Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pirmā pārbaude - pret Vāciju

Andrejs Siliņš

Pirmā pārbaude - pret Vāciju
Vai Aigars Cipruss iemetīs sestos vārtus pret vāciešiem?
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šovakar 19:00 Arēnā Rīga sāksies kārtējais Latvijas "hokeja pavasaris". Pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties pasaules čempionātam Šveicē, aizvadīs mūsu valstsvienība, kurai pretī stāsies Vācijas hokejisti. Spēles tiešraide LTV7 kanālā.

Mierīgāk nekā ierasts

Nu jau trešais gads kopš Znaroks stājies pie stūres, kas notika pēc pateikšanas paldies Pjotram Vorobjovam, kurš mūsējos vadīja pasaules čempionātā Rīgā. Vorobjova skola vai sava skola, bet spēlētāji teikuši, ka arī pie Znaroka allaž bijuši smagi treniņi un bez jebkādām atlaidēm. Tomēr šogad ir citādāk. Iespējams, Znaroka pieeju šī gada izlases gatavošanai mainījusi pavadītā sezona pie MVD stūres (starp citu, kopā ar izlases otro treneri Hariju Vītoliņu), kas ļāva saprast, kādas slodzes spēlētājiem jāiztur jau KHL sezonas laikā.

Un tieši no KHL nāk arī lielākā daļa mūsu komandas kandidātu. "Pret Vāciju nebūsim arī optimālajā formā, bet tikai aptuveni 50 procentu no tā, ko vēlamies sasniegt. Uz ledus esam trenējušies tikai piecas dienas," teic Znaroks. Tomēr skaidrs, ka arī pie šādām samazinātām slodzēm var gadīties savainojumi, un tā arī noticis. Sergeju Pečuru moka elkonis, bet Jāni Andersonu - cirksnis.

Iespējas parādīt sevi visiem

Izlase, protams, vēl nav spēcīgākajā sastāvā. Vakar ieradušies "vācietis" Herberts Vasiļjevs un "čehs" Jēkabs Rēdlihs, kurus savā nometnē uz nākamo sezonu lūkos pārvilināt Rīgas "Dinamo". Tomēr ne viens, ne otrs šodien laukumā netikšot sūtīti. Vēl Rīgā gaidāmi arī vairāki "amerikāņi" - Artūrs Kulda, Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis, Mārtiņš Karsums un Kārlis Skrastiņš. Pēdējam gan vēl "draud" uzspēlēšana hokeja Mekas izslēgšanas spēlēs, tā kā nevar pateikt, kad Kārlis varētu pievienoties izlasei. Tāpat arī dažiem citiem savās līgās, taču Karsumu un Bārtuli (savulaik abi vairākas sezonas spēlēja kopā Monktonā junioru līgā) uz ledus plašāka publika varētu ieraudzīt pārbaudes maratona beigās - uz spēlēm pret Slovākiju. Pirmā no tām 16. aprīlī.

"Treniņos piedalās sešas maiņas, un mačos pret Vāciju pie spēlēšanas tiks praktiski visi, sadalot slodzes. Nav nekādas vajadzības, lai pieredzējušie hokejisti, par kuru spēlēšanu pasaules čempionātā esam pārliecināti, spēlētu visas sešas pārbaudes spēles, mums viņi ir jāsaglabā svaigi čempionātam. Tāpat gribam dot iespēju savās mājās sevi parādīt jaunajiem puišiem, kas ir tuvu izlasei," pārbaudes spēļu stratēģijā dalās galvenais treneris. Skaidrs, ka arī Vācijai ne tuvu nebūs visi labākie - līdz čempionātam vēl salīdzinoši tālu, pie tam Vācijas DEL līgā vēl tikai pusfinālu cīņas.

Statistika nemelo

Ik pa laikam parādās kādi interesanti fakti par spēlētājiem un arī šoreiz tādi ir. Rodrigo Laviņš šodien aizvadīs savu 181. spēli izlasē, Aleksandrs Ņiživijs - 177., Aigars Cipruss - 157., savukārt Laurim Dārziņam apaļāks skaitlis - 50. spēle. No šiem Cipruss vāciešiem iemetis piecas ripas. Arī vāciešiem vienam spēlētājam jubileja - Filips Gogulla aizvadīs 50. spēli savas valsts galvenajā komandā.

Starp citu, vācieši ar gana draudzīgu attieksmi ieradušies Rīgā - joku dienā 1. aprīlī, kad hokejisti ieradās Latvijas galvaspilsētā, Vācijas vēstniecībā Rīgā komanda tikās ar "Prizma-Pārdaugava" hokeja skolas desmit gadus vecajiem puikām, kuri ieguva pirmo vietu Latvijas jaunatnes čempionātā šajā sezonā.

Priecē Znaroka optimisms pirms čempionāta, kas, starp citu, būs atbildīgs ne tikai izlasei, bet arī federācijai, jo Šveicē tiks atdota 2014. gada čempionāta rīkošanas atļauja. Uz to pretendē arī Latvija. "Kopumā hokejs Latvijā ir gājis uz priekšu. Izcīnījām ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, juniori saglabāja vietu elites grupā un par to Itālijā cīnās jaunieši. Tas nekas, ka viņi zaudēja austriešiem, viss vēl ir iespējams," tā treneris.

Sastāvs pret Vāciju

PozīcijaSpēlētājs
VārtsargsEdgars Masaļskis
1. maiņaSpēlētājs
AizsargsRodrigo Laviņš
AizsargsKristaps Sotnieks
UzbrucējsMiķelis Rēdlihs
UzbrucējsArmands Bērziņš
UzbrucējsLauris Dārziņš
2. maiņaSpēlētājs
AizsargsOļegs Sorokins
AizsargsGeorgijs Pujacs
UzbrucējsMārtiņš Cipulis
UzbrucējsAndris Džeriņš
UzbrucējsAleksandrs Ņiživijs
3. maiņaSpēlētājs
AizsargsAleksandrs Jerofejevs
AizsargsKrišjānis Rēdlihs
UzbrucējsGuntis Džeriņš
UzbrucējsAigars Cipruss
UzbrucējsAleksejs Širokovs
4. maiņaSpēlētājs
AizsargsGuntis Galviņš
AizsargsAgris Saviels
UzbrucējsGints Meija
UzbrucējsJānis Straupe
UzbrucējsElviss Želubovskis

Latvijas izlases pārbaudes spēles 2009

DatumsLaiksSpēleVieta
3. aprīlis19:00Latvija - VācijaArēna Rīga
4. aprīlis17:00Latvija - VācijaArēna Rīga
10. aprīlis17:00Latvija - FrancijaArēna Rīga
11. aprīlis17:00Latvija - FrancijaArēna Rīga
16. aprīlis19:00Latvija - SlovākijaArēna Rīga
17. aprīlis19:00Latvija - SlovākijaArēna Rīga

Spēles 3. periodā līdzjutējiem būs iespēja noteikt savu spēles zvaigzni Latvijas izlases rindās, balsojot portālā vai izmantojot mobilo tālruni wap.eSports.lv . Skatītāju nosauktais favorīts saņems eSports.lv balvu.

Izmantotie resursi:
Neatkarīgā Rīta Avīze

1 2 3 4 5 6 203 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2009-04-03 12:13, pirms 15 gadiem
Visi šovakar uz arēnu atbalstīt mūsējos.!
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: nais

  -3 [+] [-]

, 2009-04-03 12:18, pirms 15 gadiem
Par mums!
Par Latviju!
PAR UZVARU!!!
Slēpts komentārs: marii1
Slēpts komentārs: jankab16
Slēpts komentārs: priekšnieks
Slēpts komentārs: mrPO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ask-bebrs
Slēpts komentārs: Vienkaarsi Dievs

  -2 [+] [-]

, 2009-04-03 12:29, pirms 15 gadiem
Vienkaarsi Dievs rakstīja: Pēc diezgan drošas informācijas varu Jums pateikt priekšā, ka Znaroks ir sagatavojis pārsteigumu un izlasē ir atgriezies Kerčs... Šodien vēl uz ledus pret Vāciju neizies, bet nākamajā spēlē esot gatavs spēlēt savas 10 min un palīdzēt izlasei ar vairākuma izspēli.. It kā spēlēšot vienā maiņā ar Aigaru Ciprusu..

