Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Bisenieks: "Tikai treneru nopelns"

Andrejs Siliņš

Bisenieks: "Tikai treneru nopelns"
Nauris Enkuzens
Foto: Matthew Murnaghan

Pēc tam, kad Latvijas U-20 hokeja valstsvienība saglabājusi vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā arī uz nākamo čempionātu Latvijas jaunatnes hokeja treneris Gints Bisenieks atzina, ka lielākais paldies jāsaka tieši treneriem, kas gatavoja hokejistus.

"Tagad Kirovs [Limpans] varēs teikt, redzat, sagatavošanās plāns bija pareizs, veltīgi treneri prasīja kaut kādas nometnes pavasarī, viss ir pareizi un, redz, kā mēs ejam pa pareizo ceļu," ar nelielu sarkasmu sāka treneris. "Tā ir pašu iniciatīva un tikai treneru nopelns. Vāciešus un kazakus vinnējām, bet, lai cīnītos par uzvarām ar pārējiem, mums vienkārši ir par īsu."

"Pret vāciešiem parādījām labāku sniegumu nekā bija gaidīts, bet pret kazahiem laikam jau vajadzēja vairāk iemest," pēdējās divas izšķirošās spēles komentēja Bisenieks. "Protams, tāpat kā basketbolā, dažreiz nostrādā psiholoģiskais faktors: šos noteikti uzvarēsim un dzīvē zaudē. Hokejisti jau zināja Somijas un Vācijas spēles rezultātu, varbūt tas uzlika savu spriedzi, sak, varam arī zaudēt ar dažiem vārtiem. Domāju, ka vajadzēja samest vairāk, bet tā ir tīri cilvēku psiholoģija."

Treneris īsti nemācēja prognozēt, vai nākamajā gadā arī izdosies vēlreiz noturēties augstākajā divīzijā: "Nav jau vēl ne jausmas, kas būs grupā. Komandai vajadzētu būt labai, jo daudzi paliek no šī gada sastāva un 1991. gadā dzimušie daudzi var nākt klāt diezgan labi. Katrā ziņā jau šis ir panākums - otro reizi ielecam augstākajā divīzijā un šoreiz arī aizķeramies." Nākamgad klāt nāks Šveices un Austrijas izlases, kas šogad uzvarēja līmeni zemākajā turnīrā. "Nu, ar Šveici būs kā būs, bet Austrija jau atkal ir mūsu līmeņa komanda."

Hokejisti mājās atlidos rīt, 6. janvārī, 14:10 ar reisu no Frankfurtes.

1 2 39 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2009-01-05 13:06, pirms 15 gadiem
malachi!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-05 13:11, pirms 15 gadiem
Nu ja skatās objektīvi mūsu jaunieši jau tagad lec augstāk nekā pieaugušie un tas skatā uz nākotni ir ļoti perspektīvi.

  +3 [+] [-]

, 2009-01-05 13:15, pirms 15 gadiem
sansalvis rakstīja: Nu ja skatās objektīvi mūsu jaunieši jau tagad lec augstāk nekā pieaugušie un tas skatā uz nākotni ir ļoti perspektīvi.
kaada nakotne kur tad tie jaunie talaak attistisies, labi dazi spele nopietna limeni, bet lielakaa dala atgriezisies latvijas cempi un kads progres var but ja tu spele ar amatieru, lietuvas "izlases" un jauniesu komandam???

  +4 [+] [-]

, 2009-01-05 13:17, pirms 15 gadiem
"Tā ir pašu iniciatīva un tikai treneru nopelns. Vāciešus un kazakus vinnējām, bet, lai cīnītos par uzvarām ar pārējiem, mums vienkārši ir par īsu."
--------------
To treneru kas trenēja Jekimovu, Sraupi Cinku un Bukartu, ja būtu vēl kādi metalisti no liepājas uzaicināti, tad ietu vēl labāk.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 13:18, pirms 15 gadiem
mikojuko rakstīja: kaada nakotne kur tad tie jaunie talaak attistisies, labi dazi spele nopietna limeni, bet lielakaa dala atgriezisies latvijas cempi un kads progres var but ja tu spele ar amatieru, lietuvas "izlases" un jauniesu komandam???
Es jau nesaku ka visi tiks pieaugušo izlasē, bet tas ka jau 2 vai 3 tas jau ir daudz un citur eiropā jau arī var attīstīt savu spēlēt prasmi.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-05 13:18, pirms 15 gadiem
-nav ko domāt,-izcils panākums Latvijai !!!

