Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Hokeja leģenda Hašeks domā par kandidēšanu Čehijas prezidenta vēlēšanās

Rolands Eliņš

Hokeja leģenda Hašeks domā par kandidēšanu Čehijas prezidenta vēlēšanās
Dominiks Hašeks. Foto: AP/Scanpix

Viens no visu laiku labākajiem hokeja vārtsargiem Dominiks Hašeks pēc hokejista karjeras beigām attīsta savu biznesu un no profesionālā hokeja pagājis nostāk. Kā Hašeks izteicās intervijā „The Athletic”, viņa nākotnes nolūkos ir iesaistīšanās politikā un iespējama kandidēšana uz Čehijas valsts prezidenta amatu.

„Es šādu iespēju neizslēdzu,” nesenā intervijā sacījis Dominiks Hašeks, seškārtējais NHL sezonas labākā vārtsargs balvas ieguvējs. „Esmu ieinteresēts un domāju par šādu iespēju. Domāju par to, kā valsts prezidents var palīdzēt cilvēkiem. Nezinu, kā es jutīšos pēc septiņiem gadiem. Neplānoju piedalīties nākamajās vēlēšanās (2023. gadā), jo vēlos veltīt sevi pilnībā sava uzņēmuma attīstībai, bet nākamās vēlēšanas ir 2027. gadā. Cilvēks var mainīt savu viedokli, taču nevar mainīt savas vērtības. Konkrētajā brīdī esmu ieinteresēts šādā iespējā, redzēsim, kas notiks.”

Hašeks atzina, ka hokejista karjeras laikā, kurā divreiz kļuva par Stenlija kausa ieguvēju un vienreiz par olimpisko čempionu, politikai nav pievērsis īpašu uzmanību. Taču tas mainījies, kad viņam bijis vairāk laika pievērst uzmanību savā valstī notiekošajam.

„Grūti neizpaust savu viedokli. Man liekas, ka esmu cilvēks, kura domas citiem interesē,” sacīja Hašeks. „Uzskatu par gandrīz vai pienākumu to, ka paužu savu viedokli skaļi. Protams, tam ir sekas – ir cilvēki, kuri piekrīt, un ir cilvēki, kuri nepiekrīt. Taču vislabākais tikt un tā ir teikt to, kam tici.”

Hašeka tieša iesaistīšanās politikā sākās pagājušajā gadā, kad viņš piedalījās masu protestā Prāgā un uzstājās ar runu pret strīdīgajām pārmaiņām Čehijas tiesu sistēmā. Hašeks pauda viedokli, nosodot Čehijas pašreizējo valdību. Viņš norādīja, ka viņam nepatīk dažu savu tautiešu izturēšanās un ka viņš ir nobažījies par demokrātijas nākotni Čehijā.

„Politiķi, kuri šobrīd ir pie varas, savu politiku balsta uz naidu un sabiedrības sašķelšanu,” teica Hašeks. „Prezidentam būtu jācenšas apvienot sabiedrību un atrast labo tajā, nevis balstīties uz savstarpēju naidu. Šobrīd pasaulē arvien vairāk tiek apbrīnoti diktatori, un tas notiek arī Čehijā, kur demokrātiskās vērtības tika apspiestas.”

55 gadus vecais Hašeks pēc hokejista karjeras beigām nodibināja dzērienu uzņēmumu, kas darbojas Čehijā. Intervijā viņš norādīja, ka pēc karjeras beigām nav izjutis vēlmi strādāt profesionālajā hokejā kā treneris vai funkcionārs: „Labprāt uzspēlēju hokeju pats sava prieka pēc, taču savas dzīves turpinājumā vēlējos izmēģināt kaut ko citu.”

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1697135/202...