P.S. Tas nav nekāds Aprīļa joks..
taa butu laba atvadu speele?!!

 +17 [+] [-]

, 2009-04-03 12:30, pirms 15 gadiem
Rīgā gaidāmi arī vairāki "amerikāņi" - Artūrs Kulda, Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis, Mārtiņš Karsums un Kārlis Skrastiņš

Sprukta nebus?
Slēpts komentārs: huy

  +2 [+] [-]

, 2009-04-03 12:33, pirms 15 gadiem
Opā, Andris Džeriņš starp Ņiživiju un Cipuli - interesanti būs paskatīties!
Slēpts komentārs: jenotpauris

  -1 [+] [-]

, 2009-04-03 12:36, pirms 15 gadiem
jenotpauris rakstīja: cik shopavasar debitanti izlasee????
Nu šitie visi jau nepaliks, nevar zināt, bet pa kādai spēlei jau visi ir aizvadījuši! Nu lab Meija, Straupe, Želubovskis, nezinu vai ir spēlējuši kādu spēli pie pieaugušajiem!

  -4 [+] [-]

, 2009-04-03 12:37, pirms 15 gadiem
aiziet Latvija

  -3 [+] [-]

, 2009-04-03 12:41, pirms 15 gadiem
izlase--nekad veel nav bijusi salasiita-no tik augstaa liimenii speeleejoshiem speeleetaajiem!! vnk--nebija agraak taada iespeeja!!!
vareetu pat teikt,ka uz papiira--labakais sastaavs shajos gados!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-04-03 12:42, pirms 15 gadiem
Izstās labs sastāvs!
Priecē, ka mums sastāvs paliek arvien spēcīgāks, un jaunie aug labā līmenī. Galvenais ir neatpalikt no pārējiem, un izaudzīnāt kādu jauno zvaigzni! Mums pietiktu ar vienu superzvaigzni(kāds bija žoltaks, vai Irbe) lai mūsu komanda arī rādītu brīnumus,tagat vares rādīt tiešām skatāmas spēles. Šodien arēna, bļaujam!

  +9 [+] [-]

, 2009-04-03 12:43, pirms 15 gadiem
Autors ,gadījumā,nav "sotaku" paņēmis no rīta?

Pēc raksta stila un gramatikas kļūdām izskatās ,ka ir

  -3 [+] [-]

, 2009-04-03 12:45, pirms 15 gadiem
Šodien musējiem jāparāda sevi un skatītājiem arī!
Sarauj Latvija!
Slēpts komentārs: jurchiks1995

  -3 [+] [-]

, 2009-04-03 12:46, pirms 15 gadiem
nais rakstīja: Artūrs Kulda, Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis, Mārtiņš Karsums un Kārlis Skrastiņš

Ivanans nebus?
nebuus - info no www2.la.lv
...Fanu iebildei, ka Raitis lieti noderētu spēlē vārtpriekšā, Znaroks attrauca, ka "uz petaka varu pastāvēt arī es pats". Ivanāna ģimenē gaidāms pieaugums, tādēļ, iespējams, viņš šovasar nemaz neieradīsies Eiropā. ...

