Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ankipāns atklāj pirmās spēles virknējumus un "Avtomobilist" vājās vietas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ankipāns atklāj pirmās spēles virknējumus un "Avtomobilist" vājās vietas
Ģirts Ankipāns
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Līdz Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" sezonas pirmajai spēlei palikušas mazāk nekā 48 stundas. Norit pēdējie sagatavošanās darbi, un komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com ieskicēja tuvākos plānus, sastāva aprises un arī to, kas bija vainojams pagājušās sezonas garajā zaudējumu sērijā.

Rīdzinieki sezonu ievadīs ar divu spēļu izbraukumu. Svētdien pulksten 15:00 pretī stāsies Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet otrdien jātiekas ar bagāto Magņitogorskas "Metallurg". Pagājušajā sezonā vienības Austrumu konferencē ierindojās attiecīgi ceturtajā un piektajā vietā, tiekoties Gagarina kausa pirmajā kārtā, un sērijā ar 4-2 pārāka bija "Metallurg". Taču "Avtomobilist" vasarā ieguva nopietnu pastiprinājumu – komandai pievienojās pērnās sezonas labākais snaiperis Naidžels Douss, kurš KHL guvis 196 vārtus.

Rīdzinieki ar "Avtomobilist" tikās sagatavošanās posma laikā, 9. augustā zaudējot ar 2:3. Divas reizes izdevās atspēlēties, bet trešā reize nepienāca. Ar vārtiem izcēlās Nerijus Ališausks un Kevins Klārks. "Pēc spēles aprunājāmies ar pretinieku treneriem un pasmējāmies, ka labi maskējāmies. Tā arī bija. Abām komandām spēlēja otrie vārtsargi, daudzi jaunie un ar pārbaudes līgumiem. Spēles zīmējumu nenoslēpsi, tendences ir saprotamas. Spēle bija uz 100%, bet abām pusēm komanda bija ap 70%," teica Ģirts Ankipāns.

"Katru dienu analizējam pretiniekus. Protams, mums ir skaidrs, kā ar viņiem spēlēt, bet galvenais būs pašu sniegums un ko parādīsim. Mūsu viedoklis – tur ir vājās vietas, bet svarīgākais būs izmantot savas stiprās puses," skaidroja rīdzinieku galvenais treneris. Saprotamu iemeslu dēļ viņš nevēlējās iedziļināties "Avtomobilist" trūkumos, taču atklāja dažas kārtis. "Viņiem nepatīk ātrs hokejs. Tāpat jārada liels blīvums, viņiem tas noteikti nepatiks. Tur ir meistarīgi spēlētāji, kuri grib turēt ripu, un nedrīkstam to pieļaut."

Rīgas "Dinamo" sestdienas rītā aizvadīs treniņu, kopā ieturēs pusdienas un pēcāk dosies ceļā. Ierašanās Jekaterinburgā paredzēta sestdienas vakarā, savukārt pirmais iznāciens uz ledus būs tikai pirms pašas spēles – treniņi Jekaterinburgā nav paredzēti, arī rīta slidošana ne. Un jau ir skaidrs, ka vārtu drošība tiks uzticēta Kristeram Gudļevskim. "Jebkurš, kurš mums sekoja līdzi, redzēja, cik spēles viņš aizvadīja un kurš numurs starp vārtsargiem viņš ir."

"Vārtsargu treneri ļoti daudz individuāli strādājuši ar viņiem. Daudz treniņu tieši vārtsargiem, daudz video. Pašlaik Kristers ir pirmais, Timurs Biļalovs – otrais, Maksims Tretjaks – trešais. Notiek cīņa, un tas treniņiem ceļ līmeni," pauda Ankipāns. "Man patīk abu krievu vārtsargu motivācija – viņi vēlas pierādīt, ka ir labāki, vēlas pierādīt sevi. Tad jau redzēsim, kurš būs otrais. Situācijas mēdz būt dažādas. Es uz konkurenci skatos ar prieku. Ja tagad būs jānāk, tad otrais būs Biļalovs, bet tas ir tagad. Godīgi teikšu, ka esmu pārliecināts par visiem trim mūsu vārtsargiem."

