Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Gilīss: "Mēs metīsim netīros vārtus, bet skaistās kombinācijas atstāsim citiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gilīss: "Mēs metīsim netīros vārtus, bet skaistās kombinācijas atstāsim citiem"
Koltons Gilīss
Foto: Kaspars Volonts, Dinamo Rīga

Sagatavošanās ciklu ar uzvaru noslēdza Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas cīņā par Latvijas Dzelzceļa kausa trešo vietu ar 4:2 pieveica Minskas "Dinamo". Vārtus otrajā spēlē pēc kārtas guva Koltons Gilīss, taču uzbrucējs savainojuma dēļ maču nepabeidza.

"Pēdējo divu nedēļu laikā esam aizvadījuši kaudzi treniņu un spēļu, un gurni komplektā ar muguras apakšējo daļu pamazām lika par sevi manīt. Ārsti par to bija lietas kursā. Priekšā vēl daudz svarīgu maču, tāpēc nebija jēgas riskēt ar nopietnu savainojumu," pēc uzvaras sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja Koltons Gilīss. Viņš norādīja, ka divu trīs dienu laikā būs pilnībā atlabis. "Bija grūti palikt malā, taču ārstiem jāklausa. Regulārās sezonas laikā gan šādas traumas dēļ malā nepaliktu."

Neskatoties uz nespēlēšanu noslēdzošajā trešdaļā, 27 gadus vecajam Gilīsam izdevās gūt vārtus otrajā mačā pēc kārtas - viņš 15. minūtē bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca izlīdzinājumu. "Mūsu starpā jau izveidojusies laba ķīmija," sacīja kanādietis, kurš spēlēja vienā virknējumā ar tautieti Džastinu Šagu un amerikāni Timu Sestito. "Turpināsim lauzties uz vārtu priekšu un metīsim netīrās ripas. Skaistās izspēles atstāsim citām maiņām. Visi esam auguši Ziemeļamerikā, esam pieraduši pie cita stila."

Sagatavošanās cikla ievadā Gilīss darbojās kā centra uzbrucējs, bet pēdējās spēlēs ieņēmis vietu malā, un viņš atzīst, ka tur jūtas labāk - iespēja doties un ieguldījumu dot forčekā, drīkst pieturēt ripu un veidot momentus uzbrukumā, kamēr aizsargāšanās vairāk prasa tieši no centra uzbrucēja.

Tāpat otro sezonu Eiropā aizvadošais hokejists norādīja, ka pielāgošanās lielajiem laukumiem nav sagādājusi nekādas problēmas. "Esmu labs slidotājs, tāpēc zināju, ka būs labi," ar platu smaidu sacīja Gilīss. "Labi slidoju, uzvaru divcīņās, mani grūti nogrūst no ripas. Ja runājam par mīnusiem, varētu piestrādāt pie komandas biedru pamanīšanas. Un jāuzņemas risks. Lielākajā daļā situāciju patīk spēlēt droši, bet ne vienmēr tas ir labākais risinājums."

Pagājušo sezonu Gilīss pavadīja Slovākijas klubā "Banska Bystrica", iegūstot sudraba medaļu. Viņš spēlēja kopā ar Georgiju Pujacu, un tieši Latvijas izlases aizsargs parūpējies par kanādieša nonākšanu Rīgā. "Viņš uzrakstīja kādas četras dienas pirms treniņnometnes sākuma un piedāvāja spēlēt "Dinamo". Vienīgais nosacījums - jāiztur pārbaudes laiks. Uzreiz atbildēju, ka esmu gatavs braukt. Aprunājos ar ģenerālmenedžeri un sēdos lidmašīnā," atcerējās Gilīss.