  -1 [+] [-]

, 2009-04-03 12:47, pirms 15 gadiem
jenotpauris rakstīja: cik shopavasar debitanti izlasee????
Nu rēķini:
Šodienas spēlē pieteikti 25 spēlētāji, kur rezervē aizmirsts pielikt kādu no vārtsargiem.
Tad spriežot pēc raksta vēl klāt nāk:
Vasiļjevs, Karsums, Sprukts, Kulda, Bārtulis, Skrastiņš, Rēdlihs, Daugaviņš un varbūt vēl kāds un + vēl grūti saprast ar vārtsargiem, vai kandidātos ir Muštukovs vai kāds cits no vārtrsargiem.
Tātad sanāk kopā 25+ vismaz 8-10 spēlētāji. Tātad ap 35 spēlētāji.

Bet nu gan jau, ka ir vēl kādi sarakstos, ko esam piemirsuši, jo kā jau teica, ir 5 vai 6 aizsargu maiņas un laikam 7 vai 8 uzbrucēju maiņas un 4 vārtsargi.
Slēpts komentārs: davix
Slēpts komentārs: salming123

  +3 [+] [-]

, 2009-04-03 12:50, pirms 15 gadiem
jurchiks1995 rakstīja: Jauzvar pat ja sis nav labakais sastavs .cerams uz PČ atbrauks KULDA,IVANANS,SPRUKTS,KARSUMS,DAUGAVINS ,SKRASTINS TEISAM LAI VEICAS
ivanaans un daugava--izlasee nebuus!!

  -1 [+] [-]

, 2009-04-03 12:51, pirms 15 gadiem
tigereens rakstīja: Nu rēķini:
Šodienas spēlē pieteikti 25 spēlētāji, kur rezervē aizmirsts pielikt kādu no vārtsargiem.
Tad spriežot pēc raksta vēl klāt nāk:
Vasiļjevs, Karsums, Sprukts, Kulda, Bārtulis, Skrastiņš, Rēdlihs, Daugaviņš un varbūt vēl kāds un + vēl grūti saprast ar vārtsargiem, vai kandidātos ir Muštukovs vai kāds cits no vārtrsargiem.
Tātad sanāk kopā 25+ vismaz 8-10 spēlētāji. Tātad ap 35 spēlētāji.

Bet nu gan jau, ka ir vēl kādi sarakstos, ko esam piemirsuši, jo kā jau teica, ir 5 vai 6 aizsargu maiņas un laikam 7 vai 8 uzbrucēju maiņas un 4 vārtsargi.
Cibuljskis arii klaat naak.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-03 12:52, pirms 15 gadiem
tigereens rakstīja: Nu rēķini:
Šodienas spēlē pieteikti 25 spēlētāji, kur rezervē aizmirsts pielikt kādu no vārtsargiem.
Tad spriežot pēc raksta vēl klāt nāk:
Vasiļjevs, Karsums, Sprukts, Kulda, Bārtulis, Skrastiņš, Rēdlihs, Daugaviņš un varbūt vēl kāds un + vēl grūti saprast ar vārtsargiem, vai kandidātos ir Muštukovs vai kāds cits no vārtrsargiem.
Tātad sanāk kopā 25+ vismaz 8-10 spēlētāji. Tātad ap 35 spēlētāji.

Bet nu gan jau, ka ir vēl kādi sarakstos, ko esam piemirsuši, jo kā jau teica, ir 5 vai 6 aizsargu maiņas un laikam 7 vai 8 uzbrucēju maiņas un 4 vārtsargi.
pa SWH sporta ziņās teica, ka Znaroka rīcībā ir 5 maiņas un 4 vārtsargi. tad jau sanāk ka ir diezgan veselīga konkurence uz pārs vietām.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-03 12:53, pirms 15 gadiem
zheel ka Saulietis nav......

  -2 [+] [-]

, 2009-04-03 12:54, pirms 15 gadiem
Laviņš ar Sotnieku vienā maiņā....
negribu neko prognozēt....
Slēpts komentārs: Jancis2

  -4 [+] [-]

, 2009-04-03 12:59, pirms 15 gadiem
eww cik maksaa biļetīte?
1 2 3 4 5 6 203 komentāri