Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Girgensonam piespēle "Sabres" sakāvē, Balcers un "Senators" zaudē "Panthers"

Girgensonam piespēle "Sabres" sakāvē, Balcers un "Senators" zaudē "Panthers"
Zemgus Girgensons FOTO: AP/SCANPIX

Ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlies latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, taču Bufalo "Sabres" papildlaikā piekāpās Detroitas "Red Wings" ar 4:5. Zaudējums arī Rūdolfam Balceram un Otavas "Senators" - 2:5 pret Floridas "Panthers".

Zemgus Girgensons, spēlējot ceturtajā maiņā ar Johanu Lārsonu un Kailu Okposo, laukumā pavadīja 15:51 minūtes (2:30 mazākumā), kuru laikā rezultatīvi asistēja komandas otrajā vārtu guvumā, vienreiz meta pa vārtiem, izdarīja četrus spēka paņēmienus un ieguva pozitīvu lietderības koeficientu +1.

VIDEO: Girgensons rezultatīvs cīņā pret "Red Wings"

Piecus gadus pēc draftēšanas septītajā kārtā (#181) debiju "Sabres" sastāvā piedzīvoja no AHL fārmkluba Ročesterā (64 spēles, 27+33) izsauktais zviedrs Viktors Olofsons, turklāt viņš tika iekļauts pirmajā maiņā, kurā spēlēja kopā ar Džeku Aikelu un Semu Rainhārtu. Jau pirmajās sekundēs hokejists izveidoja labu vārtu gūšanas iespēju, tomēr Džimijs Hovards metienu spēja atvairīt.

Līdz "Red Wings" pirmajam vairākumam astotajā minūtē "Sabres" bija iespaidīgs pārsvars izdarītajos metienos (11-1), taču turpinājumā attiecība izlīdzinājās. Nākamajā skaitliskā pārsvara izspēlē Detroitai izdevās atklāt spēles rezultātu - Entonija Mantas metienu vārtu priekšā sekmīgi pielaboja Tailers Bertuci (1:0). Pēc dažām sekundēm Bufalo saņēma vēl vienu noraidījumu, tomēr mazākumu izdevās izturēt.

Dubultot pārsvaru viesi spēja otrā perioda ievadā, taču Kails Okposo trešdaļas septītajā minūtē vairākumā guva "Sabres" pirmos vārtus, panākot 1:2. Ilgstoša spiediena rezultātā perioda noslēgumā izlīdzinājumu pēc Girgensona piespēles panāca Marko Skandela (2:2). Aizsargam tas bija sezonas sestais vārtu guvums, savukārt Girgensons ieguva 13.piespēli un 17.punktu, pietuvojoties 2015./2016.gada sezonā iespētajiem 18 punktiem.

Trešā perioda sākumā "Red Wings" atjaunoja vadību, precīzs Dilans Larkins (3:2). Deviņas minūtes pirms spēles beigām "Sabres" bija iespēja pretuzbrukumā panākt izlīdzinājumu, taču Olofsona metiens trāpīja pa pārlikni. Tikmēr nedaudz vēlāk Larkins ar otro vārtu guvumu spēlē un 30.ripu sezonā atguva komandai divu vārtu pārsvaru (4:2).

Tam gan sekoja Keisija Mitelstada un Džeka Aikela vārtu guvumi 41 sekundes laikā, kas nodrošināja papildlaika izspēli. Tajā panākumu Deitroitai izcīnīja Bertuci, kuram arī spēlē divi precīzi metieni. Līdz ar to "Sabres" piedzīvojusi piekto zaudējumu pēc kārtas un devīto pēdējās desmit spēlēs, ar 77 mačos iegūtiem 72 punktiem ieņemot 12.vietu Austrumu konferencē.

Savukārt Rūdolfs Balcers komandas zaudējumā uz ledus atradās 13:23 minūtes (2:07 vairākumā, 0:36 mazākumā), kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un saņēma negatīvu lietderības koeficientu -1.

Spēles sākums "Senators" izvērtās gana neveiksmīgs - jau 30. sekundē "Panthers" izmantoja pretinieku kļūdu savā aizsardzības zonā, kas noveda līdz Jevģēnija Dadonova vārtu guvumam, 1:0. Palielināt pārsvaru pēc šāda starta Floridai neizdevās, tieši otrādi. Lieliskā solo reidā izlīdzinājumu 13.minūtē panāca Kolins Vaits (1:1).

Tomēr otrās trešdaļas pirmajās sešās ar pusi minūtēs "Panthers" ieguva divu vārtu pārsvaru. Vispirms Trojs Brauvers no vārtu priekšas izvirzīja komandu vadībā (2:1), savukārt četras minūtes vēlāk pēc skaistas izspēles trešos vārtus guva Džonatans Huberdo (3:1).

Bredijs Tkačuks trešās trešdalas ceturtajā minūtē ar 20.vārtu guvumu sezonā samazināja "Senators" deficītu līdz vienai ripai (3:2), bet izlīdzinājumu komanda panākt nespēja. Pamatlaika noslēdzošajās minūtēs ar precīziem metieniem tukšos vārtos izcēlās Draidens Hants un Huberdo, izšķirot spēles likteni (5:2).

Otava ar 77 spēlēs iegūtiem 60 joprojām atrodas Austrumu konferences pēdējā vietā, no tuvākās konkurentes, Ņūdžersijas "Devils", atpaliekot septiņus punktus.

  +5 [+] [-]

, 2019-03-29 08:25, pirms 5 gadiem
Otava ar 77 spēlēs iegūtiem 60 joprojām atrodas Austrumu konferences pēdējā vietā, no tuvākās sekotājas, Ņūdžersijas "Devils", atpaliekot septiņus punktus.
---------
Kā var atpalikt no tuvākās sekotājas, ja Otava ir pēdējā vietā? Kas tad viņai vēl var sekot?

  +4 [+] [-]

, 2019-03-29 09:00, pirms 5 gadiem
Kopš kura laika zaudējums papildlaikā ir sakāve? Endziņa stila virsraksts...

  +4 [+] [-]

, 2019-03-29 09:11, pirms 5 gadiem
"Girgensons asistēja trešajā vārtu guvumā", "izlīdzinājumu pēc Girgensona piespēles panāca Marko Skandela (2:2). "
Tad kurā vārtu guvumā īsti asistēja Zemgus?

  +2 [+] [-]

, 2019-03-29 09:24, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Kopš kura laika zaudējums papildlaikā ir sakāve? Endziņa stila virsraksts...
1 punkts tabulā. Bez maz neizšķirts.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-29 09:28, pirms 5 gadiem
Pedeja laika letinu speletaji iepriecina. Ja, ari Zemgus. Ja, nav gola, bet asists ari nav slikti. Turklat teicami atdeva partnerim, ne ko pielikt, neko atnemt. Lai veicas ari turpinajuma! Un ta ka Bufalo diemzel atkal nespes ieklut play off, tad loti labprat gaidisim ari Zemgu izlase. Kaut gan ne tikai Zemgu, bet ari Rudi un Tedi - pie labas apstaklu sakritibas.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-29 10:13, pirms 5 gadiem
Daudz piespēļu šosezon.

  +5 [+] [-]

, 2019-03-29 10:15, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Pedeja laika letinu speletaji iepriecina. Ja, ari Zemgus. Ja, nav gola, bet asists ari nav slikti. Turklat teicami atdeva partnerim, ne ko pielikt, neko atnemt. Lai veicas ari turpinajuma! Un ta ka Bufalo diemzel atkal nespes ieklut play off, tad loti labprat gaidisim ari Zemgu izlase. Kaut gan ne tikai Zemgu, bet ari Rudi un Tedi - pie labas apstaklu sakritibas.
Tedijs lai šajā pavasarī izcīna Stenlija kausu.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-29 10:30, pirms 5 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Tedijs lai šajā pavasarī izcīna Stenlija kausu.
Nu tas jau ka saka - ka liktenis bus lemis...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-29 14:10, pirms 5 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Tedijs lai šajā pavasarī izcīna Stenlija kausu.
Lai veicas.