Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Domi gūst divus vārtus, OHL grauj Krieviju

Juris Miņins
Juris Miņins

Domi gūst divus vārtus, OHL grauj Krieviju
Makss Domi
Foto: subwaysuperseries.ca

Pirmo uzvarau šī gada “Subway super series” izcīnīja Kanādas hokeja līgas komanda, Ontario hokejisti, atspēlējoties par iepriekš piedzīvoto sauso zaudējumu, pārliecinoši uzveica Krievijas U-20 izlasi ar 5:1.

Šī gada Kanādas un Krievijas izlašu supersērijas pirmajā pusē trīs uzvaras pēc kārtas bija izcīnījuši krievu jaunie hokejisti, jo divreiz ar 3:2 tika pārspēti Rietumu hokeja līgā (WHL) spēlējošie kanādieši, bet pirmajā spēlē pret OHL pārstāvjiem tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 4:0. Pēc šīs cīņas gan bija visai liels pārtraukums (trīs dienas), ko mājnieki veiksmīgi izmantoja, lai izdarītu nepieciešamos secinājumus un uzveiktu savus oponentus.

Pirmos un arī otros vārtus OHL komandas labā guva Makss Domi, kurš arī tika nosaukts par spēles spožāko zvaigzni. Savukārt Džošs Ho-Sans izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par mača rezultatīvāko spēlētāju. Ho-Sans asistēja Džeisonam Dikinsonam un Remī Elī.
Savukārt Krievijas izlases labā vienīgos, prestiža, vārtus guva Igors Vereščagins.

Tāpat jāsaka, ka šis mačs noteikti nebija veiksmīgs Krievijas U-20 izlases vārtsargam Denisam Kostinam, kuru varēja uzslavēt pēc pirmajiem diviem mačiem, jo viņš neitralizēja vien 16 metienus, lai gan uz viņa vārtiem tika mests 21 reizi. Viņa vietā nākušais Igors Šestjorkins atvairīja visus 22 matienus, kas nozīmē, ka OHL izlase šajā sērijā viņam tā arī nav iemetusi vārtus.

Uzvarētāju vārtus sargāja Makenzijs Blekvūds, kurš tika galā ar 31 no 32 metieniem. Tajā pašā laikā ir jāpiebilst, ka arī šajā mačā, tāpat kā iepriekšējos, Kanādas komandas “nomētā” savus vienaudžus no Krievijas, jo visās cīņās CHL izlašu komandas pretinieku vārtsargu traucē biežāk.

Pēc šīs cīņas “Subway super series” ir palikuši vairs tikai divi mači, kad Krievijas U-20 izlases kandidāti tiksies ar Kvebekas augstākās junioru hokeja līgas (QMJHL) izlasi.

”Subway Super Series” 2014. gada spēļu rezultāti

UzvarētājsZaudētājsRezultāts
KrievijaWHL3:2 (SO; 4:3)
KrievijaWHL3:2
KrievijaOHL4:0
OHLKrievija5:1

Gaidāmās spēles

ViesiMājniekiDatums
KrievijaQMJHL19.11.
KrievijaQMJHL21.11

Izmantotie resursi:
Subway Super Series

  +3 [+] [-]

, 2014-11-18 10:36, pirms 9 gadiem
Nebiju dzirdējis par Maksu Domi, ieinteresēja, vai nav slavenā Taja Domi (Tie Domi) dēls. Ir gan. Sejas vaibsti jau nu arī diezgan līdzīgi. Izskatās gan, ka dēls vairāk slavu iegūs tieši ar hokeja spēlēšanu, nevis dūru cīņām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-18 10:50, pirms 9 gadiem
krism rakstīja: Nebiju dzirdējis par Maksu Domi, ieinteresēja, vai nav slavenā Taja Domi (Tie Domi) dēls. Ir gan. Sejas vaibsti jau nu arī diezgan līdzīgi. Izskatās gan, ka dēls vairāk slavu iegūs tieši ar hokeja spēlēšanu, nevis dūru cīņām.
Pirmās kārtas draftpiks, kā nekā. Iepriekš par viņu tika dziedātas baigākās slavas dziesmas, tagad tās gan ir pieklusušas, taču, gan jau, ka NHL tāpat spēlēs un spēlēs neslikti.

Ja nu kas, tad kauties viņam gan ir sanācis savas karjeras laikā vien trīs reizes, taču zaudējis viņš nav ne reizi.

