 23 punktus. Iespējams, Borgstrema pārcelšanās uz "Jokerit" pavērtu Ābolam plašākas iespējas.

Izmantotie resursi:
https://www.jatkoaika.com/Uutiset/U...