Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Irbe un NHL Spēlētāju asociācija dāvina hokeja inventāru jaunajiem hokejistiem

Jānis Celmiņš

Irbe un NHL Spēlētāju asociācija dāvina hokeja inventāru jaunajiem hokejistiem
Artūrs Irbe
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pirmdien, 16. novembrī, "Volvo sporta centrā", Nacionālās hokeja līgas (NHL) Spēlētāju asociācija (NHLPA) svinīgi pasniedza hokeja inventāru Latvijas bērniem.

NHLPA labdarības fonda "Goals&Dreams" pārstāvji Rīgā ieradās tikai uz vienu dienu, bet ar ļoti cēlu mērķi – 45 hokeja formu dāvinājumu. Jaunais hokeja ekipējums tiks sadalīts starp deviņiem hokeja klubiem, sporta skolām Latvijas reģionos, kas nonāks Valmierā, Brocēnos, Jelgavā, Tukumā, Talsos, Ventspilī, Ogrē, Aizkrauklē un Vijciemā (Valkas novads).

NHLPA labdarības fonda "Goals&Dreams" pārstāvis Devins Smits (Devin Smith) pauda: „Ir ļoti patīkami redzēt bērnu sejās smaidu un degsmi spēlēt hokeju. Šis dāvinājums ir ieguldījums bērnu nākotnē, atbalsts tiem, kuriem krīzes laikā klājas grūtāk nekā centrālajiem bērnu hokeja klubiem. Tāpat ir patīkami būt šeit Rīgā - ļoti skaistajā pilsētā. Noteikti jāsaka paldies hokeja leģendai Artūram Irbem. Viņš ir leģenda ne tikai te Latvijā, bet arī aiz okeāna. Bez viņa domājams mēs šeit šodien nesēdētu. Tāpat jāsaka paldies veselai virknei citu NHL hokejistu, kuriem pateicoties mēs varam iepriecināt bērnus gan šeit, gan vēl deviņās valstīs.”

Jāpiemin, ka atbalstītāju vidū ir arī Kārlis Skrastiņš un vesela virnkne mūsdienu NHL lielāko zvaigžņu - Aleksandrs Ovečkins, Sidnijs Krosbijs, Iļja Kovaļčuks un daudzi citi.

Savukārt Latvijas hokeja "mūris", pašreizējais Vašingtonas "Capitals" komandas vārtsargu treneris Artūrs Irbe bilda: "Prieks par to, ka varam palīdzēt jaunajiem hokeja talantiem, dodot viņiem iespēju augt un attīstīties par profesionāliem hokejistiem, lai nākotnē viņi varētu aizstāvēt Latvijas hokeja izlases godu. Šoreiz esam nolēmuši atbalstīt Latvijas mazās hokeja pilsētas. Formas netiks ne Rīgai, ne Daugavilij, ne Liepājai, bet tieši mazajām Latvijas pilsētām un reģioniem, kur bērniem iespējas trenēties ir mazāk un arī šāds inventārs nav pieejams.”

LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks uzslavēja NHLPA par viņu ieguldījumu un atbalstu pasaules jaunajiem hokejistiem, uzsverot: "Katra iniciatīva palīdzēt Latvijas hokeja jaunatnei ir ļoti svarīga un augsti vērtējama. Ņemot vērā, ka valsts šobrīd finansiāli neatbalsta hokeju, rūpes par Latvijas hokeja nākotni, par jaunās paaudzes gatavošanu augsta līmeņa startiem ir stipri apgrūtināta. Tāpēc LHF īpaši pateicas NHLPA par hokeja ekipējuma dāvinājumu."

Pēc oficiālās pasākuma daļas NHL pārstāvji, Latvijas hokeja klubu treneri un mazie hokejisti devās uz ledus, lai kopīgi aizvadītu treniņu un gūtu noderīgus padomus par aizsardzību un uzbrukumu.

Šovakar vēl ir paredzēta pieņemšana Kanādas vēstniecībā, kur LHF pārstāvji neformālā gaisotnē pārrunās jautājumus par Latvijas U-20 hokeja izlases dalību pasaules čempionātā decembrī un Latvijas valstsvienības startu Ziemas Olimpiskajās spēlēs februārī. Abi lieli hokeja notikumi norisināsies Kanādā.

Plašāku reportāžu (video formātā) un plašāku sarunu ar Artūru Irbi no "Volvo Sporta centra" portālā Sportacentrs.com gaidiet jau tuvāko stundu laikā.

  +9 [+] [-]

, 2009-11-16 16:47, pirms 14 gadiem
Pareiza attieksme

  +9 [+] [-]

, 2009-11-16 16:48, pirms 14 gadiem
Jaunajiem speleetaakiem stimuls

  -4 [+] [-]

, 2009-11-16 16:49, pirms 14 gadiem
kada statusa Irbe ir taja NHLPA? kkad paris gadus atpakal vinjs teica, ka vairs tur nenodarbosies..

 +14 [+] [-]

, 2009-11-16 16:52, pirms 14 gadiem
Cerams, ka nebūs tā kā agrāk, kad šādus davinājumus pēc tam veikalos varēja redzēt... .

  +1 [+] [-]

, 2009-11-16 17:00, pirms 14 gadiem
Ceeli!

  +6 [+] [-]

, 2009-11-16 17:07, pirms 14 gadiem
Irbem visu cieņu, tiešām viņš ir un būs kaut kas vairāk kā hokejists un treneris. Tāpat arī Ozoliņš un Skrastiņš. Tāds bija arī Žoltoks. Latvijas hokeja leģendas ar plašu dvēseli.

  +3 [+] [-]

, 2009-11-16 17:08, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Cerams, ka nebūs tā kā agrāk, kad šādus davinājumus pēc tam veikalos varēja redzēt... .
Irbe jau pats pēc tam izteicās, ka tad paliek tā kā stulbi kaut ko dāvināt, ja tas vēlāk tiek pārdots. Cerēsim, tiešām cerēsim, ka šoreiz tā nebūs.

     [+] [-]

, 2009-11-16 17:27, pirms 14 gadiem
Cepuri nost Irbes priekšā!

  +1 [+] [-]

, 2009-11-16 22:44, pirms 14 gadiem
pilnīgi prieka asaras saskrēja! Labs darbs Artūr!