Piektdienas treniņā Rīgas "Dinamo" jau iemēģināja virknējumus, ar kuriem dosies laukumā sezonas pirmajā mačā. Uzbrukumā kopā spēlēja Līnuss Videls, Lauris Dārziņš un Matiass Mitinens; Kevins Klārks, Brendons Makmilans un Gunārs Skvorcovs; Andris Džeriņš, Mārtiņš Dzierkals un Frenks Razgals; Gints Meija, Vitālijs Pavlovs un Emīls Ģēģeris. Pagājušās sezonas beigās nopelnītās diskvalifikācijas dēļ pirmais mačs secen ies Miķelim Rēdliham. Aizsardzībā kopā darbojās Kristaps Sotnieks un Sergejs Gimajevs, Metjū Majone un Dmitrijs Šuļeņins, Marks Dzaneti un Uvis Balinskis, kā arī Kristaps Zīle un Nerijus Ališausks.

"Lai būtu labs ritms, treniņā piedalās četras maiņas, kuras spēlēs. Lai varam vingrinājumus izpildīt pārdomāti. Tie, kuri nespēlēs, kā arī savainotie un trešais vārtsargs, slido pirms tam. Tādā veidā arī viņiem ļaujam saglabāt sportisko formu," teica Ankipāns.

"Protams, par maiņām vēl būs pārdomas, bet doma ir pieturēties pie šāda varianta. Mitinens bija traumēts, Latvijas Dzelzceļa kausā aizvadīja tikai divas trešdaļas, pēc tam vairs nespēlējot. Žēl, ka Miķelis nevarēs spēlēt. Tas, protams, ir liels iztrūkums – viņš ir mūsu mazais motors, tieši tāds spēlētājs vajadzīgs modelī, kuru vēlamies spēlēt."

Pārbaudes spēlēs maz piedalījās arī amerikāņu aizsargs Keids Fērčailds, un sezonas ievadā viņam vieta Rīgas "Dinamo" sastāvā nebūs. Pērn hokejists spēlēja Zviedrijas klubā "Rogle", bet decembra vidū tika atbrīvots. "Viņš izlaida pagājušo gadu. Par viņu kā spēlētāju man nav jautājumu, bet šobrīd redzu, ka fiziski viņš neatbilst šim līmenim. Viņam ir visas iespējas pēc individuāla grafika sevi pilnveidot. Ja tas notiks, viņš būs labā līmenī. Mums ir vajadzīgi veseli un jaudīgi hokejisti. Viņam šobrīd pietrūkst tikai fiziskās formas. Ļoti ceru, ka viņš kļūs jaudīgāks un slidojošāks. Viņš visu var un saprot, bet pagaidām pietrūkst jaudas," situāciju skaidroja Ankipāns.

Sezonas sākumā astotais aizsargs būs lietuvietis Ališausks, bet devītais – Roberts Mamčics, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Liepāju" un spēlēja Latvijas čempionātā. Ankipāns slavēja 1,96 metrus garā aizsarga attieksmi. "Žēl, ka viņš saslima pirms Dzelzceļa kausa – gribējām viņam dot daudz spēlēt, lai pierod pie tribīnēm. Ņižņijnovgorodas turnīrā labi spēlēja. Viņš paliks pie mums, un ceru, ka kādreiz varēsim viņu izmantot. Ļoti uzcītīgi strādā, fiziski ar viņu strādājām papildus. Milzīgs augumā, pa vasaru nometa deviņus kilogramus, liekā svara tagad vispār nav. Protams, gribētos dinamiskāku, bet ar tādu augumu grūti. Aizsardzībā labi strādā ar nūju. Dzelzceļa kausā hokejs bija ātrāks, gribētu redzēt, kā viņš izskatās. Bet šobrīd izskatās, ka būsim izvilkuši īsto cilvēku."

Kamēr Rīgas "Dinamo" dosies izbraukumā, Mamčics tiks nosūtīts palīgā fārmklubam uz Liepāju. Kā teica Ankipāns, lai uzņem ritmu un sajūt spēli. Pēc "Dinamo" atgriešanās mājās Mamčics dosies atpakaļ uz Rīgu. "Dosim līgumu, viņš ir ar mums," teica galvenais treneris.

Ja pirms sezonas treneru korpusā notika apspriede, kurš sēdēs tribīnēs un pa rāciju ziņos aktuālos notikumus, sazinoties ar kolēģiem, tad šobrīd domas mainījušās. "Video treneris [Pēteris] Groms labi orientējas hokejā un augšā būs viens pats. Viņam būs saikne ar [Edgaru] Masaļski. Par spēles niansēm, par mums, par pretiniekiem, par aizmugurēm, traucēšanu vārtsargam un visiem atkārtojumiem. Tā būs sadarbība starp viņiem. Mēs ar Arti [Ābolu] gādāsim par uzbrucējiem. Juris [Klodāns] jau pagājušajā sezonā laida aizsargus. Viņš zina, ko gribu redzēt laukumā, un viņam padodas. Ronalds [Ozoliņš] palīdzēs aizsargiem ar niansēm, atbildēs uz jautājumiem."

Uz jautājumu, vai pieci treneri uz soliņa neradīs pārāk lielu kņadu, Ankipāns atbildēja noliedzoši: "Ja visi esam uz vienas lapas, tad nav nekādu jautājumu. Domāju, ka šis ir optimālais variants. Paskaties, cik daudz cilvēku uz soliņa ir amerikāņiem un kanādiešiem. Mums katram ir savs darbs, nebūs nekādas regulēšanas. Visi domājam vienā virzienā, un uzticos saviem asistentiem."

Pagājušās sezonas sākumā Rīgas "Dinamo" piedzīvoja 14 zaudējumus pēc kārtas, un Ankipāns norādīja, ka nebija apmierināts ar hokejistu attieksmi. "Neko tādu dzīvē nebiju pieredzējis. Nekādā līmenī. Tas bija nepieņemami. Lai kā būtu, jābūt sportiskajam niknumam nenokrist tik zemu. Strādājot ar Pēteri [Skudru], esmu iemācījies daudz, un pat nevaru iedomāties, ka tā varētu notikt. Jā, varam zaudēt piecas spēles, bet ar godu un cieņu, un tad punkti parādīsies. Kritieni gadās. Arī ar "Torpedo" zaudējām piecas spēles, bet vienmēr zināju, ka tiksim ārā. Arī zaudētajās spēlēs bija pārliecība, ka esam stipri. Galvenais – gribu, lai uzspiežam savu spēli, savu gribu. Tas ir pats galvenais. Nav jau tā, ka sākums būtu pats svarīgākais – varam uzvarēt, beigās zaudēt, un rezultāts būs tieši tāds pats. Vispār skatījos, ka februāris visu izšķirs. Daudz spēļu starp mums, "Slovan" un Minskas "Dinamo". Februāris noteiks, kur būsim. Un mēs esam gatavi."

  -3 [+] [-]

, 2018-08-31 17:49, pirms 6 gadiem
Tikai Rīga Tikai Dinamo

     [+] [-]

, 2018-08-31 17:57, pirms 6 gadiem
Daudz spēļu starp mums, "Slovan" un Minskas "Dinamo". Februāris noteiks, kur būsim. Un mēs esam gatavi."

augstaak nemeerkjeejam jau sezonas saakumaa????!!!!!!

     [+] [-]

, 2018-08-31 18:24, pirms 6 gadiem
Priekškam tad vajadzēja ņemt Fērčaildu? Nav loģikas

  -3 [+] [-]

, 2018-08-31 18:58, pirms 6 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Priekškam tad vajadzēja ņemt Fērčaildu? Nav loģikas
Tāds jau Dinamo niķis ir - sagrābties ārzemniekus un pa vienam atlaist laika gaitā. Nekādu pārsteigumu nesagādās tas fakts, ka Fērčailds tiks atbrīvots pirmais.

  -3 [+] [-]

, 2018-08-31 19:12, pirms 6 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Priekškam tad vajadzēja ņemt Fērčaildu? Nav loģikas
Tieši to gribēju komentēt, pilnīgs murgs. Un aizsargu jau bez viņa ir ļoti daudz, ja viņš būtu formā, tad būtu ļoti labs, bet kamēr atgūs fizisko, var pienākt jau jaunais gads

  -4 [+] [-]

, 2018-08-31 20:10, pirms 6 gadiem
Dinamo Rīgai koefs 6.5
Jānoriskē

  +1 [+] [-]

, 2018-08-31 20:16, pirms 6 gadiem
Molodčiki Dinamieši! Ar kārtīgu autorūpnieku ģēri jāieliek dižens pamatakmens veiksmīgai sezonai!

