Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pirmā "True Riga Hockey Cup" nedēļa noslēdzas ar zviedru un rīdzinieku triumfu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pirmā "True Riga Hockey Cup" nedēļa noslēdzas ar zviedru un rīdzinieku triumfu
HS Riga Lions ar izcīnītajām zelta medaļām "True Riga Hockey Cup 2018" U-13 vecuma grupā
Foto: Mārtiņš Aiše

Pagājušajās nedēļas nogalē sākās lielākais jauniešu hokeja turnīrs Eiropā "True Riga Hockey Cup", kas norisināsies piecas nedēļas nogales. Pirmajā no tām sacentās U-13 un U-15 grupu jaunieši, vienai trofejai paliekot Latvijā, bet otrai ceļojot uz Zviedriju.

Zēnu U-13 vecuma grupā šosezon startēja 32 komandas no deviņām valstīm, kas sākotnēji bija sadalītas astoņās apakšgrupās, tālāk turpinot cīņu pēc izslēgšanas turnīra principa. Trijās apakšgrupās labāko sniegumu spēja demonstrēt vienības no Rīgas, bet divās labākās bija vienības no Somijas un Zviedrijas. Vēl vienā apakšgrupā nepārspēta palika vienība "HC AZ Havirov 2010", kurus klātienē atbalstīja prāvs līdzjutēju pūlis. Tā sanāca, ka pirmajā pusfināla pārī savā starpā nācās spēkoties "HS Rīga Lions" un "Pārdaugava 1" komandām, gana komfortablu 4:0 uzvaru svinot "lauvām". Tikmēr otrā pusfinālā "South of Sweden Kings" spēja tikt galā ar čehiem (3:1). Bronzas spēlē "Pārdaugava 1" ļoti aizraujošā mačā spēja lauzt cīņas gaitu, izcīnot uzvaru ar rezultātu 3:2, pateicoties skaisti realizētam soda metienam aptuveni desmit minūtes pirms mača beigām. Finālā tik liela spēkošanās neizvērtās, "HS Riga Lions" svinot pārliecinošu 7:3 uzvaru pār Zviedrijas dienvidu karaļiem. Diemžēl vienā no cīņas epizodēm sāpīgu savainojumu guva kāds no viesu komandas spēlētājiem, kas saviem spēkiem nespēja pamest laukumu.

Finālspēlē trīs vārtus guva un divas piespēles izdarīja Edijs Freimanis, kurš ar 22 (14+8) punktiem kļuva par apakšgrupas rezultatīvāko spēlētāju. Viņš, līdzīgi kā turnīra labākais uzbrucējs, komandas biedrs Borna Kopačs, "Pārdaugava 1" vārtu vīrs Miks Edvards Būmanis un zviedru aizsargs Viktors Nilsens no "South of Sweden Kings" pēc turnīra noslēguma saņēma balvā hokeja inventāru no turnīra atbalstītāja "True".

Ne mazāk saistošas cīņas norisinājās U-15 vecuma grupā, kur par kausiem sacentās 24 komandas no astoņām Eiropas valstīm. Priekšsacīkstēs bez zaudējumiem spēlēja "Tordon Black" no Zviedrijas (vārtu attiecība 33:1), latviešu komandas "HS Rīga 2003" un "IHS/Pārdaugava", kā arī krievu komanda "Oliva", kas izšķirošajā cīņā tika galā ar "Mārupi". Ceturtdaļfināla barjeru gan spēja pārvarēt vien "Tordon", kas tika galā ar somu TPS, bet pārējās priekšsacīkšu uzvarētājas apstājās jau pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā. Sevišķi negaidīts bija "HS Rīga 2003" smagais 0:5 zaudējums Ungārijas U-15 izlasei. Vēl "Oliva" saspringtā mačā ar 0:1 piekāpās "SKA Silver Lions" no Krievijas, bet divu latviešu komandu cīņā "Mārupe" ar 4:3 apspēlēja "IHS/Pārdaugava". Pusfinālos vispirms "Tordon Black", kuru rindās spēlēja arī Zviedrijas U-15 izlases kandidāti, atstāja sausā "Mārupi" (3:0), bet ungāri parūpējās par vēl vienu pārsteigumu, ar 3:0 apspēlējot SKA jauno maiņu.

Cīņā par bronzu līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida otrā perioda piektā minūte, kad ripu SKA vārtos raidīja Ernests Bērziņš. Tuvojoties spēles izskaņai, arvien vairāk pieauga krievu spiediens, taču latvieši varonīgi izturēja, godam nopelnot bronzas godalgas. Finālcīņā ungāri centās parūpēties par vēl vienu pārsteigumu, otrā perioda ievadā, realizējot skaitlisko vairākumu, izvirzoties vadībā pret "Tordon Black". Taču turpinājumā zviedri panāca līdzsvaru, bet otrā perioda pēdējās sekundēs guva arī otros vārtus. Trešajā periodā "Tordon" realizēja jau savu otro skaitlisko vairākumu, nostiprinot savu pārsvaru un izcīnot 3:1 panākumu.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva čempionu spēlētājs Valdemārs Johansons, bet viņa komandas biedrs Viljams Karlsons tika atzīts par labāko uzbrucēju. Labākā vārtsarga lauri un jauna vārtsarga hokeja nūja no "True" nonāca ungāra Tamaša Anteka īpašumā, bet vienīgais latvietis starp individuāli atzītajiem bija "Mārupes" florbolists Gustavs Ozoliņš, kurš tika atzīts par sacensību labāko aizsargu.

Jau šajā nedēļas nogalē (6. -8. aprīlis) tiks aizvadīta turnīra otrā nedēļa, kad par kausiem cīnīsies U-12 vecuma komandas, kas sadalītas divās divīzijās, atbilstoši komandu meistarības līmenim.

Izmantotie resursi:
THE TOURNAMENT WHERE EAST MEET WEST!

     [+] [-]

, 2018-04-03 21:18, pirms 6 gadiem
No kura Latvijas novada nāk,HS Riga Lions,spēlētājs Borna Kopačs!?😄
...un vēl kādi trīs,četri “letiņi”ar līdzīgiem uzvārdiem!😄