Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Brahmanim kārtējie vārti Baltkrievijā

Brahmanim kārtējie vārti Baltkrievijā
Edijs Brahmanis ar 27 vārtu guvumiem ir Baltkrievijas čempionāta labākais snaiperis.
Foto: Denis Kulik/ Hcgomel.com

Šodien vairākas spēles dažādās līgās aizvadīja Latvijas hokejisti un viņu pārstāvētie klubi. Baltkrievijā pie kārtējā vārtu guvuma tika Edijs Brahmanis, nostiprinot savas līderpozīcijas kā čempionāta labākais snaiperis. Savukārt Norvēģijas pēc spēka otrajā līgā ar vārtu guvumu atzīmējies Gatis Gricinskis.

Baltkrievijas čempionātā spēles aizvadīja abu latviešu pārstāvētās komandas. Soļigorskas "Shakhter" mājās ar rezultātu 3:5 piekāpās Žlobinas "Metallurg" komandai. Aleksejs Širokovs protokolā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem. "Shakhter" rindās Širokovs ir aizvadījis 2 spēles, kurās ar punktiem nav izcēlies. Arī Edijs Brahmanis un viņa pārstāvētā "Gomel" vienība mājās ar rezultātu 2:3 piekāpās Minkas "Yunost" vienībai. Latviešu hokejists guva komandas otros vārtus, kad vairākumā panāca 2:3, kā arī izdarīja 8 metienus pa pretinieku vārtiem. Šosezon Brahmanis 40 spēlēs ir atzīmējies ar 40 (27+13) punktiem, kā arī ar pozitīvu lietderības koeficientu +21. Latvietis ar 27 vārtu guvumiem ir labākais snaiperis līgā.

Krievijas Augstākajā līgā (VHL) spēles aizvadīja latviešu hokejistu pārstāvētās komandas. Jura Upīša un Mārtiņa Jakovļeva pārstāvētā Angarskas "Ermak" ar rezultātu 4:1 izbraukumā uzveica Ņeftekamskas "Toros". Juris Upītis spēlēja komandas pirmajā virknējumā, betprotoklā neatzīmējās, savukārt Mārtiņš Jakovļevs spēlei netika pieteikts. Upītis līdz šim aizvadītajās deviņās spēlēs iekrājis 7 (3+4) punktus, kā arī nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +2, bet Jakovļevs 30 aizvadītajās spēlēs izcēlies ar deviņiem (1+8) punktiem, kā arī ar negatīvu lietderības koeficientu -7. Citā spēlē Edgara Siksnas pārstāvētā Balašihas "Dynamo" ar rezultātu 2:1 uzvarēja Kazaņas "Bars" vienību. Siksna spēlēja komandas pirmajā aizsargu pārī, bet ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču nopelnīja četras soda minutes. Šosezon Siksna 20 aizvadītajās spēlēs atzīmējies ar četriem (1+3) punktiem un negatīvu lietderības koeficientu -6
.
Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēles aizvadīja Latvijas hokejistu pārstāvētie "Yunost" un "Kapitan", kuri tāpat kā vakar tikās ar attiecīgi "Red Bull" un "Amurskie Tigry" vienībām. Denisa Baškatova pārstāvētais Minskas "Yunost" arī šodien ar rezultātu 6:2 sagrāva Zalcburgas "Red Bull" vienību. Latviešu uzbrucējs piedalījās komandas otro vārtu guvumā, nopelnot rezultatīvu piespēli. Savukārt Patrika Škuratova pārstāvētā Stupino "Kapitan" ar rezultātu 2:3 piekāpās Habarovskas "Amurskie Tigry" vienībai. Škuratovs šodienas spēlei netika pieteikts. Šīs sezonas 42 spēlē Baškatovs izcēlies ar 16 (5+11) punktiem, kā arī ar pozitīvu lietderības koeficientu +4, bet Škuratovam 28 spēlēs trīs punkti (1+2) un negatīvs lietderības koeficients -4.

Norvēģijas pēc spēka otrajā līgā ar dažādām sekmēm spēles aizvadīja latviešu hokejistu pārstāvētie klubi. Ēriks Ozollapa un "Tonsberg Elite" ar rezultātu 7:3 pieveica "Hasle/Loren IL - Ish" vienību. Ozollapa spēlēja komandas otrajā virknējumā, kā arī asistēja otro vārtu guvumā. Šosezon 26 aizvadītajās spēlēs Ozollapa izcēlies ar 37 (19+18) punktiem, kā arī ar lietderības koeficientu +17. Citā spēlē Gata Gricinska un Kristiāna Zelta pārstāvētā "Nes" vienība kapitulēja " Ringerike" ar rezultātu 1:7. Vienīgos vartus "Nes" komandai guva Gricinskis, kurš spēlēja komandas pirmajā virknējumā. Kristiāns Zelts, kurš spēlēja "Nes" otrajā maiņā ar rezultativitāti neizcēlās. Šosezon Gricinskim 25 spēlēs 30 (13+17) punkti, bet Zeltam 6 spēlēs 0+1.

Izmantotie resursi:
Kampoppsett
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
BLR - Экстралига - scoreboard | Pointstreak...

  -1 [+] [-]

, 2015-01-22 00:16, pirms 9 gadiem
Uz Dinamo Troteres vietaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-22 07:43, pirms 9 gadiem
Olga.Rajecka rakstīja: Ta di*sā to Dinamo, bet izlasei tas būtu galīgi neslikti- pamēģināt.
Cik tad reizes viņu mēģinās.

     [+] [-]

, 2015-01-22 08:40, pirms 9 gadiem
Kas tuvāk pazīst Ediju, kādas viņam ir problēmas spēlēt augstākā līmenī?
Spēlētājs labāks par krietnu daļu DR (1 punkta 10 spēlēs) slidotāju, raksturs, attieksme, uzvedība, ... traucē ?

  -2 [+] [-]

, 2015-01-22 10:39, pirms 9 gadiem
Martinecs rakstīja: Uz Dinamo Troteres vietaa
Tur vins gust punktu spele a DR nospeles 50 speles un sakras maksimali 5 un jega no ta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-22 12:33, pirms 9 gadiem
Olga.Rajecka rakstīja: Katru gadu katram ir jādod iespēja.
Turnīrā Norvēģijā spēlēja ,uzbrukumā normāli,aizsardzībā vāji.