Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" uzņems Salaspili, Stopiņu NHK spēkosies ar LSPA

Jānis Pārums

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā sievietēm tiks aizvadītas divas spēles – sestdien plkst. 13:00 Ludzas "Latgols" spēlēs pret Salaspili, bet dienu vēlāk tai pašā laikā Stopiņu NHK – ar LSPA.

"Latgols" un Salaspils sporta skolas komandas šosezon Latvijas čempionāta ietvaros sacentīsies pirmoreiz, bet pirms sezonas komandas jau ir tikušās – Ārona Galperina piemiņas turnīrā septembra pirmajā pusē abu komandu duelī ar 16:12 pārākas bija Ludzas handbolistes.

Lai arī šobrīd čempionātā komandas turnīra tabulā atrodas līdzās, "Latgolam" ieņemot ceturto vietu, bet Salaspilij piekto, komandu bilances ir pretējas – ludzānietes četrās spēlēs izcīnījušas trīs uzvaras un reizi zaudējušas, bet salaspilietes četrās spēlēs tikušas pie viena panākuma un piedzīvojušas trīs neveiksmes. Tiesa, tikpat punktu cik "Latgolam" ir arī ceturtajā vietā esošajām "REIR Dobele", kas augstāk atrodas labākas vārtu attiecības dēļ. Tomēr tieši ludzānietes atrodas labvēlīgākā pozīcijā, jo aizvadījušas par divām spēlēm mazāk nekā dobelnieces.

Tikmēr svētdien savstarpējā cīņā tiksies pēdējo divu sezonu Latvijas čempiones un arī pašreizējās Latvijas čempionāta līderes Stopiņu NHK, kā arī LSPA, kas ir viena no divām komandām, kas turnīrā vēl nav uzvarējusi. LSPA četrās spēlēs piedzīvojusi četrus zaudējumus, ieņemot sesto pozīciju un apsteidzot tikai LAT-2002/Dobele (0-6).

Tikmēr Stopiņu NHK pārliecinoši iesākusi šo sezonu un ar sešiem panākumiem, pārspējot gan pārējās divas iepriekšējās sezonas medaļnieces, gan Jēkabpili, kas līdz iepriekšējai kārtai vēl nebija zaudējusi.

Stopiņu NHK un LSPA šosezon Latvijas čempionātā jau ir tikušās – 7.oktobra spēlē LSPA handbolistes izrādīja negaidīti sīvi pretestību, puslaiku noslēdzot savā labā (14:12), tomēr otrajā puslaikā spraigā cīņā atzīstot čempionvienības pārākumu ar 23:24. Vai Stopiņu NHK un LSPA otrā tikšanās būs tikpat sīva?

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv