Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbola čempionātā principiālas cīņas

Jānis Pārums

Latvijas handbola čempionātā principiālas cīņas
Foto: Ritvars Raits

Sestdien Latvijas čempionātā tiks aizvadītas četras spēles – pa divām SynotTip handbola Virslīgā un sieviešu Virslīgā.

SynotTip Virslīgā jau plkst. 13:00 laukumā dosies otrā četrinieka pastarīte Vaiņode un līdere MSĢ/LAT-Hertz. Situācija turnīra tabulā gan ir ļoti blīva, jo murjāņiešiem ir astoņi punkti, bet vaiņodnieki atpaliek tikai par diviem. Starp abām komandām turnīra tabulā iekārtojušās ASK/LSPA un "Jūrmalas Sports", kas izcīnījušas pa septiņiem punktiem. Līdzšinējās trijās savstarpējās spēlēs starp Vaiņodi un Murjāņiem visās uzvarējuši murjāņieši (33:29, 27:26, 32:26). Jāatgādina, ka MSĢ/LAT-Hertz Latvijas čempionātā spēlē bez vietas izcīnīšanas tiesībām un izslēgšanas spēlēs nepiedalās, tādējādi par divām ceļazīmēm uz ceturtdaļfinālu sacenšas pārējās trīs komandas.

Tikmēr pirmajā četriniekā atlicis noskaidrot trešās un ceturtās vietas īpašnieces, jo divas spēcīgākās komandas, kas automātiski nodrošinājušas vietu pusfinālā, jau zināmas – tās ir Dobeles "Tenax" (1.) un "Celtnieks Rīga" (2.). Trešās vietas liktenis izšķirsies starp "Latgols" un "Ogre/Miandum" komandām, kas iekrājušas pa trim punktiem. Ogrēnieši uzvarējuši trijās no četrām savstarpējām spēlēm šosezon, zaudējot tikai pirmajā mačā (26:38), pēc tam sekojušas tikai uzvaras (27:24, 35:25, kā arī 27:20 LHF prezidenta kausā). Sestdien plkst. 16:30 komandas tiksies jau piekto reizi un, gadījumā, ja uzvarēs ogrēnieši, viņi sev garantēs trešo vietu, bet ludzāniešu panākuma gadījumā viss izšķirsies pēdējā kārtā. Vienāda punktu skaita gadījumā augstāku vietu ieņems "Ogre/Miandum".

UZZIŅAI: Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Sīkāk par zspēles kārtību var lasīt šeit ŠEIT.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Svarīgas cīņas gaidāmas arī Latvijas čempionātā sievietēm. Regulārajā čempionātā uzvaru jau nodrošinājusi Stopiņu NHK komanda, bet cīņa par otro (kas garantē vietu pusfinālā) un pārējām vietām turpinās. Plkst. 15:00 priekšpēdējā vietā esošās LSPA handbolistes uzņems iepriekšējās sezonas vicečempiones "REIR Dobele", kas zaudējušas iekļūt divu labāko komandu pulkā, bet vēl saglabā pakāpties uz trešo vietu. Šobrīd dobelnieces ar 18 punktiem ir ceturtās, atpaliekot no Jēkabpils sporta skolas par četriem punktiem. LSPA ar sešiem punktiem ieņem sesto vietu. Abās savstarpējās pārliecinošas uzvaras izcīnījušas Dobeles handbolistes (47:27, 29:14).

Vēl vienā spēlē plkst.17:00 Jēkabpils sporta skola uzņems līderes un pašreizējās čempiones Stopiņu NHK. Jēkabpilietes šobrīd ieņem trešo, atpaliekot no "Latgola" par punktu, bet abus savstarpējos dueļus pret "Latgolu" zaudējušas (26:29, 19:28).

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv