Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Elitē iekļūst Slovēnija un Austrija

Andris Liepa
Andris Liepa

Elitē iekļūst Slovēnija un Austrija
Austrijas izlases prieki Ļubļanā
Foto: iihf.com

Šodien tika izspēlēta pirmspēdējā spēļu diena pasaules čempionātā hokejā 1. divīzijas A grupā un priekšlaicīgi noskaidrotas abas izlases, kas nākamgad spēlēs Elitē - tās būs Slovēnija un Austrija.

Par Slovēnijas un Austrijas galveno traucēkli 1. divīzijas A grupā tika uzskatīta Ungārija, taču divu dienu laikā tās cerības sagruva. Vakar ungāri ar 1:4 zaudēja turnīra mājiniecei Slovēnijai, bet šodien bezcerīga sagrāve pret Austriju - 2:7! Austrieši, kuri vakar neplānoti bullīšos zaudēja Japānai, šodien gan arī sāka nervozi - pēc 1. perioda 1:2, neizšķirtu 23. minūtē panāca Unterlugauers un tikai minūti pirms 2. perioda beigām Austrija pirmo reizi spēlē ieguva vadību (3:2). Taču 3. trešdaļā austrieši guva četrus bezatbildes vārtus, un beigās jau tablo vēstīja par pārliecinošu uzvaru 7:2 (metieni 40:20). Pa diviem vārtiem minētajam Unterlugaueram un Latusam.

Jau pirms vēlās vakara spēles bija skaidrs, ka pirmās divas vietas ieņems Slovēnija un Austrija. Tomēr slovēņi savu skatītāju priekšā vēlējās turpināt uzvaru sēriju, tiekoties ar pastarīti Ukrainu, kura izmisīgi cīnās par palikšanu. Mačs padevās dikti sīvs - ukraiņi divreiz izvirzījās vadībā, bet pirms noslēdzošās trešdaļas bija 2:2. Visbeidzot 45. minūtē slovēņi pirmo reizi ieguva vadību un to arī noturēja - 3:2.

Dienas pirmajā spēlē vēl vienu uzvaru izcīnīja Japāna, kas ar 5:0 sagrāva Lielbritāniju. Tādējādi Āzijas komanda palikšanu nodrošinājusi, bet neklātienes cīņā par pirmspēdējo vietu cīnīsies briti un ukraiņi. Ukraina ir smagā situācijā - pat, ja Lielbritānija zaudēs Ungārijai, pašiem ukraiņiem vajadzēs uzvaru pret Japānu, kura ir iespēlējusies...

VIzlaseSP
1.Slovēnija412
2.Austrija410
3.Ungārija46
4.Japāna45
5.Lielbritānija42
6.Ukraina41

Bija paredzams, ka 1. divīzijas B grupā ceturtās uzvaras izcīnīs Polija un Dienvidkoreja, lai pēdējā dienā savā starpā dalītu 1. vietu. Tomēr abas līderes mocījās. Dienvidkoreja zaudēja vienu punktu cīņā ar Nīderlandi, uzvarot vien papildlaikā ar 4:3. Savukārt poļiem šodien negaidīti radās problēmas pret Austrāliju, kura līdz šim bija zaudējusi visas trīs spēles, pret Lietuvu ieskaitot. Pēc spēlētām 35 minūtēm bija 1:1, taču līdz pārtraukumam Polija paspēja tikt līdz 4:2 (Austrālija gan nerealizēja bullīti perioda pēdējā sekundē). Beigās Polijai uzvara ar 5:3. Būtība gan nemainās - Polija un Dienvidkoreja dalīs 1. vietu.

Tikmēr Lietuva trillerī piekāpās Rumānijai. Bija gan 3:1, gan 57. minūtē 5:3 leišu labā, taču mūsu kaimiņi divās minūtēs salaida trīs vārtus un zaudēja pamatlaikā ar 5:6. Interesanti, ka pat šāds zaudējums Lietuvai garantēja palikšanu šajā grupā (vakar tika uzveikta Austrālija), taču komandas treneri, vēloties izvairīties no zaudējuma, mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Ja Lietuva būtu ielaidusi tukšos vārtos un zaudētu ar -2, tad rastos teorētiska iespēja izkrist - pēdējā dienā atliktu Lietuvai zaudēt Nīderlandei pamatlaikā un Austrālijai uzveikt Rumāniju ar +1, un mūsu kaimiņi paliktu pēdējie. Līdz tam gan nav nonācis, un tagad izkritīs vai nu Austrālija vai Rumānija (tiesa, Lietuvai nederēs 7:6, 8:7, 9:8 utt. Austrālijas uzvara, kas nav ticama).

VIzlaseSP
1.Polija412
2.Dienvidkoreja411
3.Nīderlande46
4.Rumānija43
5.Lietuva43
6.Austrālija40

  -2 [+] [-]

, 2012-04-19 23:12, pirms 12 gadiem
ukraina uz 2 diviziju

  +6 [+] [-]

, 2012-04-19 23:19, pirms 12 gadiem
eikoninsh rakstīja: ukraina uz 2 diviziju
uz 1. divīzijas B grupu
Slēpts komentārs: profesorsk

 +11 [+] [-]

, 2012-04-19 23:27, pirms 12 gadiem
profesorsk rakstīja: Slovenija jeb tomer Slovakija?
Slovēnija, Slovēnija.
Slovākija pieaugušajiem vēl nav paspējusi izkrist.
Slēpts komentārs: KaputHitler

  +2 [+] [-]

, 2012-04-19 23:29, pirms 12 gadiem
Ukraina uz 2. divīziju vai uz 1. divīzijas B grupu - kāda starpība? Cits jautājums - kā var šitā nolaist hokeja saimniecību? Tajā laikā, kad spēlēja vecais Dimano, Kijevas Sokol bija tieši tāda paša līmeņa komanda, bet tagad... Vēl pirms laika ukraiņi kaut kā mēģināja iesisties augstākajā divīzijā, bet, nu, šitas ir izgāziens. Žel.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-19 23:34, pirms 12 gadiem
njaa Ukrainjiem galiigi shvaks tas hokejs palicies

  +2 [+] [-]

, 2012-04-19 23:41, pirms 12 gadiem
Nu ukraiņiem jau vēl teorētiski varianti paliek kā saglabāt vietu, nedaudz agri viņus apbērēt. Kaut gan es pats arī neticu, ka tas viņiem izdosies. Japāņi pēdējās spēles aizvada labi, un viņus apspēlēt būs ļoti grūti. Arī Lielbritānija var uzvarēt ungārus. Lai gan favorīti spēlē ir ungāri, viņiem var nolaisties rokas pēc tam, kad neizdevās iekļūt elitē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-20 07:48, pirms 12 gadiem
Evgeni Malkin rakstīja: Ševčenko vajag palidzet Ukrainai
kurš? Artūrs vai Ēriks?

Eliteprospects.com - Arturs Sevcenko
Eliteprospects.com - Eriks Sevcenko .

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 08:15, pirms 12 gadiem
Pirms kādiem gadiem 10-12 Ukraina bija stabila elites divīzijas komanda. Atceros, reiz Latvija spēlēja vienā grupā ar viņiem, uzveica ASV 2:0, un tad tieši zaudēja ukraiņiem, un palika pēdējie grupā---sekojoši bija jāspēlē par izdzīvošanu.
Bet jau toreiz teica- ukraiņiem jauniešu hokeja nav, aiz izlases nāk tukšums, un tad-- lūk, slīd arvien zemāk..
Atceros gan- to pašu mūsu pesimisti un vēl jo skaļāk teica par Latviju- tipa, tūlīt, tūlīt un cauri ar Latvijas hokeju būs, aizies Fanduļs, Kerčs u.c., nekā vairs nebūs ....Bet re- mēs vēl esam turpat kur esam..

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 08:19, pirms 12 gadiem
Argonaut rakstīja: Pirms kādiem gadiem 10-12 Ukraina bija stabila elites divīzijas komanda. Atceros, reiz Latvija spēlēja vienā grupā ar viņiem, uzveica ASV 2:0, un tad tieši zaudēja ukraiņiem, un palika pēdējie grupā---sekojoši bija jāspēlē par izdzīvošanu.
Bet jau toreiz teica- ukraiņiem jauniešu hokeja nav, aiz izlases nāk tukšums, un tad-- lūk, slīd arvien zemāk..
Atceros gan- to pašu mūsu pesimisti un vēl jo skaļāk teica par Latviju- tipa, tūlīt, tūlīt un cauri ar Latvijas hokeju būs, aizies Fanduļs, Kerčs u.c., nekā vairs nebūs ....Bet re- mēs vēl esam turpat kur esam..
atceros, kādā, šķiet, 1997.g. darba ietvaros pie mums bija atbraukuši ukraiņi. Kad jautāju viņiem par hokeju, atbilde bija: "Da kas interesējas par hokeju, mums ir FUTBOLS!"
Slēpts komentārs: goga papukašvili

  +3 [+] [-]

, 2012-04-20 09:22, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: atceros, kādā, šķiet, 1997.g. darba ietvaros pie mums bija atbraukuši ukraiņi. Kad jautāju viņiem par hokeju, atbilde bija: "Da kas interesējas par hokeju, mums ir FUTBOLS!"
Ziemā kad parādijās ukraiņu hokeja kanāls, man par pārsteigumu vienā sat.tv portālā uzradās vairāki kadri kas sajūsminājās ka varēs redzēt NHL. Uz manu repliku par hokeja kanāla bezjēdzību ukrainā, viens atbildēja ka nav tā ka pie mums neviens neintresējas par hokeju, drīzāk neintresējas-nesimpatizē Doņeckas hokejam.
Februārī kad runāju ar rietumu ukrainas studentiem, viņi atcerējās ka Verpakovskis spēlējis Kijevas Dinamo, bet par hokeju tik vien zināja ka ir Donbass un PHL, šie gan varētu būt vieni no zinošākajiem , jo mēs viņus laikā kad pie mums ir sesija, vienmēr vedam uz Dinamo vai HK Suņi spēlēm.