  +2 [+] [-]

, 2009-01-05 13:26, pirms 15 gadiem
Malači!!!!!!Uzdevums !!!!!Aizķerties šajā grupā uz visiem laikiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 +10 [+] [-]

, 2009-01-05 13:26, pirms 15 gadiem
es jau varu iedomaties to skatu ka kirovs karteja LHF sede laimigs ar lielu smaidu ienak pa durvim un sak stastit cik viss vina vadiba lieliski notiek, nakamgad jau otro gadu pec kartas spelesim elite un tur protams ir japateicas nevienam citam ka pasam kirovam kurs celies un kritis par musu jauno mainu. galvenais ka merkis sasniegts un vins vienmer ir ticejis ka tas notiks. tas jau nekas ka dazs labs izlases speletajs bileti uz kanadu iegadajs no savas kabatas un tas jau nekas ka izlase uz cempionatu tiek aizsutita bez rezerves nujam
brrr, nedaudz skebigi paliek par to domajot..

  +5 [+] [-]

, 2009-01-05 13:33, pirms 15 gadiem
Nebrīnīšos, ja pavasarī Znaroks uz Šveici 4. maiņā paņems, piemēram, Jekimovu. Viņš uzticas jaunajiem, kuri pie viņa ir spēlējuši. Tieši viņš pierunāja Beresņevu 2005. gadā uz PČ paņemt tolaik 19-gadīgo aizsargu Galviņu.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-05 13:35, pirms 15 gadiem
Fiskars rakstīja: "Tā ir pašu iniciatīva un tikai treneru nopelns. Vāciešus un kazakus vinnējām, bet, lai cīnītos par uzvarām ar pārējiem, mums vienkārši ir par īsu."
--------------
To treneru kas trenēja Jekimovu, Sraupi Cinku un Bukartu, ja būtu vēl kādi metalisti no liepājas uzaicināti, tad ietu vēl labāk.
labakais bija, Skvorcovs,un ko vins paradija ?

     [+] [-]

, 2009-01-05 13:37, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: Nebrīnīšos, ja pavasarī Znaroks uz Šveici 4. maiņā paņems, piemēram, Jekimovu. Viņš uzticas jaunajiem, kuri pie viņa ir spēlējuši. Tieši viņš pierunāja Beresņevu 2005. gadā uz PČ paņemt tolaik 19-gadīgo aizsargu Galviņu.
es gan nebrinitos ja znaroks uz cempionatu ka treso vartsargu panemtu enkuzenu. naumovu vins nems, masalski visdrizak ari, bet ka tresais jau neviens nav, mustukovam vins galigi neuzticas, lusinam ari ne.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-05 13:39, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: es gan nebrinitos ja znaroks uz cempionatu ka treso vartsargu panemtu enkuzenu. naumovu vins nems, masalski visdrizak ari, bet ka tresais jau neviens nav, mustukovam vins galigi neuzticas, lusinam ari ne.
Žabotinskis?

  +3 [+] [-]

, 2009-01-05 13:48, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: Žabotinskis?
zabotinskis ir liepajnieks, ta latvijas hokeja jau ir diagnoze
protams pagaisaja cempionata vins bija, bet reali tresajam numuram ta ari nekad nesanak uzspelet tapec domaju ka znaroks varetu panemt enkuzenu. es vismaz ceru

     [+] [-]

, 2009-01-05 13:55, pirms 15 gadiem
es gan gribētu zināt, kas spēlēs nākamajā čempī...2 gadus atpakaļ tas bija pats pats pats mirklis, kad bija zināms, ka oo jaa šie jaunieši spēs mūs izvest...un viņi to izdarīja, tas bija īstais gads.
šogad kas mūs izveda???būtībā tie, kas jau spēlēja iepriekšējā čempī....ko tad tie jaunie kas nāca klāt izdarīja???nē nu kko jau izdarīja...
a kas būs nākamgad....nākamgad būs čuš! žēli gan...

