Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Jūlijā Rīgā norisināsies Tretjaka "Vārtsargu skolas" nodarbības

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

No 5. līdz 14. jūlijam Rīgā norisināsies Starptautiskās hokeja vārtsargu skolas nodarbības, kuras vada Vladislavs Tretjaks un bijušais Latvijas izlases vārtsargs Sergejs Naumovs. Nodarbības notiks ar Rietumu Bankas atbalstu.

Viens no 20. gadsimta slavenākajiem hokejistiem, leģendārais PSRS izlases vārtsargs 70. un 80. gados Vladislavs Tretjaks, neskatoties uz savu aizņemtību, lielu daļu uzmanības un spēka velta jaunās hokejistu paaudzes, primām kārtām vārtsargu, audzināšanai. „Tretjaka Akadēmijas” sporta nometnes notiek dažādās pilsētās un valstīs. Jaunajiem hokejistiem no visas pasaules šāda vārtsargu skola kļūst par sezonas centrālo notikumu un īsta sapņa iemiesojumu – iespēju apgūt hokeja meistarību pie pasaules hokeja leģendas.

Pirms četriem gadiem Latvijas hokejisti Sergejs Naumovs un Andrejs Žagars panāca vienošanos ar Vladislavu Tretjaku par "Vārtsargu skolas" organizāciju Rīgā. Šogad nodarbības notiks trešo gadu pēc kārtas un jau tradicionāli – ar Rietumu Bankas atbalstu.

„Mēs Rietumu Bankā ne tikai mīlam hokeju, bet arī reāli to atbalstām. Tretjaka "Vārtsargu skolas" projekts – tie ir treniņi pie pasaules hokeja zvaigznes, kas jaunajiem hokejistiem ir ne ar ko nesalīdzināma pieredze. Prieks, ka mūsu atbalsts sniedz jaunajiem sportistiem patiesu labumu”, – saka Rietumu Bankas prezidents Aleksandrs Pankovs.

Rīgas sporta nometnes dalībniekus gaida saspringta treniņu programma: teorētiskās lekcijas, nodarbības uz ledus un „sausie” treniņi – līdz četrām nodarbībām dienā, kas beidzas tikai vēlā vakarā.

Kā atzinies Vladislavs Tretjaks: „Es ar lielu prieku ciemojos Latvijā, it īpaši, kad rodas izdevība strādāt ar jaunajiem hokejistiem – vārtsargiem. Jūsu valstī ir labas, īstas hokeja tradīcijas, kuras jūs ar godu šodien arī turpināt”.

„Pati par sevi iespēja apgūt vārtsargu meistarību pie tik izcila hokejista kā Vladislavs Tretjaks ir ārkārtīgi liels attīstības stimuls un notikums, kas var noteikt jaunā sportista turpmāko likteni. Protams, trenēties vajag visu gadu, un desmit dienu laikā neviens nevar iemācīt spēlēt hokeju. Bet no citas puses, tas ir pietiekams laiks, lai paskaidrotu un parādītu, kā ir jāstrādā. Priecē, ka mūsu audzēkņi jau tagad rāda izcilus rezultātus – viens no viņiem ir kļuvis par Spānijas čempionu”, – atzīmē Sergejs Naumovs.

Šogad Starptautiskajā vārtsargu skolā piedalīsies aptuveni 50 jaunie hokejisti no Latvijas, Krievijas, Spānijas, Vācijas, Kanādas un citām valstīm. Trīs gadu laikā par šīs skolas absolventiem kļūs vairāk par 100 vārtsargiem. Nodarbības notiks Rīgas sporta kompleksā "Volvo".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-06-04 17:27, pirms 12 gadiem
Pasākums tikai turīgajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-06-04 19:30, pirms 12 gadiem
Vienmēr ir slikti.
Labā ziņa - nekad neaptrūksies, par ko činkstēt.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-04 23:14, pirms 12 gadiem
Tie ir 700 eiro par 10 dienām, turklāt tikai ar pusdienām un bez naktsmītnēm. Turklāt pats Tretjaks nometnē parādās tikai sākot no 5 dienas. Nometnes dalībnieki pārsvārā no Krievijas, kam nometni apmaksā klubi. Cik zinu diviem, trim mūsu zēniem nometni apmaksāja LHF, pārējie daži bija tādi kam vecāki to varēja atļauties. Interesanti ka pārsvarā vai gandrīz visi vārtsargu speciālisti kas nometnē strādāja ar zēniem ir mūsu pašu, taču mūsu zēnu vecākiem 700 tomēr ir liela nauda. Tātad tas tomēr ir biznesa projekts, kurā Tretjaka vārds piesaista dalībniekus. Kopumā nometne laba, tikai žēl ka daudziem mūsu pašu bāleliņiem jānoskatās no tribīnēm, kā mūsu vārtsargu speciālisti trenē zēnus no Spānijas.

     [+] [-]

, 2012-06-09 21:30, pirms 12 gadiem
Piemineta Spāņa vecāki ekonomijas nolūkos dzīvo hostelī nevis normala viesnica. Ka ari atbrauca uz Sergeja nometni ziema, kur Vladislavs Tretjaks nebija pat tuvuma!!! Broders uz Tretjaka nometnem brauca 11 reizes. Kas vinsh ir shodien, neprasa komentarus. Ari Hose Teodors ir vina audzeknis. Vienmer ir alternativa, var treneties pie amatieriem po sotaku.