"Pārbaudes laika līgums ir nogurdinošs. Jāparāda trenerim un komandai, uz ko esmu spējīgs, ka varu dot ieguldījumu panākumos. Jācīnās ar spēlētājiem, kurus treneris jau zina. Par mani viņam nebija nekāda priekšstata. Nezināja, kāds esmu spēlētājs, kāds esmu cilvēks, un tas viss bija jānodemonstrē vienas nedēļas laikā," stāstīja Gilīss, kurš norādīja, ka palīdzējusi pozitīvā domāšana - pats apzinājies, ka var iekļūt Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Regulāro sezonu Rīgas "Dinamo" sāks otrdien, kad viesos tiksies ar Sočiem. Sekos vēl divi mači izbraukumā, bet septembra ievadā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra dēļ gaidāms pārtraukums.

Pirmssezonas pārbaudes spēles

DatumsVietaPretinieceRez.
23.07.ValmieraToljati "Lada"4:1
29.07.PiņķiNovosibirskas "Sibir"2:0
01.08.ŅižņijnovgorodaŅižņijnovgorodas "Torpedo"0:3
03.08.ŅižņijnovgorodaKazaņas "Ak Bars"2:1 PM
04.08.ŅižņijnovgorodaČerepovecas "Severstal"1:0
05.08.ŅižņijnovgorodaŅižņekamskas "Neftekhimik"1:0
07.08.ŅižņijnovgorodaJaroslavļas "Lokomotiv"2:1
14.08.Arēna RīgaMinskas "Dinamo"1:3
15.08.Arēna RīgaKazaņas "Ak Bars"2:4
17.08.Arēna RīgaJaroslavļas "Lokomotiv"2:1 PM
18.08.Arēna RīgaMinskas "Dinamo"4:2

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 16:47, pirms 8 gadiem
Giliss sakarīgs čalis, spēlē arī labi, kā nekā 8. drafta numurs.
Tik dīvaini, ka caur Pujacu viss, ka viss uz tādu haļavu notiek.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-19 16:55, pirms 8 gadiem
Gūža rakstīja: Giliss sakarīgs čalis, spēlē arī labi, kā nekā 8. drafta numurs.
Tik dīvaini, ka caur Pujacu viss, ka viss uz tādu haļavu notiek.
Pujacs vienkārši gatavojas kļūt par GM vai aģentu pēc karjeras, tāpēc sāk jau praktizēt.

  -3 [+] [-]

, 2016-08-19 16:55, pirms 8 gadiem
Kā teiktu Znaroks, labāk pieci vārti pēc skaistām kombinācijām un uzvara, nekā vieni netīri vārti un zaudējums.

  -3 [+] [-]

, 2016-08-19 16:57, pirms 8 gadiem
Tak sezonā grimsiet, kādi tur vārti. Bet varbūt patiešām kolhozs tik vājš, ka pat dinamo pabiras tur var spēlēt.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-19 16:59, pirms 8 gadiem
nu,par spiti skepsei..Cerams Gillis tiesam bus lietas koks..nekaunigs vartu prieksa,var pastavet par sevi un komandu..dazados dinamo uzbrukumu

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 17:04, pirms 8 gadiem
Gilisam pagaidām šķiet ļoti sakarīgs un oderīgs komandā. Varētu būt ļoti labs sezonas laikā. Otra ļoti labais leģionārs varētu būt Malens.

     [+] [-]

, 2016-08-19 17:26, pirms 8 gadiem
Gūža rakstīja: Giliss sakarīgs čalis, spēlē arī labi, kā nekā 8. drafta numurs.
Tik dīvaini, ka caur Pujacu viss, ka viss uz tādu haļavu notiek.
Nav pirmais gadījums, kad Sējējs ņem čaļus, kuri kaut kur ir spēlējuši kopā ar mūsējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-08-19 21:07, pirms 8 gadiem
Tiiri vai netiiri, bet gan jau, ka turpinot tadicijas 99% speles par 1nu banku vairak nebuus.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 22:50, pirms 8 gadiem
USA*Alex rakstīja: Un Sestito jau vairs nav leģionārs?! Vai arí nebús labs?!
Rakstot domāju par jaunajiem leģionāriem.