Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubiem zaudējumi Baltkrievijas atklātajā čempionātā

Jānis Celmiņš

Latvijas klubiem zaudējumi Baltkrievijas atklātajā čempionātā
"Dinamo Juniors" galvenais treneris Leonīds Beresņevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Zaudējumu Baltkrievijas atklātajā hokeja čempionātā piedzīvojuši abi Latvijas klubi. "Dinamo Juniors" ar 2:3 piekāpās Minskas "Keramin" vienībai, bet "Liepājas Metalurgs" savā laukumā atzina Soļigorskas "Šahtar" – 2:4.

Liepājniekiem zaudējums savu skatītāju klātbūtnē

Soļigorskas "Šahtar" maču sāka ļoti apņēmīgi, drīz vien nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā, ko arī izmantoja – jau trešajā minūtē 1:0. Ap perioda vidu spēle izlīdzinājās, un vismaz trīs labas iespējas panākt izlīdzinājumu neizmantoja metalurgi (E.Āboliņš, Skvorcovs, Ivanovs). Pret Minskas "Dinamo" fārmklubu mūsējie ne mirkli nevarēja zaudēt modrību, tomēr no kļūdām izvairīties neizdevās, un līdz perioda izskaņai viesi ieguva trīs vārtu pārsvaru - 17. minūtē 0:2, 20. minūtē 0:3.
Otrajā periodā spēle kļuva vienmuļāka - visus rezultāts apmierināja, un viņi spēlēja mazliet taupot spēkus, bet metalurgu cīņasspars bija mazinājis trīs ripu deficīts. Perioda izskaņā kalnrači gan vēlreiz realizēja skaitlisko vairākumu, pārspējot Žabotinska vietā vārtos stājušos Jučeru - 17.minūtē 0:4.

Spēles gaita mainījās pēdējā trešdaļā, kad metalurgu galvenais treneris nedaudz pamainīja virknējumus, kuru rezultātā pirmajā maiņā nonāca līdz šim ļoti aktīvais Edgars Āboliņš. Līdz ar izmaiņām mūsējo spēle kļuva krietni dinamiskāka, bet viesi, acīmredzot šādu mūsējo aktivitāti nebija gaidījuši. Piektajā minūtē Sergejs Daņilovs panāca 1:2, bet vēl pēc nepilnām četrām minūtēm Puriņš mūsējo deficītu samazināja līdz divu ripu deficītam – 2:4.

Mača pēdējās 20 minūtes bija skatāmākā spēles daļa. Bija redzams, ka liepājnieki patiešām tic iespējai atspēlēties, tādējādi neļaujot baltkrieviem atgūt iniciatīvu. Tiesa, vēl vairāk pietuvoties liepājniekiem neizdevās nelīdzēja arī pusminūtes pārtraukums un vārtsarga nomaiņa pret laukuma sesto spēlētāju.

"Dinamo Juniors" minimāls zaudējums Piņķos

Pirmā perioda beigās vārtus junioru labā guva Roberts Bukarts, 18. minūtē panākot 1:0, taču otrā perioda pirmajā pusē "Keramin" guva divus vārtus. Precīzi meta Aleksandrs Jeronovs un Deniss Lobašovs un vadībā jau viesi - 2:1. Mača 13. minūtē Jurim Upītim izdevās rezultātu līdzsvarot, tādejādi panākot neizšķirtu – 2:2.

Uzvaras vārtus viesi guva trešā perioda 16. sekundē, kad precīzs metiens padevās Aleksejam Strahovam – 3:2

Nākamās spēles Baltkrievijas atklātajā hokeja čempionātā Latvijas klubi aizvadīs jau otrdien (8. septembrī). Liepājnieki sava laukumā uzņems Minskas "Junost", bet rīdzinieki tiksies ar Mogiļevas "Himvolokno".

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv
en.hockey.by

  -3 [+] [-]

, 2009-09-05 16:59, pirms 15 gadiem
Nez kapēc tas mani nepārsteidz...

