Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

papildināts LAČ: monarhi ar uzvaru noslēdz regulāro sezonu, svarīgs panākums arī HK "Rīga 95"

LAČ: monarhi ar uzvaru noslēdz regulāro sezonu, svarīgs panākums arī HK "Rīga 95"
Foto: Romualds Vambuts

Šodien tika aizvadītas pirmspēdējās kārtas spēles Latvijas atklātajā hokeja čempionātā. Ar uzvaru sezonu noslēdza regulārās sezonas uzvarētāji ‘’Ozolnieki – MONARCH’’, kas ar 3:2 pārspēja Elektrēnu ‘’Energija’’ hokejistus. Otrā mačā svarīgu panākumu viesos izcīnīja HK "Rīga 95", kas ar 4:3 apspēlēja LM2.

"Ozolnieki - MONARCH" - Elektrēnu "Energija" 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Vakardienas panākuma iedvesmoti (ar 7:0 pārspēta HS ‘’Rīga/Prizma’’), viesi no Lietuvas jau pašā spēles sākumā devās uzbrukumā un par to tika atalgoti – precīzs Aivaras Bendžius metiens un 1:0 jau spēles trešajā minūtē. Neizšķirtu regulārās sezonas uzvarētājiem izdevās panākt tieši pēc 20 minūtēm, kad vārtus guva Edgars Lipsbergs. Tajā pašā trešdaļā Ozolniekiem izdevās izvirzīties vadībā – Mihails Bogdanovs un Sergejs Durdins metiena pozīcijā izvirzīja Vadimu Romanovski, kurš nepievīla - 2:1.

Trešajā periodā ''Ozolnieki – MONARCH'' panāca arī divu vārtu pārsvaru pār pretiniekiem, kad vārtus guva Sergejs Durdins. Viesi gan neplānoja padoties un jau pēc nepilnām trīs minūtēm Dovydas Kulevičius samazināja rezultāta starpību (3:2). Atlikušajā laikā neizšķirtu Elektrēnu ‘’Energija’’ komandai panākt neizdevās un monarhi regulāro sezonu noslēdz tāpat kā iesāka – ar uzvaru. Lietuvas komandai vēl palikusi viena spēle pret HK "Rīga 95", kas pēc divām dienām tiks aizvadīta Viļņas arēnā.

''Liepājas Metalurgs 2'' - HK ''Rīga 95'' 3:4 (0:0, 0:3, 3:1)

Šīsdienas spēle ļoti svarīga bija HK "Rīga 95", kuriem vajadzēja vismaz punktu, lai saglabātu cerības kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Pirmajā trešdaļā vārtus neizdevās gūt nevienai no komandām, bet jau nākamajā periodā trīs reizes tika pārspēts ''Liepājas Metalurga 2'' vārtsargs Vadims Miščuks. Ar precīziem metieniem izcēlās Pēteris Priediņš, Rūdolfs Krieviņš un Ģirts Zemītis.

Mača pēdējās trešdaļas sākumā vārtus guva Oskars Batņa, tādējādi panākot jau 4:0 par labu HK "Rīga 95". Perioda vidusdaļā pirmos vārtus spēlē izdevās iemest arī LM2, kad precīzs bija Eduards Ivanovs. Šis vārtu guvums atdzīvināja cīņassparu liepājniekos, kuri piecas minūtes pirms spēles beigām samazināja rīdzinieku pārsvaru līdz diviem vārtiem. Pēdējā mača minūtē LM2 pieprasīja minūtes pārtraukumu, nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ieguva tiesības spēlēt vairākumā un, kad līdz trešā perioda beigām bija atlikušas 30 sekundes, Valters Freijs panāca 3:4. Atlikušajā laikā brīnums nenotika un ''Liepājas Metalurgs 2'' komandai neizdevās izglābties no zaudējuma.

HK "Rīga 95" izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru, turnīra tabulā panākot HS "Rīga/Prizma", tādējādi saglabājot cerības kvalificēties play-off cīņām. Viņu liktenis izšķirsies otrdien, 13. martā, kad izbraukumā nāksies spēkoties ar Elektrēnu "Energija" hokejistiem.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-11 16:19, pirms 12 gadiem
Elektrēni vienmēr bijuši bīstami, tieši uz februāra beigām marta sākumu, jo tuvojas PČ kur viņiem jāspēlē ne ar pašām vājākajām izlasēm

     [+] [-]

, 2012-03-11 17:00, pirms 12 gadiem
Varētu būt, ka jautrs mačs bijis
Es gan redzēju tikai otro periodu un to pašu lielāko daļu caur kafejnīcas logu, bet arī tajā bija interesanti momenti. No sākuma Korņilovam kaut kas nepatika cīņā pie borta un šis ar kulakiem aizskrēja pakaļ Nausedam, pat paspēja uzšaut pāris reizes, līdz tiesneši apturēja. Pēc tam viens lietuvietis bīstami nospēlēja ar augsti paceltu nūju un iebrauca sejā vienam no mūsējo komandas, kas ļoti nepatika Guņam un izsauca skaļu attiecīgu vēlējumu virkni visas pretinieku komandas virzienā