Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

FHL komanda ievieš pirmsspēles metienu sēriju

Juris Miņins
Juris Miņins

FHL komanda ievieš pirmsspēles metienu sēriju
Foto: facebook.com/carolinatbirds

Federālās hokeja līgas (FHL) komanda Karolīnas "Thunderbirds", lai vairāk izklaidētu gan savus atbalstītājus, gan arī hokejistus, ir nolēmuši atcelt pēcspēles metienu sēriju un izgājienus pret vārtsargu rīkot pirms mača.

FHL komandas Karolīnas "Thunderbirds" vadītājs Skots Breds ir nācis klajā ar inovatīvu ideju kā uzlabot hokeja maču skatāmību, kā arī piešķirt lielāku nozīmi pēcspēles metienu sērijām: "Visi runā par pēcspēles metieniem, visiem tie patīk, taču pašlaik, kad pagarinājumi tiek spēlēti trīs-pret-trīs formātā izgājieni pret vārtsargu notiek ļoti reti. Mums pagājušsezon tāds gadījums bija tikai vienreiz. Nezinu visas līgas statistiku, bet tas nenotiek bieži. Tāpēc es padomāju – būtu labi, ja tie notiktu regulāri. Kāpēc gan tos nepārnest uz spēles sākumu?"

Tik tiešām, "Thunderbirds" mači nu sākas nevis ar iemetienu centra aplī, bet gan ar metienu sēriju, kuras uzvarētājs saņem trīs punktus gadījumos, ja mača pamatlaiks un papildlaiks noslēdzas neizšķirti.

Jāsaka, ka Skots Breds hokejā ir jau ilgu laiku un iepriekš ir vadījis arī spēcīgāko ASV junioru hokeja līgu, USHL, kad viņam bija ideja ieviest tam laikam ko nebijušu, proti – hibrīda pārmetienu fiksēšanas metodi, ko nu jau labu laiku izmanto arī NHL.

Pats Karolīnas komandas vadītājs atzīst, ka šai idejai bija pretinieki arī viņa vienībā, jo spēlētāji izteicās, ka tās komandas vārtsargs, kurš jau pirms spēles būs zaudējis izgājienu cīņu, varētu zaudēt pārliecību par saviem spēkiem arī mačā. Tajā pašā laikā Breds atzīst, ka šis ir mārketinga gājiens, jo viņam ir jāspēj ieinteresēt cilvēki ar hokeju reģionā, kur daudz populārāki ir citi sporta veidi, primāri, basketbols un autosports.

Federālā hokeja līga ir 2009. gadā startējusi profesionālā hokeja līga, kurā pašlaik spēlē sešas komandas. Neoficiāli to, kopā ar Kanādā bāzēto Ziemeļamerikas hokeja līgu (LNAH), sauc par vienu no zemākajām profesionālajām hokeja līgām Ziemeļamerikā.

Interesanti, ka vienā no FHL komandām spēlē arī Latvijas hokejists – Porthuronas "Prowlers" pārstāv Edgars Ozoliņš. Šajā čempionātā aizsargs spēlē jau no 2013./2014. gada sezonas un pa šo laiku ir izcēlies ar 41 kautiņu. Šosezon gan Edgara kontā vien divas dūru cīņas, taču ar 55 nopelnītām soda minūtēm viņš ir ceturtais rupjākais FHL hokejists.

Izmantotie resursi:
https://www.federalhockey.com/
https://thehockeynews.com/

     [+] [-]

, 2018-11-30 05:18, pirms 5 gadiem
Līga kaut kāda "dīvaina" un gājieni "dīvaini"!

  +5 [+] [-]

, 2018-11-30 07:26, pirms 5 gadiem
Man tāda ideja jau sen bija attiecībā uz futbolu, skatoties PČ izslēgšanas spēles. Pendeļu sēriju vajag izsist pirms spēles sākuma, lai ir uzreiz zināms kura komanda iet tālāk ja pēc 120 minūtēm ir neizšķirts. Tas liks kādai no komandām vairāk uzbrukt un nebūs situācijas kad it īpaši pagarinājums tiek nobumbots abiem gaidot pendeles.

  +8 [+] [-]

, 2018-11-30 08:22, pirms 5 gadiem
Futenē vispār vajag, ja 15 minūtes nav vārti, pa 1 pendelei un spēle trupinās.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-30 10:34, pirms 5 gadiem
Šķiet, ka līdz Ivanāna līmenim Ozoliņam vēl tālu...

https://www.youtube.com/watch?v=xsu...