  +2 [+] [-]

, 2009-09-05 17:00, pirms 15 gadiem
Njā, švaks sezonas sākums...ceram uz labāku turpinājumu

  +4 [+] [-]

, 2009-09-05 17:07, pirms 15 gadiem
Cerams ka nebūs tik traki kā pagājušo gadu

  -1 [+] [-]

, 2009-09-05 17:31, pirms 15 gadiem
DJ laba bija maiņa ar BUKARTU un UPĪTI , Indrašis smagi krita ārā .

     [+] [-]

, 2009-09-05 17:41, pirms 15 gadiem
jan,maien rakstīja: DJ laba bija maiņa ar BUKARTU un UPĪTI , Indrašis smagi krita ārā .
Njā brīziem pieļāva pavisam elementāras kļudas, pat piespēli nevarēja uzņemt

  -1 [+] [-]

, 2009-09-05 17:43, pirms 15 gadiem
kaads paarsteigums!

  -1 [+] [-]

, 2009-09-05 18:08, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Njā brīziem pieļāva pavisam elementāras kļudas, pat piespēli nevarēja uzņemt
Līdzīgi, kā, piemēram, Ankipāns lielajā DInamo?

  +2 [+] [-]

, 2009-09-05 18:11, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Njā brīziem pieļāva pavisam elementāras kļudas, pat piespēli nevarēja uzņemt
Labi Indrašis vēl gana pajauns un iespējams līdz BAČ viņam ir vēl "jāpievelk", bet ja KHL sezonu atspēlējušais Bērziņš vairāk slidinās un ir tur kur nevajag būt un nav tur kur vajag būt, tad piem. man vispār rodas jautājums par viņa lietderību DJ.... Bērziņš, manuprāt, viennozīmīgi bija vājākais posms 1. maiņā.... iespējams, ka Bukarts vai mazais un aktīvais Dobreņkijs tur labāk iederētos, jo Straupe var arī pa centru kapāt.... es piem. vairs nebrīnos, ka Bērziņš ir DJ nevis DR.... Armandam ir kaut kas jāmaina (nūja, slidas, meitene), jo citādi viņam drīz arī BAČ var būt "pa augstu"! Cik nu esmu tagad redzējis A.Džeriņu, tad manuprāt, viņš viennozīmīgi tagad labāk par Bērziņu izskatās un, domāju ,to ir pamanijis arī Jūlis....

  +1 [+] [-]

, 2009-09-05 18:26, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Labi Indrašis vēl gana pajauns un iespējams līdz BAČ viņam ir vēl "jāpievelk", bet ja KHL sezonu atspēlējušais Bērziņš vairāk slidinās un ir tur kur nevajag būt un nav tur kur vajag būt, tad piem. man vispār rodas jautājums par viņa lietderību DJ.... Bērziņš, manuprāt, viennozīmīgi bija vājākais posms 1. maiņā.... iespējams, ka Bukarts vai mazais un aktīvais Dobreņkijs tur labāk iederētos, jo Straupe var arī pa centru kapāt.... es piem. vairs nebrīnos, ka Bērziņš ir DJ nevis DR.... Armandam ir kaut kas jāmaina (nūja, slidas, meitene), jo citādi viņam drīz arī BAČ var būt "pa augstu"! Cik nu esmu tagad redzējis A.Džeriņu, tad manuprāt, viņš viennozīmīgi tagad labāk par Bērziņu izskatās un, domāju ,to ir pamanijis arī Jūlis....
paskatīsimies, pēc vienas spēles neizdarīsim kategoriskus secinājumus bet Armands lai pazvana Kasparam un palūdz konsultāciju par tēmu "Kā japašī fārmā, lai tevi paceltu uz augšu". Džekam acis pavisam blāvas šodien bija, bez jebkādas uguntiņas

  +1 [+] [-]