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 13:57, pirms 15 gadiem
mikojuko rakstīja: kaada nakotne kur tad tie jaunie talaak attistisies, labi dazi spele nopietna limeni, bet lielakaa dala atgriezisies latvijas cempi un kads progres var but ja tu spele ar amatieru, lietuvas "izlases" un jauniesu komandam???
Nu es tev varu oponēt. Un kā vēl mūsu jauniešiem ir kur attīstities. Cik tad mums ir to labo jauniešu? 20- 30 vienā vecumā, bet BAČā mums ir 4 komandas! R2000 tagad pilnīgi pārgājuši uz jauniešiem. Ja būs gribasspēks un cīņasspars, tad Latijā hokejā ir, kur tiekties (BAČ, pēctam Dinamo). Nav, kā pirms dažiem gadiem, kad augstākais līmenis Latvijā bija pusamatieru LAČ.

     [+] [-]

, 2009-01-05 14:01, pirms 15 gadiem
Kaija Gosniņa rakstīja: šogad kas mūs izveda???būtībā tie, kas jau spēlēja iepriekšējā čempī....ko tad tie jaunie kas nāca klāt izdarīja???nē nu kko jau izdarīja...
a kas būs nākamgad....nākamgad būs čuš! žēli gan...
Nav tik traki. Nākošgad varēs spēlēt 10 spēlētāji no šī gada komandas. Tai skaitā arī rezultatīvie Bukarts un Cinks.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 14:04, pirms 15 gadiem
Kaija Gosniņa rakstīja: es gan gribētu zināt, kas spēlēs nākamajā čempī...2 gadus atpakaļ tas bija pats pats pats mirklis, kad bija zināms, ka oo jaa šie jaunieši spēs mūs izvest...un viņi to izdarīja, tas bija īstais gads.
šogad kas mūs izveda???būtībā tie, kas jau spēlēja iepriekšējā čempī....ko tad tie jaunie kas nāca klāt izdarīja???nē nu kko jau izdarīja...
a kas būs nākamgad....nākamgad būs čuš! žēli gan...
Nu nākamajā gadā būs arī daži no šī gada ( tāpat kā vienmēr). Vispār, paskaties, kādi mums ir 91. gada talanti! (kuriem nākošgad būs 18) ja nākošajā čempionātā 91. gads spēs turēties blakus vecajiem ( tiem, kas šogad spēlēja un varēs vēl spēlēt nākošajā čempionātā), tad pēc 2 gadiem mums būs ļoti laba U20 izlase. Starp citu, tie paši 91.mie piedalīsies arī U18. Nu visi jau viņus tā slavē, gribētos paskatīties, kādi tad šie ir...

  +2 [+] [-]

, 2009-01-05 14:05, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: es jau varu iedomaties to skatu ka kirovs karteja LHF sede laimigs ar lielu smaidu ienak pa durvim un sak stastit cik viss vina vadiba lieliski notiek, nakamgad jau otro gadu pec kartas spelesim elite un tur protams ir japateicas nevienam citam ka pasam kirovam kurs celies un kritis par musu jauno mainu. galvenais ka merkis sasniegts un vins vienmer ir ticejis ka tas notiks. tas jau nekas ka dazs labs izlases speletajs bileti uz kanadu iegadajs no savas kabatas un tas jau nekas ka izlase uz cempionatu tiek aizsutita bez rezerves nujam
brrr, nedaudz skebigi paliek par to domajot..
Tas nekas,ka cits,kurs nevareja iegadaties šo biļeti palika majas,kgan bija krietni labaks par šo, kurš vareja apmaksat lidojumu turp un atpakal.

  -4 [+] [-]

, 2009-01-05 14:28, pirms 15 gadiem
Taka te daz no izlases bija 90 gada dzimusi,tad vini vares vel divus cempionatus spelet.Principa nakosgad speles parsvara 89/90gada dzimusie,taka tik tiesam daudziem no izlases bus iespeja otro gadu pec kartas spelet elite,nu cerams,tas nakotne dos auglus un pieauguso izlase nelidos ara no a divizijas.

     [+] [-]

, 2009-01-05 14:30, pirms 15 gadiem
nejega rakstīja: Taka te daz no izlases bija 90 gada dzimusi,tad vini vares vel divus cempionatus spelet.Principa nakosgad speles parsvara 89/90gada dzimusie,taka tik tiesam daudziem no izlases bus iespeja otro gadu pec kartas spelet elite,nu cerams,tas nakotne dos auglus un pieauguso izlase nelidos ara no a divizijas.
89. nevarēs nākošgad un 90. varēs vēl tikai nākošgad (vienu reizi)

  +8 [+] [-]

, 2009-01-05 17:27, pirms 15 gadiem
Kad es savu dēlu aizvedu uz hokeju, plus vēl maksāju par treniņiem naudu, man pat prātā nevarēja ienākt , cik vāji treneri strādā hokejā. Pēc vairākiem gadiem , kad manējais jau bija vairākkārt Sāgas komandas sastāvā izcīnījis 1.vietu Latvijas zēnu čempionātos , pēkšņi atklājās, ka viņš nemāk slidot. Divas reizes bijām sporta meistarības celšanas nometnēs pa vasaru Zviedrijā, taču tur noskaidroju, ka nometnē esošie hokeja treneri no Latvijas, Zviedrijas, Krievijas un Lietuvas no slidošanas tehnikas neko nesajēdz, bet kāš tik naudu no vecākiem .Man 1978.gada LVFKI absolventam, nācās apgūt slidošanas tehnikas pamatus un uzsākt trenēt savu dēlu.Līdzīgas problēmas ir izjutuši arī citi Latvijas hokeja U-20 šīgada izlases dalībnieki . Kauns un negods naudas pelnītājiem hokejā uz vecāku rēķina-Biseniekam un domāju vēl dažiem citiem .

     [+] [-]

, 2009-01-05 18:56, pirms 15 gadiem
Un kuriem no siem pseidotreneriem ir pro licence,pusei,-tas ir labaakajaa gadiijumaa Maskavas augstaakaas treneru skolas.par slidosanas tehniku,esmu izteicies jau agraak,pie mums jau mazajiem iemaaca nepareizi slidot,un peec tam kaut ko mainiit ir loti gruuti.Daudzi uztraucas -nav drafta,bet ko drafteet,ja pusei slidotprasmes vispaar nav.Kanaadas junioru liigas,grib ,labus hokejistus,tehniski sagatavotus.Mans viedoklis- nost ar bijusajie ,izbijusajiem PSRS laika treneriem,,kaa tad speeleeja ,tagad nespeelee,viss ir mainiijies,ne katrs bijusais hokejists var buut labs treneris- piemeers Greckis.Paldies Raitim Cinkam,par pacelto probleemu,jo saada situaacija veerojama praktiski visos sporta veidos,sakot ar biatlonu beidzot ar futbolu.

     [+] [-]

, 2009-01-05 19:37, pirms 15 gadiem
Pilnīgi piekrītu Raitim Cinkam attiecībā uz šā laika bērnu treneriem, kāš tikai naudu UN ja vēl pie izlases U17 stūres tiek, nu tad jau visi tiek gandrīz ņemti, kuru vecāki papildina viņa kontus tā lūk BISENIEKA kungs. Bet ir jau citi treneri tādi paši, visa sistēma ir vienkārši pūstoša un pretīga, bet neviens NEGRIB vai jau NEVAR cīnīties ar to. ES domāju ka mūžīgi tas jau nebūs nāks Artūrs Irbe vai kāds cits nu plīsīs tas burbulis.

     [+] [-]

, 2009-01-05 20:06, pirms 15 gadiem
xadzibu rakstīja: Pilnīgi piekrītu Raitim Cinkam attiecībā uz šā laika bērnu treneriem, kāš tikai naudu UN ja vēl pie izlases U17 stūres tiek, nu tad jau visi tiek gandrīz ņemti, kuru vecāki papildina viņa kontus tā lūk BISENIEKA kungs. Bet ir jau citi treneri tādi paši, visa sistēma ir vienkārši pūstoša un pretīga, bet neviens NEGRIB vai jau NEVAR cīnīties ar to. ES domāju ka mūžīgi tas jau nebūs nāks Artūrs Irbe vai kāds cits nu plīsīs tas burbulis.
nu ko tad vins nenak ?

     [+] [-]

, 2009-01-05 20:17, pirms 15 gadiem
beatles rakstīja: nu ko tad vins nenak ?
Izlasi uzmanīgi NEGRIB vai jau NEVAR cīnīties!