  +3 [+] [-]

, 2018-08-31 21:12, pirms 6 gadiem
Girts visu pareizi dara - rupigi plano un analize pretinieku, saja gadijuma Automobilist, ar vienu domu - apspelet vinus un uzvaret. Svarigi, ka tiek izveleta pareiza taktika, lai to izdaritu. Viegli jau nebus - ka neka pati pirma sezonas spele, pie tam izbraukuma un ar loti nopietnu pretinieku. Busu banals, atgadinot ka spele saksies no 0:0, ta ka izredzes uz uzvaru jebkura gadijuma ir. Lai veicas, RD!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 23:51, pirms 6 gadiem
Ja nu sezona sākas ar uzvaru.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-01 00:34, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Tieši to gribēju komentēt, pilnīgs murgs. Un aizsargu jau bez viņa ir ļoti daudz, ja viņš būtu formā, tad būtu ļoti labs, bet kamēr atgūs fizisko, var pienākt jau jaunais gads
Varbūt dabūja pa lēto, čalis pats saprata, ka formas nav un uz sitiena nedabūs, bet, kad dabūs, var būt potenciāli labs. Tās nav manas domas, es te skicēju iespējamo Dinamo treneru vīziju. Iespējams, ņemts kā aizvietotājs citu aizsargu potenciālu traumu gadījumā, lai nepaliekam pie sasistas siles, kā citiem gadiem, kad divi - trīs izkrīt, bet vietā nav ko likt. Pagaidīsim, vērtēsim visus pēc parādītā, bet ne pēc iespējamajiem variantiem.

     [+] [-]

, 2018-09-01 01:09, pirms 6 gadiem
Virsrakstā "Ankipāns atklāj Avto vājās vietas", bet rakstā pateikts, ka Ankipāns nevēlējās atklāt to. Kas par maldināšanu atkal?
Slēpts komentārs: OILER1981

     [+] [-]

, 2018-09-01 08:03, pirms 6 gadiem
Priekš kam ņemt Galviņu aizsardzībā, ja mums tak ir Nerijus?! Galviņš derēja Bobam PČ, kur izskatījās labi, bet Dinamo neder. Interesanti... Ņemam leišus, ņemam krievus, bet savējie lai brauc uz ārzemēm.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-01 08:53, pirms 6 gadiem
OILER1981 rakstīja: Priekš kam ņemt Galviņu aizsardzībā, ja mums tak ir Nerijus?! Galviņš derēja Bobam PČ, kur izskatījās labi, bet Dinamo neder. Interesanti... Ņemam leišus, ņemam krievus, bet savējie lai brauc uz ārzemēm.
Nu tak jau miljons reiz ir teikuši, ka Galviņu neņēma dēļ attieksmes, čalītim ir sakāpis, nah tāds vajadzīgs, vienīgais žēl, ka pievienojās Kurbadam, cerēju uz Čehiju vai EBEL

     [+] [-]

, 2018-09-01 09:01, pirms 6 gadiem
OILER1981 rakstīja: Priekš kam ņemt Galviņu aizsardzībā, ja mums tak ir Nerijus?! Galviņš derēja Bobam PČ, kur izskatījās labi, bet Dinamo neder. Interesanti... Ņemam leišus, ņemam krievus, bet savējie lai brauc uz ārzemēm.
Mūsu apkopējas arī labāk uz ārzemēm,kaut gan pie mums ir liels trūkums!

  +2 [+] [-]

, 2018-09-01 09:01, pirms 6 gadiem
fanotājs a rakstīja: Būs galīgā pakaļā.
Un tad tev būs laba kompānija!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-01 10:51, pirms 6 gadiem
Kas rāda spēli pret Avto?

Ne Tv6 ne VSB tiešraides nav, ir tikai ieraksti nakts vidū!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-01 10:58, pirms 6 gadiem
OILER1981 rakstīja: 2. un 3. vārtsargs - krievi, jo mums nav savu jauno talantu, vai ne, Ģirt?! Tāpēc jau Janka Vorits aizbrauca uz ASV; Dinamo viņam neviens negrasījās dot iespēju, neskatoties uz labo sniegumu pagājušā sezonā gan HK Rīga, gan LV U-18 izlases rindās. Es vismaz tā uzskatu.

