Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Sorokins: "Jau ģērbtuvē jutu, ka šodien viss būs kārtībā"

Jānis Celmiņš

Sorokins: "Jau ģērbtuvē jutu, ka šodien viss būs kārtībā"
Oļegs Sorokins (pa labi)
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

„Šodienas mačs bija pirmais finālsērijā, kurā, ar pavisam nelieliem izņēmumiem, izpildījām visu, ko bijām plānojuši. Ilgi uz to gājām visu finālsēriju, taču bija kļūdas visās iepriekšējās spēlēs, šodien viss izdevās,” pēc uzvaras Latvijas hokeja čempionāta finālsērija sestajā mačā, kas komandai ļāva triumfēt visā sērijā, pauda HK „Mogo” spēlējošais galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Jau vēstīts, ka par Latvijas čempioniem hokejā šodien kļuva "Mogo" hokejisti, kuri, pateicoties lieliskajai Aleksandra Kerča juniora spēlei (2+1), Latvijas hokeja Virslīgas finālsērijas sestajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 5:0 sagrāva "Kurbads" vienību. "Mogo" triumfēja sērijā ar rezultātu 4-2.

Pēc mača sarunā ar portālu Sportacentrs.com prieku neslēpa „Mogo” spēlējošais galvenais treneris Oļegs Sorokins. „Jau ģērbtuvē jutu, ka šodien viss būs kārtībā. Īsajā sapulcē pirms spēles visi bija motivēti, čaļi apzinājās, uz ko iet, un kāda ir spēles likme. Negribējās atlikt titula iegūšanu uz sērijas septīto maču,” pauda hokejists un komandas galvenais treneris, kurš šodien asistēja Aldim Āboliņam ceturto vārtu guvumā.

Pēc sērijas Sorokins nekautrējās atklāt arī galvenos uzdevumus, ko nācies izpildīt, lai pieveiktu „Kurbadu”. „Viņiem divi spēlētāji parasti bija augšā, bet trešais centās ieskrieties. Atstājām divus aizsargus uz zilās līnijas, un piespēles viņiem spiedām izdarīt ar vienu uzbrucēju. Līdz ar to mums viduszonā veidojās viena spēlētāja pārsvars – četri pret trīs. Redzējāt, ka šodien mēs šo plānu izdevās realizēt, un viņiem šie mēģinājumi veidot uzbrukumus nebija sekmīgi. Prieks, ka spējām šo taktisko zīmējumu izpildīt visa mača garumā – no pirmās līdz pēdējai minūtei. Beigās jau gribējās atstāt pretiniekus sausā, un ļoti palīdzēja vārtsargam. Nekādas vaļības nepieļāvām pat beigās, kad bijām ļoti drošā vadībā,” teica Sorokins.

Viņš neslēpj, ka šī ir visas komandas uzvara, taču nebaidās uzslavēt arī atsevišķus spēlētājus. „Priecē tas, ka katrā spēlē atradās čaļi, kas pavilka. Pirmajās spēlēs labi nocīnījās Edgars Kurmis, vēlāk „vilcienā iekāpa” Miks Lipsbergs. Milzīgu darbu paveica arī aizsardzības līnija, vārtsargi arī progresēja ar katru nākamo spēli. Šodien sastāvā ievilkām Aleksandru Kerču junioru, kas arī izrādījās pareizs solis. Tas, ka viņam ir, iespējams, labākās vārtu gūšanas iemaņas ir skaidrs, taču viņš šodien savu uzdevumu paveica arī viduszonā.”

Pirms diviem gadiem Oļegs čempionu titulu ieguva kopā ar „SMSCredit.lv” komandu. Kopš 2013. gada Latvijas čempionāts noteikti ir kļuvis spēcīgāks, un komandu spēku samērs līdzvērtīgāks. „Toreiz iegūt titulu bija krietni vienkāršāk, līgas līmenis noteikti ir audzis. Patika, ka šosezon bija jānoskaņojas gandrīz visām spēlēm. Jā, bija mači, kur varēja uzspēlēt brīvāk, taču arī uzvara regulārajā čempionātā mums nenāca viegli,” prieku par sezonu kopumā neslēpj Sorokins.

