Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Jaunizveidotais HK "Mogo" sola cīnīties par Latvijas čempionu titulu

Kristaps Driķis

Jaunizveidotais HK "Mogo" sola cīnīties par Latvijas čempionu titulu
Oļegs Sorokins un Māris Martinsons
Foto: publicitātes foto

2014. gada augustā dibinātā Hokeja kluba „Mogo” vadība šodien komandas prezentācijas preses konferencē pauda vēlmi jau pirmajā komandas pastāvēšanas gadā cīnīties par Latvijas čempionāta zelta godalgām.

HK “Mogo” dibinātājs un prezidents ir Māris Martinsons, Latvijas Hokeja Federācijas valdes loceklis kopša 2010. gada, viņš arī Hokeja skolas Rīga dibinātājs. Komandas spēlējošais galvenais treneris būs Oļegs Sorokins, Latvijas izlases aizsargs septiņos pasaules čempionātos un 2002. gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs.

Komandas spēlējošais menedžeris ir Elvis Želubovskis, pārstāvējis Latviju vairākos U-18 un junioru vecuma pasaules čempionātos. HK „Mogo” spēlētāju kodolu veidos liela daļa „SMScredit.lv” komandas hokejistu, taču jaundibinātās komandas vadītājs Māris Martinsons pauž, ka šādam lēmumam par pamatu bijuši ierobežotie spēlētāju resursi, nekas vairāk.

„Ideja par kluba dibināšanu radās vasarā, kad tas arī tika paveikts. Jāsaka liels paldies „Mogo” par finansiālo atbalstu, kā arī to, ka kompānija piekrita līdzdarboties kluba dibināšanā. Rezultātā tas tika paveikts, un par komandas spēlējošo treneri tika uzaicināts darboties Oļegs Sorokins. Mūsu mērķi ir ambiciozi, mēs cīnīsimies par čempionu titulu. Apzināmies, ka viegli nebūs, jo Latvijas čempionātā ir vairākas spēcīgas komandas,” pauda Māris Martinsons, piebilstot, ka komandai nākotnē ir doma piesaistīt tos spēlētājus, kuriem pagaidām neatrodas vieta Rīgas „Dinamo” rindās.

Tikmēr komandas spēlējošais galvenais treneris Oļegs Sorokins, kuram nu nāksies apvienot hokeja eksperta lomu ar trenera un spēlētāja pienākumiem HK „Mogo”, atklāja, ka visas vasara garumā ar organizatoriskiem un komandas komplektācijas jautājumiem nodarbojies Elviss Želubovskis (arī spēlētājs un treneris). Spēlētāju atlase gan notikusi abiem regulāri sazvanoties. „Izskatās, ka būsim izveidojuši pietiekami labu un cīņas spējīgu komandu. Atmosfēra ģērbtuvē mums ir ļoti laba, un ļoti ceru, ka tā pārnesīsies arī uz laukumu. Gribētos uzteikt mūsu vārtsargu līniju. Henrijs Ančs pie čempionu titula tika pagājušajā gadā, Renārs Kazanovs – pirms diviem gadiem. Mums ir labākie vārtsargi Latvijā, sākat baidīties. Aizsardzībā un uzbrukumā mums ir gan pieredzējuši, gan jauni hokejisti,” pastāstīja Sorokins, piebilstot, ka treniņu apmeklējums esot pat ļoti labs.

Komandas mājas halle būs „Inbox.lv” halle, taču vairākus mačus komanda aizvadīs arī Ventspilī, kur ļoti labas attiecības gan ar pilsētas pašvaldību, gan uzņēmējiem ir Sorokinam.

Pirmo spēli Latvijas čempionātā „Mogo” komanda aizvadīs 6. septembrī, kad Piņķos, „Inbox.lv” hallē samēros spēkus ar „HASC Jūrmala” komandu.

  +5 [+] [-]

, 2014-09-03 16:47, pirms 10 gadiem
nu malači! lai veicas!

  +6 [+] [-]

, 2014-09-03 16:50, pirms 10 gadiem
Bet kā var nesolīt?! (c) Einars Repše

  +3 [+] [-]

, 2014-09-03 17:14, pirms 10 gadiem
Beidzot kkāda ziņa par hokeju!

     [+] [-]

, 2014-09-03 17:20, pirms 10 gadiem
Mērķē uz RD fermas lomu?

  -4 [+] [-]

, 2014-09-03 17:33, pirms 10 gadiem
Čempionu titulu?
Labākā gadījumā uz sudrabu,kad finālā HK Liepāja šos sabradās.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-03 17:58, pirms 10 gadiem
Super! Beidzot atkal Ventspils ledus hallē būs redzams normāls hokejs.Paldies Oļeg!

  +2 [+] [-]

, 2014-09-03 18:23, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Čempionu titulu?
Labākā gadījumā uz sudrabu,kad finālā HK Liepāja šos sabradās.
Neapkakājaties "bradājot" tikai, ja!!! Laikam būs jāpārslēdzas uz šo kadru atbalstīšanu (Piņķi gan nav gluži Rīga matuška, bet nu pierīgas klubs arī būs jāatbalsta) par cik Oļegs, Elvis, Mamons, Cinks u.c. LV hoķa un arī LAČa leģendas spēlēs un gar Piņķiem jau šad tad sanāks nobraukt! Šiem kadriem vārtsargu līnija un defi priekš LČ būs zvērīgi!

  -1 [+] [-]

, 2014-09-03 19:54, pirms 10 gadiem
Nebūtu slikti ja nebūtu tāds maziņš DR neoficiāls fārmklubs, kurā spēlē tie DR izbrāķētie,bet, kuri grib spēlēt Latvijas čempionāta līmenī. Cik tādu būs... Un ja labi sevi parāda Mogo iespēja tikt uz DR. Doma nav īpaši reāla , jo atšķirība starp KHL un LČ ir... ne tikai meistarības ziņā, bet arī finansiāli LČ maksā droši vien loti maz.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-03 23:10, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Nebūtu slikti ja nebūtu tāds maziņš DR neoficiāls fārmklubs, kurā spēlē tie DR izbrāķētie,bet, kuri grib spēlēt Latvijas čempionāta līmenī. Cik tādu būs... Un ja labi sevi parāda Mogo iespēja tikt uz DR. Doma nav īpaši reāla , jo atšķirība starp KHL un LČ ir... ne tikai meistarības ziņā, bet arī finansiāli LČ maksā droši vien loti maz.
nu izskatās, ka šogad LČ augšgals varētu būt kvalitatīvi labā līmenī, ņemot vērā piem. kā Liepāja ar Beybaris spēlēja, kas ir viena no top kazahu komēm, ņemot vērā, ka Liepāja nez vai ar ir favorīts uz LČ vinnēšanu...