  +3 [+] [-]

, 2014-11-18 10:52, pirms 9 gadiem
fanotājs a rakstīja: Nezinu gan vai 1:5 hokejā ir sagrāve,ja tā tiešām ir, tad kas futenē ir 0:6?
Pazors
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-18 11:09, pirms 9 gadiem
Sermulītis rakstīja: Klīda mīti ,k OHL ir vājākā no visām 3 CHL līgām. Redz ,ka tur arī spēlē labi špīleri.
Nez kur tādi mīti klīda, bet, lai arī pašlaik WHL ir labi pievilkusi, OHL vidējais līmenis ir, visdrīzāk, pats augstākais. Vājākā līga pēdējos gados ir bijusi QMJHL (kā turnīrs).

     [+] [-]

, 2014-11-18 11:12, pirms 9 gadiem
Sitīs golus, dos pa muti , visu klubu sapnis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-11-18 11:31, pirms 9 gadiem
Kostins - caurums. Krievi nespēlēja TIK slikti, taču jāsaka, ka OHL šoreiz izskatījās daudz labāk kā pirmajā spēlē, tāpēc uzvara pelnīta.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-18 11:32, pirms 9 gadiem
richyyyssKUL rakstīja: Sitīs golus, dos pa muti , visu klubu sapnis
177 cm spēlētājam ar tāda spēles plāna realizāciju var rasties problēmas.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-18 11:59, pirms 9 gadiem
krism rakstīja: Nebiju dzirdējis par Maksu Domi, ieinteresēja, vai nav slavenā Taja Domi (Tie Domi) dēls. Ir gan. Sejas vaibsti jau nu arī diezgan līdzīgi. Izskatās gan, ka dēls vairāk slavu iegūs tieši ar hokeja spēlēšanu, nevis dūru cīņām.
Max Domi ir viens no labakajiem Arizonas prospectiem. Es pat brinos kapec vel vins nesaka jau sosezon spelet NHL. Parbaudes speles vins sevi ljoti labi paradija.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-18 12:55, pirms 9 gadiem
Kanāda nedaudz revanšējās Krieviem Sērijā 3 - 1.
Kanāda labākajā gadījumā var izraut neizšķirtu. Bet ja vēl vienu spēli pakāsīs,sērija būs zaudēta. Neesmu diži interesējies,bet iespējams tas varētu notikt pirmo reizi,ja nemaldos.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-18 13:13, pirms 9 gadiem
svomalraH rakstīja: Kanāda nedaudz revanšējās Krieviem Sērijā 3 - 1.
Kanāda labākajā gadījumā var izraut neizšķirtu. Bet ja vēl vienu spēli pakāsīs,sērija būs zaudēta. Neesmu diži interesējies,bet iespējams tas varētu notikt pirmo reizi,ja nemaldos.
Nē, Krievija jau divas reizes ir uzvarējusi - 2010. un 2012. gadā.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-18 19:28, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: 177 cm spēlētājam ar tāda spēles plāna realizāciju var rasties problēmas.
Golus jau viņš sit, bet kauties varētu gana labi , kā nekā viņa tēvs arī augumā mazs bija.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-18 23:17, pirms 9 gadiem
richyyyssKUL rakstīja: Golus jau viņš sit, bet kauties varētu gana labi , kā nekā viņa tēvs arī augumā mazs bija.
Mazs Tajs bija, tb tikpat garš cik dēls, taču viņš bija kilogramiem 10-15 smagāks.

Maksam četrās OHL sezonās ir trīs kautiņi. Zaudējis nav nevienā, uzvarējis gan tikai reizi.

Viņa tēvam junioru līgā (arī OHL), trīs sezonās, bija 34 kautiņi, pie tam pēdējā no tām - 28.

Makss Domi nav nekāds kauslis un nekad arī nebūs. Tas, ka viņš, pie vajadzības, varēs nomest cimdus, iespējams, taču tas ir kā jebkurš cits hokejists, jo, kā tautā saka, gadās visiem, bet gaidīt, kad viņš mēģinās pārspēt sava tēva rekordus (404 kautiņi karjerā un 338 NHL) ir lieki.
Rezultativitātes rekordi gan varētu krist kādu 4-5 sezonu laikā (Tajs spēlēja 18 sezonas NHL).