Jo vairāk ir ārzemnieku - jo mazāk gribās viņus skatīties. Dinamo tika veidots kā klubs, kur spēlēs vietējie čaļi, bet pēdējās 2 sezonas tas ir pārvērties Dinamo Minska Nr2! Saprotu, ja 2.vārtsargs būtu labas klases spēlētājs, bet te ir zaļš gurķis no Krievijas... Laikam jau krievu sponsoriem ir savi nosacījumi, kaut gan man šķiet, ka Dinamo Riga būs KHL neatkarīgi ne no kā, jo tas klubs ir vajadzīgs Putinam. Jebkurā gadījumā, neskatīšos viņus šosezon.
Kāpēc kādam jādod kkāda iespēja? Lai viņš nopelna to iespēju, lai parāda ka ir labāks par tiem kas viņam ir priekšā!

Nevar dot iespēju tikai tāpēc ka viņš ir latvietis!

     [+] [-]

, 2018-09-01 12:44, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kas rāda spēli pret Avto?

Ne Tv6 ne VSB tiešraides nav, ir tikai ieraksti nakts vidū!
nepareiza info

     [+] [-]

, 2018-09-01 13:05, pirms 6 gadiem
OILER1981 rakstīja: 2. un 3. vārtsargs - krievi, jo mums nav savu jauno talantu, vai ne, Ģirt?! Tāpēc jau Janka Vorits aizbrauca uz ASV; Dinamo viņam neviens negrasījās dot iespēju, neskatoties uz labo sniegumu pagājušā sezonā gan HK Rīga, gan LV U-18 izlases rindās. Es vismaz tā uzskatu.

Jo vairāk ir ārzemnieku - jo mazāk gribās viņus skatīties. Dinamo tika veidots kā klubs, kur spēlēs vietējie čaļi, bet pēdējās 2 sezonas tas ir pārvērties Dinamo Minska Nr2! Saprotu, ja 2.vārtsargs būtu labas klases spēlētājs, bet te ir zaļš gurķis no Krievijas... Laikam jau krievu sponsoriem ir savi nosacījumi, kaut gan man šķiet, ka Dinamo Riga būs KHL neatkarīgi ne no kā, jo tas klubs ir vajadzīgs Putinam. Jebkurā gadījumā, neskatīšos viņus šosezon.
Būtu labi ja izkristalizētos DR līdzjutēju pulks. Tie kuri nespēs pieņemt ka klubā ir daudz ārzemnieki, tie atkritīs. Tie kuri iet līdzi 21.gs. un pārmaiņām pasaulē , Eiropā kopumā tie atbalstīs. Eiropa ir pilna ar klubiem kuros lielākā daļa ārzemnieki. Kādēļ Lietuvas klubi sāk labāk spēlēt eirokausos? Lielākā daļa tajos leģionāri. Var balstīties uz savējiem , bet tad rezultāts būs tāds kā bija pēdējos gados. Voris jauns un zaļš vēl. Ja savējais ir Dzierkala līmenī vai pat tikai Jevpalova līmenī, tad spēles laiks ir daudz. Vienkārši dot lielu spēles laiku savam jaunajam tikai tādēļ ka savējais nav normāli. Esi labs - spēlēsi.
Tu neskatīsies jo daudz leģionāri. Tas ir normāli ,jo būs daļa kas tādēļ nesekos līdzi. Jāatceras ka nākotnē aizvien vairāk būs klubi ,kuros daudz leģionāri.
Es zinu ka vienmēr sekošu DR klubam. Arī tad ja tur visi leģionāri. Es nodalu - ir izlase ar savējiem un ir klubs kurš pārstāv manu valsti. Man arī tas ir savējais.

     [+] [-]

, 2018-09-01 13:46, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: nepareiza info
tad iedod pareizo info, jo programmā ir tikai ieraksti nakts vidū.

     [+] [-]

, 2018-09-01 17:31, pirms 6 gadiem
Vājākā Afftomabiļist vieta ir neviesmīlība. Vārti ciet, iemest nedod.

     [+] [-]

, 2018-09-08 09:37, pirms 6 gadiem
Feirchaildu prom nav vajadzigs legjionars-rezervists, tad jau 10 aizsarga vietu var ienemt Svars vai Kalkjis.