Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" izbraukumu sāks Omskā pret Pujacu un "Avangard"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" izbraukumu sāks Omskā pret Pujacu un "Avangard"
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" sāks trīs maču izbraukuma sēriju, viesos tiekoties ar aizsargu Georgiju Pujacu un aizvadītās sezonas Gagarina kausa finālisti Omskas "Avangard". Spēles sākums pulksten 13:00, tiešraide kanālos "Viasat Sport Baltic" un KHL TV.

Rīgas "Dinamo" oktobrī joprojām nav izdevies uzvarēt pamatlaikā. Gan Čehovas "Vityaz", gan Minskas "Dinamo" savā laukumā izdevās pārspēt pagarinājumā ar 2:1. Abu panākumu tapšanā piedalījās Mārtiņš Karsums – pret "Vityaz" viņš guva uzvaru nesošos vārtus, savukārt otrdien asistēja Džeimijam Džonsonam. Tieši Karsums ar 15 spēlēs nopelnītajiem 10 (5+5) punktiem ir rezultatīvākais "Dinamo" hokejists.

Starp viņa tuvākajiem sekotājiem ir gan Džonsons, gan Miks Indrašis – abiem pa septiņiem (3+4) punktiem. Jāpiemin, ka Indrašis izlaida pēdējo spēli, jo iepriekš neattaisnoja treneru cerības un atpaliek no savu spēju griestiem. Visiem – Karsumam, Džonsonam un Indrašim – ir negatīvs lietderības koeficients. Savukārt Andrim Džeriņam, kurš atzīmējies ar diviem vārtiem un piecām piespēlēm, tas ir +5.

"Avangard" sezonu var raksturot kā amerikāņu kalniņus. Aizvadītajā sezonā līdz Gagarina kausa finālam tikusī komanda pirmajā mačā viesos ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās čempiones Maskavas "Dynamo" priekšā, tad tika pie trim panākumiem pēc kārtas, bet laika posmā no 15. līdz 24. septembrim zaudēja visas (piecas) spēles.

Tagad omskieši atgriezušies uz uzvaru takas – panākumi piecās no pēdējām sešām spēlēm. Vienīgā neveiksme piedzīvota pirmdien Ņižņijnovgorodā pret vietējo "Torpedo" – 3:7, lai gan pēc divām trešdaļām mājinieki bija vadībā ar minimālu pārsvaru – 3:2. Arī "Avangard" pēdējo uzvaru izcīnījusi pagarinājumā – 4:3 viesos pret Mitišču "Atlant".

Par "Avangard" uzbrukuma līderi kļuvis aizvadītās sezonas Somijas čempionāta labākais snaiperis un vērtīgākais spēlētājs slovāks Tomāšs Zāborskis, kurš 15 spēlēs atzīmējies ar 13 (5+8) punktiem. Savukārt labākais snaiperis ir Aleksandrs Perežogins, kurš pēdējās trīs spēlēs guvis trīs vārtus, bet kopumā 15 mačos atzīmējies ar sešiem rezultatīviem raidījumiem.

Rezultatīvākais aizsargs ir Antons Belovs – viņam deviņi (4+5) punkti un lietderības koeficients +5. Latvijas izlases hokejists Georgijs Pujacs ir viens no četriem aizsargiem, kurš piedalījies visās spēlēs. Viņam izdevies tikt pie trim rezultatīvām piespēlēm. Ar 19 minūtēm un deviņām sekundēm Pujacs ir trešais vidēji laukumā pavadītajā laikā aizsargu konkurencē.

"Avangard" pirmais vārtsargs pārliecinoši ir soms Kari Ramo. Viņam 13 mačos izdevies tikt pie septiņiem panākumiem, atvairot 91,4% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,34 vārtus. Pa vienam mačam aizvadījuši Aleksejs Kuzņecovs un Eduards Reizvihs, un abās spēlēs "Avangard" tika pie uzvarām.

Omskas klubam Nacionālās hokeja līgas lokauta laikā nav pievienojušies hokejisti. Klubs panāca vienošanos ar Vinipegas "Jets" kapteini kanādiešu uzbrucēju Endrū Ledu, taču hokejists ģimenes apsvērumu dēļ (viņa sieva ir stāvoklī) pēdējā brīdī pārdomāja. "Avangard" lenca vēl vienu kanādiešu uzbrucēju Klodu Žirū, bet viņš pievienojās Berlīnes "Eisbaren".

10 savstarpējos mačos Rīgas "Dinamo" omskiešus uzvarējis sešas reizes. Pērn Omskā gūts panākums ar 3:1. Kā veiksies šoreiz? Spēles sākums pulksten 13:00, tiešraide "Viasat Sport Baltic" un KHL TV kanālos.

Trīs maču izbraukumā rīdzinieki devušies 25 spēlētāju sastāvā, lai gan vēl ceturtdien "Dinamo" trenējās nepilnā sastāvā, jo vārtsargus skārušais vīruss piemeklējis vēl vairākus hokejistus. Pirmdien "Dinamo" Astanā spēlēs pret "Barys", savukārt trešdien pretiniekos būs Edgars Masaļskis un Hantimansijskas "Yugra".

Rīgas "Dinamo" sastāvs izbraukumam:

Vārtsargi: Māris Jučers un Mikaels Telkvists;
Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Matjē Karls, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis un Rodrigo Laviņš;
Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Robs Šremps, Aleksandrs Žirū, Andris Džeriņš, Gints Meija, Elvijs Biezais, Māris Bičevskis, Raitis Ivanāns, Kaspars Daugaviņš, Pols Šehura, Ģirts Ankipāns un Roberts Bukarts.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Sākums - dinamoriga.lv

1 2 57 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Walk man
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-10-13 00:47, pirms 12 gadiem
Ceresim ka izbraukumos veiksies ,daudz labāk !

  -1 [+] [-]

, 2012-10-13 01:12, pirms 12 gadiem
Būs grūti, bet jānospēlē labāk 1. periods!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-10-13 02:19, pirms 12 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Būs grūti, bet jānospēlē labāk 1. periods!
Kāds periods, jāiemet vairāk par divām bankām!

  +4 [+] [-]

, 2012-10-13 02:32, pirms 12 gadiem
Visi nihilisti, ejiet gulēt uz ilgu laiku!

  +7 [+] [-]

, 2012-10-13 03:29, pirms 12 gadiem
Walk man rakstīja: Skarbi, bet zāģis...
Skarbi,bet tu esi lašara

  +4 [+] [-]

, 2012-10-13 03:57, pirms 12 gadiem
Divi raksti Sportacentrs tajā pašā dienā:
1. 26 gadus vecais krievu hokejists Ņikita Ņikitins, kurš iepriekš spēlējis NHL klubā Kolumbusas "Blue Jackets", bet lokauta laikā pievienojies savas dzimtās pilsētas Omskas komandai "Avangard"
2. Omskas klubam Nacionālās hokeja līgas lokauta laikā nav pievienojušies hokejisti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-13 06:55, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: parasti tādas komandas , kas zaudē vienu spēli pēc otras dēvē par Pelniem. paredzu skaistu Omskas skaistu uzvaru pret Pelniem.
parasti tādus lohus , kuri raksta debīlus komentārus vienu sezonu pēc otras dēvē par "nabaga cilvēkiem". paredzu drīzu ātrās palīdzības ierašanos tavā pusē.

  -2 [+] [-]

, 2012-10-13 07:31, pirms 12 gadiem
Tīra avangard sagrāve

  +1 [+] [-]

, 2012-10-13 07:38, pirms 12 gadiem
Aciimredzams, ka R. DINAMO ir piemeties Cipulja sindroms. Ar,ko saindeejaas ar to arii jaaarsteejas, tobish Cipulis jaanjem atpakalj sastaavaa.

  -3 [+] [-]

, 2012-10-13 08:01, pirms 12 gadiem
Ģanam zaudēs......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-13 08:57, pirms 12 gadiem
Cik punktus šajā izbraukumu sērijā jānopelna, lai Pekam šīs nebūtu pēdējas spēles kā RD trenerim?

  -1 [+] [-]

, 2012-10-13 09:07, pirms 12 gadiem
gggg rakstīja: Skarbi,bet tu esi lašara
Skarbi,bet jūs abi esat lašaras
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-13 10:18, pirms 12 gadiem
WILDE1 rakstīja: Es nezinu, cik ilgi Tu seko līdzi RD, taču es labi atceros, ka khl otrajā sezonā, Šuplera vadībā Dinamo izgāza sezonas sākumu vēl smagāk- ja šajā sez. 15 spēlēs bija 17 pts, tad 2009. g. oktobrī tikpat spēlēs bija 14 punkti. un arī oktobra turpinājumā gāja baigi švaki ar punktu vākšanu. tad gan fani gan experti gānīja Rūķi, un arī kluba bosi novembra pārtraukumā grasījās šo nomest.
Tomēr pietika ar vienu uzvaru, kurā Ozo iedvesmotie dinamieši oktobra pēdējā mačā sagrāva zvaigžņoto SKA, lai Šuplers tiktu paturēts amatā.
Rīgā laikam tomēr ir daudz pacietīgāki un iecietīgāki kluba vadītāji, nekā krievijā.
Atšķirība ir tajā, ka iepriekšējās sezonās Rietumu konferences komandām netikt playoff spēlēs bija grūtāk, nekā tikt tajās. Šogad pagaidām izskatās, ka ambīcijas (vismaz teorijā) spēlēt playoff ir 14 rietumu komandām. Pagājušogad - deviņām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-13 11:13, pirms 12 gadiem
sarkanskupats rakstīja: pievaldi šmurguli, lupata.
pats nav pilngadīgs un atļaujas vēl citus saukt par šmurguļiem...

Dinamo 2:4 Avangard
1 2 57 komentāri