  +6 [+] [-]

, 2012-04-20 09:23, pirms 12 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Tak neinteresē ukraiņiem tas ledus hokejs. Ukrainā tāpat kā lielākajā pasaules daļā interesē futbols.
Kad Latvijā beigsies šī hokeja tirgu kropļojošā mākslīgā intereses un finanšu piesildīšana no austrumu puses, te būs līdzīgs variants. Redzēs, ko vēl nesīs šis PČ. Ka tik izlasei nākamajā pavasarī nebūs jāsāk spēlēt kādu pusmēnesi agrāk un citā divīzijā.
Nu beidz dramatizēt par Latvijas izlasi. Šitādā variantā vārnas ķērc jau kopš aš 1997.g. - bet kā neesam izkrituši no Elites, tā neesam...

     [+] [-]

, 2012-04-20 09:25, pirms 12 gadiem
Agris 77 rakstīja: Ziemā kad parādijās ukraiņu hokeja kanāls, man par pārsteigumu vienā sat.tv portālā uzradās vairāki kadri kas sajūsminājās ka varēs redzēt NHL. Uz manu repliku par hokeja kanāla bezjēdzību ukrainā, viens atbildēja ka nav tā ka pie mums neviens neintresējas par hokeju, drīzāk neintresējas-nesimpatizē Doņeckas hokejam.
Februārī kad runāju ar rietumu ukrainas studentiem, viņi atcerējās ka Verpakovskis spēlējis Kijevas Dinamo, bet par hokeju tik vien zināja ka ir Donbass un PHL, šie gan varētu būt vieni no zinošākajiem , jo mēs viņus laikā kad pie mums ir sesija, vienmēr vedam uz Dinamo vai HK Suņi spēlēm.
tie ukraiņi toreiz bija no Kijevas

  -2 [+] [-]

, 2012-04-20 09:34, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: Nu beidz dramatizēt par Latvijas izlasi. Šitādā variantā vārnas ķērc jau kopš aš 1997.g. - bet kā neesam izkrituši no Elites, tā neesam...
Tāpēc, ka visu laiku nav prātīgi bijis, kas varētu nākt vietā. Grūti no 16nieka izkrist, kad reāli tikai kādas 18 komandas ir vērā ņemamas. Tas tāpat kā ar RD ikgadējo "varoņdarbu"-iekļūšanu playoff: bez RD rietumos vēl tik 8 vai 9 komandas spēlē hokeju, 1 kaujās un tad nu jātrāpa 8niekā, grūtāk to ir neizdarīt, nekā izdarīt.

Paskaties tagad uz to 1. un 2. divīziju- bez Austrijas un Slovēnijas viena eksotika un hokeja tūristi.

  +6 [+] [-]

, 2012-04-20 09:49, pirms 12 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Tāpēc, ka visu laiku nav prātīgi bijis, kas varētu nākt vietā. Grūti no 16nieka izkrist, kad reāli tikai kādas 18 komandas ir vērā ņemamas. Tas tāpat kā ar RD ikgadējo "varoņdarbu"-iekļūšanu playoff: bez RD rietumos vēl tik 8 vai 9 komandas spēlē hokeju, 1 kaujās un tad nu jātrāpa 8niekā, grūtāk to ir neizdarīt, nekā izdarīt.

Paskaties tagad uz to 1. un 2. divīziju- bez Austrijas un Slovēnijas viena eksotika un hokeja tūristi.
nepārspīlē. Es, piemēram, neuzskatu, ka 2008.g. (pēdējais PČ pirms RD dibināšanas) modeļa Latvijas izlase būtu bijusi vājāka par 2012.g. modeļa Latvijas izlasi

tāpat arī par to "Tavu 18nieku" - nu nav slovēņi liekami pakāpi augstāk par ungāriem. Tāpat arī Lielbritānija - viņu čempis nebūt nav vājāks kā frančiem vai itāļiem. Starp citu, pirms pusotra gada pārbaudes spēlē (EIHC ietvaros) Rumānija apspēlēja Kazahstānu, kuras sastāvā bija 20(!) KHL spēlētāji. - tas tā lirikai par tām "vērā ņemamajām komandām"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-04-20 09:59, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: nepārspīlē. Es, piemēram, neuzskatu, ka 2008.g. (pēdējais PČ pirms RD dibināšanas) modeļa Latvijas izlase būtu bijusi vājāka par 2012.g. modeļa Latvijas izlasi