, 2009-09-05 18:36, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: paskatīsimies, pēc vienas spēles neizdarīsim kategoriskus secinājumus bet Armands lai pazvana Kasparam un palūdz konsultāciju par tēmu "Kā japašī fārmā, lai tevi paceltu uz augšu". Džekam acis pavisam blāvas šodien bija, bez jebkādas uguntiņas
Nu es jau arī gluži kategoriskus secinājumus vēl neizdaru un saku, ka džekam ir kaut kas jāmaina savā spēlē un viņa ir diezgan būtiski jāuzlabo, jo savādāk ar šitādu spēli šaubos vai viņš saņems izsaukumu uz augšu.... patika Bukarts un Dobreņķijs, arī Jass bija gana aktīvs!

     [+] [-]

, 2009-09-05 19:24, pirms 15 gadiem
Man vislabāk patika 3. jo bija momenti arī vienādos sastāvos Rīgai.
Kopumā patika 2. maiņa Bukarts,Upītis, Indrašis pirmajai maiņai kaut kas traucēja, ļoti iespējams Freibergs kas bija ielikts Rēdliha vietā šiem. Žurkovs nostāvēja labi visas trīs ripas principā tika iemestas no pašas vārtu priekšas.

Savukārt lūzums spēlē bija Tiļļas nevajadzīgais sitiens parokām pretiniekam aiz pretinieku vārtiem, maz;akums zaudēti vārti zaudēta iniciatīva un tūlīt arī otrus ielaidām, trašajā pirmajā iemetienā Bērziņš salauž nūju nomainās nāk upītis un nenotur pie vārtiem pretinieku.

Kopumā spēle patika čaļi noteikti vēl progresēs, šodien jau principā vajadzēja būt neizšķirtam.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-05 19:47, pirms 15 gadiem
Palika atmiņā 2 situācijas . Pirmajā Straupi nostūma malā , neļaujot viņam mest un pat atņēma ripu , uzsākot pretuzbrukumu . Kas to izdarīja ? Keramin Nr 11.- Plotņikov 1975.g 182/87 kg
Otrā līdzīgi pie borta izģērba vienu mūsējo belars ar Nr 22 - Ebert 1981.g- 181 / 81 cm
Secinājumi - nesēž mūsējie pietiekami svaru zālē un nekačā fizisko .

     [+] [-]

, 2009-09-05 19:50, pirms 15 gadiem
Borovkovs izskatās kā milzis ! Uz kā fona ? Pelšs , Dobreņkijs . Trakas lietas !

     [+] [-]

, 2009-09-05 20:04, pirms 15 gadiem
jan,maien rakstīja: Borovkovs izskatās kā milzis ! Uz kā fona ? Pelšs , Dobreņkijs . Trakas lietas !
Kādu Tu "masu" gribi no Pelša un Dobreņkija? Pirmajam vēl ir gan fiziski, gan meistarībā jāaug, otrajam arī vajadzētu vēl bišķi paaugties (cilvēks var pat līdz saviem 25 gadiem izaugt bišķi garāks)! Dobreņķija aktivitāte man kopumā patika! Mazs aktīvs, mobils... tikai vēl meistarībā ir jāpieliek, tad var pat par "Ignatoviču 2" izveidoties! Pelšs arī kopumā nekita ārā pie fakta, ka jams ir vēl tikai "maska" un 1992. gads.... ticu, ka DJ BAČā iespēlēsies un uzvaras vēl būs!

     [+] [-]

, 2009-09-06 17:43, pirms 15 gadiem
un tā tie zaudējumi krāsies un krāsies

     [+] [-]

, 2009-09-06 18:48, pirms 15 gadiem
Arī jaunie liepājnieki masas ziņā krietni atpaliek no belaru šahtieriem. Bet Mickēvičs, Daņilovs, Skvorcovs atstāja iespaidu, ka būs lietaskoki. Rogoza arī tika laukumā.
Šahtjor krietni pārāka bija uzbrukumu izdomā, dažādībā, piespēļu kvalitātē. Puriņš, Skvorcovs, Daņilovs normāli kapājās pa vārtapriekšu.