Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ivčenko piemiņas turnīrā uzvar "Rīga 85"

Andrejs Siliņš

Ivčenko piemiņas turnīrā uzvar "Rīga 85"
Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Sergeja Ivčenko piemiņas turnīrs hokejā norisinājās jau otro gadu pēc kārtas. Turnīrs notika Volvo Sporta Centrā no 21. jūnija līdz 23. jūnijam. Kopumā piedalījās četras komandas, bet uzvaru izcīnīja "Rīga 85".

Pirms spēlēm, spēlētāju vidū valdīja priekpilnas emocijas par sen neredzētiem draugiem un iespēju uzspēlēt kopā un vienam pret otru, taču uz ledus emocijas sita augstu vilni. Neiztika bez asas spēles, pāris rupjībām, taču turnīrs bija interesants un hokejs acīm tīkams, lai gan puiši nebija kopā spēlējuši jau vairākus gadus.

Arī tribīnēs skatītāju bija lielā skaitā, neskatoties uz informācijas trūkumu un pēdējā mirkļa organizēšanu. Turnīrā pēdējā dienā izšķīrās pirmās vietas liktenis, jo Dinamo 87 uzvaras gadījumā pret Riga 85, un Dinamo 81 uzvarā pār Dinamo 84, jau otro gadu pēc kārtas varētu triumfēt turnīra jaunākie spēlētāji, taču zaudējums ar 0:4 ne tikai liedza iegūt pirmo vietu, bet atbīdīja Dinamo 87 uz ceturto vietu.

Tas tikai parāda, ka turnīrā intriga saglabājās līdz pat pēdējiem mačiem un uzvarētājs varēja būt jebkurš. Tomēr, par šī gada uzvarētājiem kļuva Riga85, kurā spēlēja hokejisti, gan no Prizma 86 bijušās komandas, gan no BHS 85 komandas. Turnīrā piedalījās daudzi hokejisti no Latvijas hokeja izlases, ārzemēs un pašmāju klubos spēlējušie, kā arī spēlētāji, kuri jau beiguši savu profesionālo karjeru un pievērsušies citām interesēm.

Turnīra noslēgumā balvas katras komandas labākajiem spēlētājiem pasniedza „Hokeja Pasaules” pārstāvis. Labākie spēlētāji: Koba Jass (Dinamo84), Mārtiņš Raitums (Riga85) un Nikolajs Žurkovs (Dinamo87) un Vadims (Dinamo81). Pēc tam balva tika pasniegta Sergeja Ivčenko meitai, Simonai, no turnīra organizatoriem, Hārdija Parādnieka un Artjoma Mitjanova, kuru bija sagatavojusi katra komanda, ar kartiņu un parakstiem, kā arī ziedojumiem, lai pateiktos par Sergeja Ivčenko ieguldījumu puišu izaugsmē, gan uz laukuma, gan ārpus tā.

Nākamgad turnīrs norisināsies ap Jūnija sākumu, un, iespējams, ka šoreiz turnīrā piedalīsies Dinamo88 ar Kasparu Daugaviņu, Artūru Kuldu un Artūru Ozoliņu priekšgalā, kā arī Dinamo 76 vai pat kāds ārzemju klubs no Krievijas vai Kazahstānas.

Paldies par turnīra atbalstu „Hokeja Pasaulei” un „Sportacentrs.com,” cerams, ka nākamgad interesi atbalstīt izrādīs arī Latvijas Hokeja Federācija un citas kompānijas.

Informāciju sagatavoja
turnīra organizatori
Hārdijs Parādnieks un Artjoms Mitjanovs

     [+] [-]

, 2010-06-29 15:37, pirms 14 gadiem
Bārtulis spēlēja? Viņš arī pie Ivčenko ir spēlējis.

     [+] [-]

, 2010-06-29 15:48, pirms 14 gadiem
Bārtulis nespēlēja, jo bija noguris pēc NHL un atnāca tikai apsveicināties ar džekiem!