Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Kulda: Es kontaktējos ar vairākiem KHL klubiem, taču "Sibirj" piedāvājums bija vislabākais

Kulda:  Es kontaktējos ar vairākiem KHL klubiem, taču "Sibirj" piedāvājums bija vislabākais
Arturs Kulda, spēlējot Ziemeļamerikas klubos, bija ļoti labs spēka spēlē, aizsargājot savas komandas vārtus.

Foto: stjohnicecaps.com

Sportacentrs šodien jau ziņoja par to, ka 23 gadus vecais (pēc 10 dienām viņam paliks 24 gadi) Latvijas aizsargs Arturs Kulda, kurš pēdējās 6 sezonas spēlēja dažādos OHL, AHL un NHL klubos Ziemeļamerikā, pārceļas uz KHL klubu Novosibirskas "Sibirj".
"Sibirj" mājaslapas žurnāliste Marija Levinska tūliņ pēc šī jaunuma paziņošanas nointervēja Kuldu.

Marija Levinska: Artur, kā Tev radās variants pārcelties uz "Sibirj"?
Arturs Kulda: Pēc 2011./2012. gada sezonas beigām, es sāku aizdomāties par iespēju spēlēt KHL. Es kontaktējos ar vairākiem klubiem, taču "Sibirj" piedāvājums izrādījās vislabākais un visinteresantākais priekš manis. Tā ka tagad ar nepacietību gaidu savu lidojumu uz Novosibirsku.

M.L.: Vai Tu kādu no "Sibirj" spēlētājiem pazīsti personīgi?
A.K.:Jā, es kopā ar Jonasu Enlundu biju treniņnometnē. Tāpat komandas sastāvā ir puiši, pret kuriem esmu spēlējis.

M.L.: Bet vai Tu pazīsti Georgiju Pujacu?
A.K.: Jā, ar Žoru mēs bieži sastopamies Rīgā. Viņš ļoti pozitīvi atsaucas par "Sibirj" un tām sezonām, kuras pavadīja Novoibirskā.

M.L.: Vai Tu esi spēka aizsargs? Vai spēlē nevienādos sastāvos?
A.K.: Jā, es cenšos spēlēt spēka hokeju, varu aizstāvēt sevi un partnerus. Kanādā es saņēmu ļoti daudz spēles laika mazākumā. Tomēr es vienmēr varu labi pieslēgties uzbrukumam un nospēlēt vairākumā.

M.L.: Ko Tu zini par "Sibirj" treneru sastāvu?
A.K.: Es personīgi pazīstu Pēteri Skudru galvenā trenera palīgu, bet ar Dmitriju Kvartaļnovu galveno treneri es kontaktējos telefoniski. Man iepatikās kluba filozofija, par kuru viņi man stāstīja.

M.L.: Vai Georgijs Pujacs nestāstīja Tev par Novosibirskas faniem?
A.K.: (smejas) Viņš teica, ka fanu atbalsts būs ārprātīgs!!! Žoram no Novosibirskas palikušas ļoti labas atmiņas.

M.L.: Kā zināms, KHL ir leģionāru limits, tāpēc no viņiem klubi pieprasa īpašu atdevi. Vai esi gatavs tam, ka no Tevis gaidīs līdera cienīgu spilgtu spēli?
A.K.: Protams, es lieliski apzinos to, un esmu gatavs kļūt par vienu no komandas līderiem.

M.L.: Kā Tu izturies pret dažādiem pasākumiem, kuri ir veltīti faniem? Kā Tev patīk tikšanās ar faniem un autogrāfu sesijas? Tu esi vispār atvērts saskarsmē ar līdzjutējiem, vai arī esi noslēgts cilvēks?
A.K.: ASV un Kanādā hokejisti ir ļoti atvērti kontaktiem ar presi un faniem. Klubi vienmēr rīko dažādus pasākumus. Tā taču ir daļa no mūsu darba, mēs taču spēlējam priekš līdzjutējiem. Tā ka es esmu vienmēr gatavs kontaktēties un piedalīties visus hokeja kluba "Sibirj" pasākumos. Tas, ka klubam ir "Līdzjutēja diena", ir lieliski. Nu un, protams, es ļoti viegli kontaktējos ar žurnālistiem, gan pēc mačiem, gan arī ikdienas dzīvē.

M.L.: Kam ir jābūt pilsētā, lai Tu tajā justos komfortabli?
A.K.: Es pat nezinu (smaida). Daudzās pilsētās esmu spēlējis un vienmēr adaptējies, un visur patika. Visur atradu kaut ko īpašu. Pagājušajā sezonā dzīvoju Ņūfaundlendas salā un Vinipegā, kur klimats, droši vien, ir tāds pats kā Novosibirskā (smaida).

M.L.: Esi gatavs salam?
A.K.: Silto apģērbu nopirku jau pagājušajā gadā (smaida).

M.L.: Vai Tev ir hobijs?
A.K.: Es nedaudz spēlēju ģitāru, bet pārējie ir standarta hobiji. Manā iepriekšējā komandā Sentdžonsas IceCaps: tulk. daudzi hokejisti prata spēlēt mūzikas instrumentus, tā ka mēs pat varējām izveidot mūzikas grupu (smaida). Tikai nesalīdziniet mani ar Aņisinu! (smejas) Mēs ar viņu, starp citu, divus gadus spēlējām vienā maiņā CSKA jauniešu komandā.

M.L.: Kā pavadīji atvaļinājumu?
A.K.: Tas man šoreiz sanāca ļoti īss, jo rīgā ielidoju tikai 5. jūnijā. Sezona sanāca ļoti gara, mūsu komanda AHL pleiofos aizcīnījās līdz konferences finālam. 10 mēnešus es nebiju bijis mājās, tāpēc visu atvaļinājumu pavadīju Rīgā. Pirmdien sākšu gatavoties izlidošanai un Novosibirsku.

Avots: Артур Кулда: «Пуяц сказал, поддержка будет...

 +13 [+] [-]

, 2012-07-15 20:46, pirms 12 gadiem
Lai veicas kļūt par vienu no komandas LĪDERIEM

  +3 [+] [-]

, 2012-07-15 22:01, pirms 12 gadiem
vecozēn, pagaidi spēli Rīgā, tad tu redzēsi, kas ir fanu atbalsts ))

  -2 [+] [-]

, 2012-07-15 22:43, pirms 12 gadiem
Nez, nez kā viņam tur ies. Es, diemžēl esmu skeptiski noskaņots. Nav pārliecības, ka viņš kluba vadībai iepatiksies.

     [+] [-]

, 2012-07-15 22:49, pirms 12 gadiem
Kas Tev ir fanu atbalsts? Tas ka tribīnēs mazas meitenes spiedz un pie rezutāta 2-4 kad zaudē pēdējās minūtes saukļi - UZVARĒSIM??? Tie nav fani,tie ir cilvēki kas izklaidējas. Fanu kustība ir pavisam kas cits. Kas Latvijā nav atīstīts

AlCohol rakstīja: vecozēn, pagaidi spēli Rīgā, tad tu redzēsi, kas ir fanu atbalsts ))

  +3 [+] [-]

, 2012-07-15 22:58, pirms 12 gadiem
Gan ies labi, krieviski runa labak, neka latviski un tas ka nav valodas barjera ir daudz no savara, krievi ari uznem ka savejo, ta ka viss pasa rokas, domaju pec daziem gadiem ir ceribas tikt kada top kluba, Pujac jau to pieradija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja