Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Odiņš: "NHL man nevajag"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Odiņš: "NHL man nevajag"
Eduards Odiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītajā sezonā Latvijas tiesnesis Eduards Odiņš (36) tika atzīts par labāko. Intervijā laikrakstam "Telegraf" viņš atzīst, ka neilgojas strādāt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur spēlē pasaules labākie hokejisti. Odiņš netika aicināts tiesāt pasaules čempionāta mačus, viņš īpaši sekoja līdzi tieši mūsu hokejistiem.

KHL labākais tiesnesis nealkst strādāt otrpus okeānam. "Kāpēc uzreiz NHL? KHL nav sliktāk, nopietni. Prestižs? Es tā nedomāju. NHL man nav vajadzīga," atzīst Odiņš. "Jā, var aizbraukt un pastrādāt dažos mačos, varbūt pat uz pusgadu. Bet, ticiet man, KHL tiesnešu līmenis arī ir augsts. NHL viss ir savādāk - cita dzīve, cita mentalitāte. Tāpat kā eiropiešu treneriem, arī tiesnešiem NHL tirgus ir ļoti ierobežots. Treneriem tas pat ir draudzīgāks nekā tiesnešiem. Pastrādāja tur viens zviedru tiesnesis, tomēr pēc diviem gadiem viņš prasījās uz mājām. Melotu, ja teiktu, ka man tas nav interesanti. Es gribētu tiesāt NHL mačus, bet uz kādiem nosacījumiem - tas ir cits jautājums. Kā jauna pieredze - tas būtu lieliski."

2013. gada pasaules čempionātā nebija neviena tiesneša no Latvijas. "Te varētu būt jautājums IIHF tiesnešu komitejai. No viņu puses, esmu pārliecināts, atbilde būtu vienkārša - neatbilst līmenim," saka aizvadītās sezonas KHL labākais tiesnesis.

Odiņš vēroja Latvijas izlases spēles pasaules čempionātā. "Sekoju līdzi un pārdzīvoju. Tur taču mūsu puiši spēlēja. Nevajag noniecināt Latvijas hokeja sasniegumus. Fakts paliek fakts - no 1997. gada mēs esam elitē," norāda hokeja tiesnesis. "Es piekrītu Ēvalda Grabovska viedoklim - pēc Rīgas "Dinamo" sistēmas izveides radās piramīda, kura savulaik mums jau bija."

Pilnu interviju var lasīt laikraksta jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Telegraf"

1 2 39 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2013-06-13 16:13, pirms 11 gadiem
Nu,NHL lietu pārzinātāji-vai tur arī spēlētājiem un treneriem tik pat daudz pretenziju pret tiesnešiem cik to ir KHL?

 +11 [+] [-]

, 2013-06-13 16:14, pirms 11 gadiem
Interesanti,ka netika uzaicināts uz Pasaules čempi, kā nekā KHL labākais tiesnesis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-13 16:17, pirms 11 gadiem
Basketlv rakstīja: Interesanti,ka netika uzaicināts uz Pasaules čempi, kā nekā KHL labākais tiesnesis
Zinoši cilvēki runā/raksta, ka IIHF paspārnē esot sava tiesnešu mafija, un tajā pierakstīties jebkuras valsts tiesnešiem neesot nemaz tik vienkārši. Tas galu galā ir arī naudas jautājums.

 +10 [+] [-]

, 2013-06-13 16:17, pirms 11 gadiem
armandsrulz rakstīja: Nevaru izprast IIHF aicina tiesnešus kuri teisā sūdīgi ,piemēram, Bulanovs tiesā sūdīgi gan KHL, gan pasaules čempionātā, viņu ņem uz čempi bet Odiņu nē....

Varbūt tā ir kaut kāda veida ignorēšana - Ja no Latvijas, tad neder!!
Domājams, ka tur arī federācijas vara.... Krievu hokeja federācija paspieda un dabūja savus iekšā, bet mūsējie nespieda un Odiņš netika!

  -2 [+] [-]

, 2013-06-13 16:18, pirms 11 gadiem
govs tesmens rakstīja: tikmēr Heung-Min Son parakstījis līgumu ar Bayer Leverkusen...labas ziņas priekš Rudņev?
interesē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-06-13 16:22, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nu,NHL lietu pārzinātāji-vai tur arī spēlētājiem un treneriem tik pat daudz pretenziju pret tiesnešiem cik to ir KHL?
Pretenzijas, it sevišķi spēles karstumā, ir gana daudz arī tur, tikai cik pamatotas! Skandālu, kas saistīti ar tiesāšanu noteikti ir daudz reizes mazāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-13 16:34, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Kārtējie mednieku stāsti. Tai pusē arī saule spīd spožāk un zāle zaļāka.
Gribētos redzēt kā NHL ar tiesāšanu ietu tādam Bulanovam! Grozi kā gribi, taču tur hoķis ir daudz ātrāks, līdz ar to tiesnešiem grūtāk izsekot līdzi epizodēm un pieņemt pareizu lēmumu! Skatoties regulāri NHL, es pat nevaru atcerēties, kad tur ir pēdējo reiz ir bijusi kāda rupja tiesneša kļūda! Ko nevarētu teikt par KHL! Pat šodienas fināla spēlē, liekas, vai nu tiešām tur bija jāsvilpj, paskatos atkārtojumu, jā viss pareizi!

  +3 [+] [-]

, 2013-06-13 16:34, pirms 11 gadiem
Pec virsraksta aretu noprast kad vinam ir bijis piedavajums no NHL

 +10 [+] [-]

, 2013-06-13 16:35, pirms 11 gadiem
Spaceman rakstīja: Gribētos redzēt kā NHL ar tiesāšanu ietu tādam Bulanovam! Grozi kā gribi, taču tur hoķis ir daudz ātrāks, līdz ar to tiesnešiem grūtāk izsekot līdzi epizodēm un pieņemt pareizu lēmumu! Skatoties regulāri NHL, es pat nevaru atcerēties, kad tur ir pēdējo reiz ir bijusi kāda rupja tiesneša kļūda! Ko nevarētu teikt par KHL!
KHL tas nav kludas, ta ir speles vadisana uz velamo rezultatu.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-13 16:37, pirms 11 gadiem
EdExpress rakstīja: NHL Tevi nevajag
Sāksim ar to ka NHL tevi diezvai gribētu,KHL tiesneši izceļās ar savu tiesāšanu

  +8 [+] [-]

, 2013-06-13 16:38, pirms 11 gadiem
- Odiņš: "NHL man nevajag"
- NHL: "Kas ir "Odiņš?" Pēc google transleitera lietošanas izsecina ka Komarova jaunākais bračka NHL nevēlas spēlēt.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-13 16:42, pirms 11 gadiem
Spaceman rakstīja: Pretenzijas, it sevišķi spēles karstumā, ir gana daudz arī tur, tikai cik pamatotas! Skandālu, kas saistīti ar tiesāšanu noteikti ir daudz reizes mazāk!
Atceros, ka Vankūveras OS finālu tiesāja NHL tiesnešu brigāde, un ne CAN, ne ASV puse pret to neizrādīja ne mazākās pretenzijas. Tas nozīmē, ka NHL spēlētāji uzticas savu tiesnešu profesionalitātei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-13 16:51, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Atceros, ka Vankūveras OS finālu tiesāja NHL tiesnešu brigāde, un ne CAN, ne ASV puse pret to neizrādīja ne mazākās pretenzijas. Tas nozīmē, ka NHL spēlētāji uzticas savu tiesnešu profesionalitātei.
Tā tas arī ir! NHL tiesnešiem ir svarīgs sava mundiera gods, un tiesā viņi tik tiešām profesionāli, perfekti jūt spēli! Es pats reizēm brīnos kā var tik labi un praktiski nekļūdoties vadīt spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-13 17:01, pirms 11 gadiem
krischens rakstīja: Un vēl ZA nevienam spalvas neaug dibenā... Vot tā ir paradīze !!
Tu gadījumā neesi speciālists par dibenu apmatojumiem? Ja tā, tad šis laikam nebūs tev piemērotākais diskusiju portāls!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-13 17:10, pirms 11 gadiem
army1005 rakstīja: pareizi ka nevajag jo NHL līmenis Odam būtu par augstu. Z-amerikai pilnīgi pietiek savu tiesnešu. un bezjēdzīga ir šitā nepārtrauktā līgu salīdzināšana un lai neliktos dīvaini tā nāk tikai no dīķa šīs puses. NHL bija, ir un būs pasaules hokeja Meka kur spēlē pasaules hokeja zieds un tā tam būs būt
Āmen!

     [+] [-]

, 2013-06-13 17:20, pirms 11 gadiem
Skaisti smērē pa ausīm vaņkām Odiņš, var just, ka sirgst ar Stokholmas sindromu, kārtīgs kompartijas materiāls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-13 18:01, pirms 11 gadiem
Lai arī nevar nepiekrist, ka NHL ir augsts tiesāšanas līmenis, jāņem vērā vēl arī tāda nianse, ka tur izrunāšanos/tiesnešu kritizēšanu utt. pabāž zem punkta "neslavas celšana līgai" par kuru attiecīgi acis nepamirkšķinot krāmē diezgan normālas soda naudas. Tas arī noteikti ir viens no aspektiem, kāpēc daudzi labāk izvēlas paklusēt vai tikai izmet kko caur puķēm par tiesnešiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-13 18:35, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Lai arī nevar nepiekrist, ka NHL ir augsts tiesāšanas līmenis, jāņem vērā vēl arī tāda nianse, ka tur izrunāšanos/tiesnešu kritizēšanu utt. pabāž zem punkta "neslavas celšana līgai" par kuru attiecīgi acis nepamirkšķinot krāmē diezgan normālas soda naudas. Tas arī noteikti ir viens no aspektiem, kāpēc daudzi labāk izvēlas paklusēt vai tikai izmet kko caur puķēm par tiesnešiem.
Jā treneri, spēlētāji un tiesneši viens otram neslavu nevar celt, vai nu sods no līgas puses. Bet žurnālistiem jau muti neviens nevar aizbāzt, pie tam tur skurpulozi izskata viņi visas epizodes. Kaut kā neatceros nevienu nopietnu skandālu NHL kur ierauti tiešneši. NBA tur gan bijis pietiekoši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-13 18:55, pirms 11 gadiem
Dany#15 rakstīja: Odiņš šogad varēja tiesāt PČ, bet pie vainas bija LHF, kuri nepiedāvāja viņu.
Man gan savādākā info Kur tu izpīpēji , ka LHF pie vainas?
Tiesnešus kongresā augustā apstiprina uz visu gadu IIHF turnīriem!
Odiņš šogad tiesāja OS kvalifikāciju Vācijā.
Katram dod vienu turnīru gadā, pie lielā galda PČ grūti tikt. Latvija.
Lipmans pat Polijai zaudēja par U-20 čempi nesen
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-13 19:07, pirms 11 gadiem
Odiņš: "NHL mani nevajag".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-06-13 20:20, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Es tak arī saku,saule tur spīd spožāk un zāle ir zaļāka. Es pat nevaru iedomāties,kā tur ietu Bulanovam,redz Odiņš negrib,laikam jau saprot savu vietu barības ķēdē.
Kur tad parasti mirstīgie,nemirstīgo zemē.

Stāstu,ka nemirstīgajiem pārceļoties uz grēcīgo zemi,jāpaliek par mirstīgajiem,tev taču nav jāstāsta ? Jo tā taču arī notiek ! Vienā acu mirklī no eposa pārtop nemotivētā nekam nederīgā.

Odiņš pasaka,ka tam nevajag NHL un greizsirdīgās NHL fanes uzreiz sāk izķidāt KHL tiesnešu kompetenci
Cik tipiski. Tie eposi un nostāsti tiek likti lietā ik reizi,kad kāds sakustina gaisu NHL virzienā. Advokāti,speciālisti un vienkārši lietpratēji saskrien ka mudž.

Kā tur Amerikā nezini,uz rokām staigā,vai tomēr kā mēs uz kājām ?
Bet ja tomēr kā mēs,tad gaita noteikti ir graciozāka,stilīgāka un izsmalcinātāka.
Tu precīzi aprakstīji sevi. Kā kāds no NHL ierunājas par spēlēšanu KHL, vai vēl trakāk kāds NEkrievs kaut kād';a veidā paslavē KHL tad tev stringi pilni aiz laimes.

  +3 [+] [-]

, 2013-06-13 20:28, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Es tak arī saku,saule tur spīd spožāk un zāle ir zaļāka. Es pat nevaru iedomāties,kā tur ietu Bulanovam,redz Odiņš negrib,laikam jau saprot savu vietu barības ķēdē.
Kur tad parasti mirstīgie,nemirstīgo zemē.

Stāstu,ka nemirstīgajiem pārceļoties uz grēcīgo zemi,jāpaliek par mirstīgajiem,tev taču nav jāstāsta ? Jo tā taču arī notiek ! Vienā acu mirklī no eposa pārtop nemotivētā nekam nederīgā.

Odiņš pasaka,ka tam nevajag NHL un greizsirdīgās NHL fanes uzreiz sāk izķidāt KHL tiesnešu kompetenci
Cik tipiski. Tie eposi un nostāsti tiek likti lietā ik reizi,kad kāds sakustina gaisu NHL virzienā. Advokāti,speciālisti un vienkārši lietpratēji saskrien ka mudž.

Kā tur Amerikā nezini,uz rokām staigā,vai tomēr kā mēs uz kājām ?
Bet ja tomēr kā mēs,tad gaita noteikti ir graciozāka,stilīgāka un izsmalcinātāka.
Nu kas tev atkal nepatīk? Es tev saku, ka NHL nav dzirdētu skandālu ar tiesnešiem, bet KHL ir! Fakts. Es saku, ka aiz dīķa spēle pasaules labākie hokejisti Malkins Krosbijs utt., bet KHL ar to nevar lepoties! Arī fakts. Es saku, ka NHL klubi un līga pelna, bet KHL klubi, pie kam absolūti visi, strādā ar 95% zaudējumiem! Fakts. A tu man te dzen par zāļāku zāli un spožāku saulīti! Demagoģija!
P.S. Es neesmu teicis, ka Odiņš būtu slikts tiesnesis un , ka tam būtu jāzin kaut kāda vieta barības ķēdē!
1 2 39 komentāri