  -1 [+] [-]

, 2009-01-05 20:20, pirms 15 gadiem
Pilnīgi piekrītu iepriekšējiem komentiem par bardaku bērnu un jaunatnes hokejā, treneri lielāko ties kāš "piķi", jeb viņiem tas ir tikai biznesa plāns, nekas vairāk, ja vēl līdz 15-16 gadiem vēl daudz maz ir kam trenēt, tad jauniešu treneru mums nav ir tikai daži biznesmeņi, kuri ja ne par naudu, tad lielu naudu ieliks jaunieti sastāva kur un kā vajag, vispār man jau sīcim tas vecums ir klāt redzu-murgs. Kas mums federācijā vēl ir bez Ļipas-Bukarts, Bļugers u.c., viņi savējos bērnus ir izbīdījuši cik vajag, a par pārējiem poh...........

     [+] [-]

, 2009-01-05 20:36, pirms 15 gadiem
Piekrītu hecs manējam arī ir tas vecums klāt pilnīgs murgs.

     [+] [-]

, 2009-01-05 23:37, pirms 15 gadiem
pawi vainigi.neprot spelet,bet lielities ar savu naudu gan prot,neviens jau jums no kabatas ar speku nevelk . taadu d-rsa lideju pietiek katra komanda,un jusu naudas del dazi labi speletaji noskatas no malas .gan jau laiks jus noliks pie vietas.tagad perkat jus,bet ceru ka pec tadiem naudas maisiem ka jus , lielaja hokeja pieprasijuma nebus.LAI VEICAS VISIEM

  +1 [+] [-]

, 2009-01-06 00:41, pirms 15 gadiem
Šoreiz izlasot gan TRENERA izteiktos sajūsmas vārdus, par SAVU darbu, patiešām gribu piekrist tiem komentāriem, kur tiek izteikta kritika LATVIJAS sporta bērnu un jauniešu treneru korpusam ! Novērojumi vairākos sporta veidos pilnīgi pierāda to patiesību, ka TRENERI mums ir visos sporta veidos daudzos tūkstošos, bet kur ir REZULTĀTI ( ŠO TRENERU DARBA REZULTĀTS ) JA OLIMPIĀDĒS MUMS IR PANĀKUMI SASKAITĀMI UZ VIENAS ROKAS PIRKSTIEM ! UN izcili sportisti arī mums ir saskaitāmi uz 2 roku pirkstiem ( ziemas un vasaras sporta veidus kopā ņemot ) . Tas arī runā par TRENERU DARBA LĪMENI un KVALITĀTI, bet ne jau pašslavināšanās !

     [+] [-]

, 2009-01-06 06:23, pirms 15 gadiem
Arī pievienojos viedoklim par treneru zemo līmeni. 10.gadus puiku novadāju ne mazu gabalu uz treniņiem. Tagad laikam jābeidz. Piegriezies.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-06 07:36, pirms 15 gadiem
Vislielākais paldies jau pienākas Gunāram Krastiņam!!!!!Vēl varētu atzīmēt Aivaru Skudru, bet vismazāk jau Gintu Bisenieku...

     [+] [-]

, 2009-01-06 10:30, pirms 15 gadiem
Par Latvijas bērnu hokeju labāk neizteišos, jo tas būtu rupji

  -1 [+] [-]

, 2009-01-06 12:12, pirms 15 gadiem
avangarde rakstīja: pawi vainigi.neprot spelet,bet lielities ar savu naudu gan prot,neviens jau jums no kabatas ar speku nevelk . taadu d-rsa lideju pietiek katra .....
Es nesaku par to ka piķoju lai mans dēls kaut kur vairāk spēlētu, pagaidām ir ok, bet par to ka citi piķo, bet perspektīviem čaļiem, kuru vecāki nevar uzbraukt trenerim un piemaksāt, nekur netiek, par to es runāju.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-06 12:28, pirms 15 gadiem
jus te visi braucat virsu treneriem,vai tad bez viniem mums butu ta 8 vieta kas ir tagad ? visi treneri nav viena maisa bazami,vini tapat ka hokejisti ir dazadi.un nav iespejams katram pakim iemacit hokeju spelet.te parsvara streso par treneru kvalifikaciju nespelejoso bernu vecaki......nu nevar visus iemacit sauciet kaut vai Boumenu paliga.te jau turigie suta savus bernus uz dazadam pasaules malam,gribetos redzet rezultatu,bet reali neredz......
1 2 39 komentāri