tāpat arī par to "Tavu 18nieku" - nu nav slovēņi liekami pakāpi augstāk par ungāriem. Tāpat arī Lielbritānija - viņu čempis nebūt nav vājāks kā frančiem vai itāļiem. Starp citu, pirms pusotra gada pārbaudes spēlē (EIHC ietvaros) Rumānija apspēlēja Kazahstānu, kuras sastāvā bija 20(!) KHL spēlētāji. - tas tā lirikai par tām "vērā ņemamajām komandām"
Skaidrs, ka 2008.g. izlase bija stiprāka. Tagad ar katru gadu kļūst vājāka vai drīzāk vājāk motivēta un stiprāki kļūst citi.
Piemērs par kazahiem un rumāņiem tikai spilgti ilustrē spēku samēru tuvināšanos to hokeja valstu starpā, kuras vispār māk turēt rokās nūju, kā arī "pozitīvo" KHL ietekmi uz spēlētāju sniegumu valstsvienībās.

  -2 [+] [-]

, 2012-04-20 10:02, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Nu,nu tas ir nosaciti neinteresee. Protams vienai no Eiropas lielakajai valstij procentuali interese ir maza , bet vinjiem rudeni paradijas TV kanals "Hokejs",izveidojas Profesionala hokeja liga. Saturiski kanals "Hokej" ir visjedzigakais kanals , jo nepartraukti nerada Krievijas chempi(KHL TV) un programa satapsiet jaunumus no NHL,SM ligas,SEL,VHL(kas nav visados Viasatos,NTV) un protams var iemest aci vinju ligas/izlashu machos.
Nosacīti, protams. Kā jau te iepriekš bija rakstīts- Ukrainas krieviem un prosovietiskajam Doņeckas apgabalam pat ļoti interesē. Tāpēc rietumukraiņiem, savukārt, neinteresē, vai precīzāk derdzās tieši dēļ Doņeckas un KHL, par kuru interesi tāpat kā pie mums silda ukraiņu austrumu kaimiņš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 10:20, pirms 12 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Tak neinteresē ukraiņiem tas ledus hokejs. Ukrainā tāpat kā lielākajā pasaules daļā interesē futbols.
Kad Latvijā beigsies šī hokeja tirgu kropļojošā mākslīgā intereses un finanšu piesildīšana no austrumu puses, te būs līdzīgs variants. Redzēs, ko vēl nesīs šis PČ. Ka tik izlasei nākamajā pavasarī nebūs jāsāk spēlēt kādu pusmēnesi agrāk un citā divīzijā.
Jā, tikai, ja tā padomā - nu, kur tad īsti ir ukraiņi ar savu futbola mīlestību? Vienreiz iekļuva PČ ceturtdaļfinālā? Cik reizes viņi nav kvalificējušies EČ un PČ finālturnīriem? Cik futbola zvaigznes pēc Ševčenko viņiem ir bijušas? Tad jau mēs ar savu 2004.gadu un vienu 3.vietu kvalifikācijā izskatamies solīdāk, it īpaši, ja'nem vērā, cik sporta veidos mēs esam Ukrainai priekšā.

  +4 [+] [-]

, 2012-04-20 10:26, pirms 12 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Tāpēc, ka visu laiku nav prātīgi bijis, kas varētu nākt vietā. Grūti no 16nieka izkrist, kad reāli tikai kādas 18 komandas ir vērā ņemamas. Tas tāpat kā ar RD ikgadējo "varoņdarbu"-iekļūšanu playoff: bez RD rietumos vēl tik 8 vai 9 komandas spēlē hokeju, 1 kaujās un tad nu jātrāpa 8niekā, grūtāk to ir neizdarīt, nekā izdarīt.

Paskaties tagad uz to 1. un 2. divīziju- bez Austrijas un Slovēnijas viena eksotika un hokeja tūristi.
Bez Austrijas un Slovēnijas arī, piemēram, Ungārija un Lielbritānija - šaubos, ka mēs viņus viegli grautu ar lielāku rezi par 4:1. To pašu polija mēs samērā nesen knapi nomocījām, arī ar Ukrainu negāja baigi viegli. Es domāju droši var teikt, ka ir vismaz 20 valstis ar solīdu hokeja līmeni. Neteikšu, ka kvalificēties EČ basketbolā ar 24 izlašu formātu pašlaik ir kudī sarežģītāk, nekā noturēties hokeja 16-niekā.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-20 14:17, pirms 12 gadiem
Evgeni Malkin rakstīja: Ševčenko vajag palidzet Ukrainai
Pričom Ševčenko? KĻIČKO!