Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Skvorcovs un Salija iesaistās kautiņā VHL spēlē, Smirnovam uzvaras vārti

Ints Megnis
Ints Megnis

Skvorcovs un Salija iesaistās kautiņā VHL spēlē, Smirnovam uzvaras vārti
Gunārs Skvorcovs (tiesneša apskāvienos) un Artūrs Salija (uz ledus) pēc pretinieku pārmācīšanas. Ekrānuzņēmums

Latviešu spēlētāji Gunārs Skvorcovs un Artūrs Salija piektdien iesaistījās kautiņā Krievijas augstākās līgas (VHL) spēlē, palīdzot Ķīnas komandai KRS-BSU viesos ar 4:2 (1:2, 3:0, 0:0) apspēlēt Čeļabinskas "Chelmet". Tikmēr Čehijas čempionāta spēlē vārtus iemeta Roberts Bukarts, kamēr pārsteidzošais Deniss Smirnovs iemeta uzvaras ripu Šveicē.

KRS-BSU komandu šosezon pārstāv trīs latviešu spēlētāji, kopā ar Skvorcovu un Saliju ierindā esot arī Kristapam Bazevičam. Skvorcovs un Salija spēlēja pirmajā maiņā, bet Bazevičs otrajā, protokolā atzīmējoties vien ar soda minūtēm. Vispirms Salija uz divām minūtēm devās atpūsties otrās trešdaļas beigās, bet 75 sekundes pirms pamatlaika beigām Skvorcovs un Salija izvicināja dūres pret Dmitriju Tarasovu un Dmitriju Aleksejevu, abiem latviešiem nopelnot pa piecām soda minūtēm.

Aizsargs Artūrs Salija laukumā bija 17 minūtes un deviņas sekundes, bez septiņām soda minūtēm izceļoties arī ar pozitīvu lietderības koeficientu +1, uzbrucējam Gunāram Skvorcovam spēlētā 21 minūtē un piecās sekundēs bija divi metieni, piecas soda minūtes un negatīvs koeficients -1, kamēr aizsargs Kristaps Bazevičs 23 minūtēs un 47 sekundēs izcēlās ar diviem metieniem un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Citā VHL spēlē starp divām nesenajām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām piektdien Artūra Ozoliņa pārstāvētā Toljati "Lada" ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) zaudēja Hantimansijskas "Yugra". Ozoliņa rēķinā spēlētajās 18 minūtēs un 35 sekundēs bija divas soda minūtes un uzvaras astoņos no 16 iemetieniem.

Slovākijas čempionātā 18 minūtes un 30 sekundes uz ledus bija Jānis Andersons, kura pārstāvētā "Detva" komanda viesos ar 4:1 (0:0, 2:1, 2:0) pārspēja "Kosice". Latviešu aizsargs tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Čehijas čempionāta mačā vārtus iemeta Roberts Bukarts, tomēr tas neglāba viņa pārstāvēto "Vitkovice Ridera" no zaudējuma ar 1:5 (0:0, 1:3, 0:2) savā laukumā pret Prāgas "Sparta". Latviešu uzbrucējs spēlēja iespaidīgas 22 minūtes un 23 sekundes, izceļoties ar četriem metieniem, diviem bloķētiem raidījumiem, diviem spēka paņēmieniem, uzvarētu vienīgo iemetienu, kā arī pat pozitīvu lietderības koeficientu +1. Ar 13 (5+8) punktiem desmit spēlēs Bukarts ir turnīra trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Rezultatīvu piespēli izpildīja Ralfs Freibergs, kura pārstāvētā "Berani Zlin" vienība ar 2:5 (1:1, 1:2, 0:2) mājās zaudēja Gunta Galviņa vienībai "Ocelari Trinec". Freibergs spēlētajās 20 minūtēs un 38 sekundēs atzīmējās ar vienu metienu, diviem bloķētiem raidījumiem un negatīvu lietderības koeficientu -2, kamēr Galviņš nebija pieteikumā. Laukumā neizgāja arī Oskars Cibuļskis un Māris Bičevskis, kuru pārstāvētā "Mountfield" ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) mājās uzvarēja "Mlada Boleslav".

Somijā "sauso" neveiksmi cieta Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā "Jukurit", kas mājās ar 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) piekāpās "Karpat", latviešu uzbrucējam spēlējot 14 minūtes un trīs sekundes.

Austrijā vārtus iemeta Zintis Nauris Zuševics, bet "Moser Medical Graz99ers" nenoturēja lielu vadību un ar 5:6 (2:1, 2:2, 1:2, 0:0, 0:1) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā zaudēja "TWK Innsbruck Die Haie". Zuševics 33. minūtē, spēlējot mazākumā, izvirzīja savu komandu vadībā ar 4:1, vēlāk Grācas vienība bija priekšā arī ar 5:4, tomēr nācās ciest neveiksmi. Zuševics veica trīs metienus pa vārtiem un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šveices augstākajā līgā uzvaras vārtus iemeta Deniss Smirnovs, palīdzot "Geneve-Servette" hokejistiem mājās ar 6:3 (4:1, 0:0, 2:2) apspēlēt "Tigers". Smirnovs spēlēja 14 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā viņš izcēlās ar vienu metienu un negatīvu lietderības koeficientu -1. Tikmēr "Lions" komandā Toms Andersons spēlēja sešas minūtes, bet Ivars Punnenovs palika rezervē. Ar trim vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm 12 spēlēs Smirnovs šobrīd ieņem 16. vietu starp turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Savukārt Francijā Roberts Jekimovs palīdzēja "Gap" komandai ar 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) uzveikt "Chamonix", izceļoties ar vienu metienu un pozitīvu lietderības koeficientu +1.