Vaicāts, vai „Mogo” būs arī nākamajā sezonā, hokeja speciālists pagaidām nemāk atbildēt, taču cer, ka šis nav īstermiņa projekts.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-06 20:02, pirms 9 gadiem
Apsveicu!

     [+] [-]

, 2015-04-06 20:24, pirms 9 gadiem
100% nākamajā sezonā šis komandas vairs nebūs un šī būs bijusi kārtējā viengadniece! No tādām komandām arī tas Latvijas čempis neaug un ir tur kur ir!!! Plika dirshana par to, ka šis nav īstermiņa projekts!!!! Protams ,es ceru ,ka es kļūdos!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-06 20:35, pirms 9 gadiem
Kurbads būs,par Mogo nezinu.

  +8 [+] [-]

, 2015-04-06 20:38, pirms 9 gadiem
Sorokinam labi veicās ar tiem ātrajiem kredītiem.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-06 20:39, pirms 9 gadiem
Dieva dēļ, nomainiet to nosaukumu un kluba krāsas
Pārējais viss ir forši - prieks, ka hokejs pie mums atdzimst

  +3 [+] [-]

, 2015-04-06 20:41, pirms 9 gadiem
kivi rakstīja: 100% nākamajā sezonā šis komandas vairs nebūs un šī būs bijusi kārtējā viengadniece! No tādām komandām arī tas Latvijas čempis neaug un ir tur kur ir!!! Plika dirshana par to, ka šis nav īstermiņa projekts!!!! Protams ,es ceru ,ka es kļūdos!!!
Ļoti ticams, ka būs kā saki. Šādi sponsori vienkārši nemēdz būt ilgtermiņā. Tādam Mogo kā salīdzinoši jaunam vārdam, ir svarīgi savākt klientu bāzi, un kad tas ir izdarīts (ar gadu aktīvi reklamējoties droši vien pietiek), nav vairs vajadzīgs ieguldīt tik lielus līdzekļus. Tāpēc arī visdrīzāk komanda zem Mogo vārda nākošsezon vairs nebūs.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-06 20:43, pirms 9 gadiem
Hokeja lielvalsts un tas valsts labakaja kluba spele seniors Sorokins sportiskas formas uzturesanai, tfu

  +7 [+] [-]

, 2015-04-06 20:58, pirms 9 gadiem
britiw_h-side rakstīja: Hokeja lielvalsts un tas valsts labakaja kluba spele seniors Sorokins sportiskas formas uzturesanai, tfu
un kas tur slikts, ka Tev, kā jaunam censonim acu priekšā spēlē Latviajs hokeja flagmanis? Tas ir ļoti pozitīvi.. Sandim arī vajadzēja beigt karjeru LV čempī... Kā saka - atdot godu!

  -4 [+] [-]

, 2015-04-06 21:46, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: un kas tur slikts, ka Tev, kā jaunam censonim acu priekšā spēlē Latviajs hokeja flagmanis? Tas ir ļoti pozitīvi.. Sandim arī vajadzēja beigt karjeru LV čempī... Kā saka - atdot godu!
Sandim LV čempī???Spaiss,vai vnk.muļķis?Atvaino,bet nesalīdzini pasaules hokeja leģendu ar mūsu mēroga zvaigznēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-04-07 01:53, pirms 9 gadiem
Varēja M.M. to komandu nosaukt kaut vai par Moduls Rīga, būtu cita lieta. Just līdzi ātrajiem kredītiem man kaut kā "roka neceļas"...

     [+] [-]

, 2015-04-07 09:53, pirms 9 gadiem
kivi rakstīja: 100% nākamajā sezonā šis komandas vairs nebūs un šī būs bijusi kārtējā viengadniece! No tādām komandām arī tas Latvijas čempis neaug un ir tur kur ir!!! Plika dirshana par to, ka šis nav īstermiņa projekts!!!! Protams ,es ceru ,ka es kļūdos!!!
100%, ka komanda nākamajā sezonā būs, to pats Māris - Mogo īpašnieks vakar ir teicis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja