Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā sievietēm noskaidros otro pusfinālisti

Jānis Pārums

Latvijas čempionātā sievietēm noskaidros otro pusfinālisti
Jēkabpils SS un Latgols
Foto: Elvijs Ozoliņš / LHF

Šajā nedēļas nogalē noslēgsies Latvijas čempionāta sievietēm regulārais čempionāts, pēc kura pilnībā taps zināms, kuras komandas izslēgšanas spēles sāks no ceturtdaļfināla, kuras – no pusfināla.

Viena pusfināliste jau ir zināma – tā ir regulārā čempionāta uzvarētāja un pašreizējā čempione Stopiņu NHK, kas konkurentēm kļuva neaizsniedzama jau vairākas kārtas pirms pamatturnīra beigām. Pirms pēdējās kārtas zināma arī sestās vietas īpašniece, par ko kļuvusi LSPA. Tikmēr pārējo vietu īpašnieces noskaidrosies šajā nedēļas nogalē.

Jau pieminētās Stopiņu NHK un LSPA komandas aizvadīs savstarpējo spēli (pirmajās divās uzvaras izcīnīja Stopiņu NHK – 24:23, 42:20) svētdien plkst. 13:00, noslēdzot regulāro čempionātu, tomēr krietni svarīgās spēles norisināsies sestdien.

Uz otro pozīciju, kas nodrošina automātisku iekļūšanu pusfinālā, pretendē divas komandas – Jēkabpils sporta skola un Ludzas "Latgols" – kas iekrājušas pa 23 punktiem. Vienāda punktu skaita gadījumā augstāku vietu ieņems jēkabpilietes, kurām ir labāka savstarpējo spēļu bilance (32:31, 31:26, 25:27). Savukārt uz ceturto vietu pretendē "REIR Dobele" un Salaspils sporta skola, tomēr tam, kura komanda ieņems augstāku vietu ir vien nozīme no sava laukuma priekšrocību viedokļa, jo abas komandas savā starpā mērosies spēkiem ceturtdaļfinālā.

Kārotās otrās vietas likteni jēkabpilietes un ludzānietes izšķirs neklātienes duelī. Jēkabpils sporta skola sestdien plkst. 17:00 viesosies pie "REIR Dobele", ar ko šosezon uzvaras dalījušas uz pusēm - pirmajā aplī ar 27:20 uzvarēja jēkabpilietes, otrajā dobelnieces revanšējās ar 39:30. "Latgols" savā laukumā uzņems Salaspils sporta skolu. Arī šo komandu savstarpējos mačos uzvaras dalītas uz pusēm, katrai no komandām uzvarot savā laukumā – 38:23 Ludzā un 33:29 Salaspilī.

Kā jau minēts, divas labākās regulārā čempionāta komandas automātiski kvalificējas pusfinālam, kamēr komandas, kas ieņem no trešās līdz sestajai vietai, izslēgšanas spēles sāk no ceturtdaļfināla. Ceturtdaļfinālos tiekas regulārā čempionāta 4. vieta pret 5. vietu un 3. vieta pret 6. vietu. Pusfinālā regulārā čempionāta uzvarētāja jeb 1. vieta sacenšas pret 4. un 5. vietas pāra uzvarētāju, bet 2. vieta – pret 3. un 6.vietas pāra uzvarētāju. Ceturtdaļfinālos uzvarētāju nosaka divu spēļu summā, pusfinālā un finālā – sērijā līdz divām uzvarām.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2018-03-03 10:19, pirms 6 gadiem
Kādas disciplīnas ir Latvijas čempionātā sievietēm? Skaistumkopšana, ēst gatavošana, veļas mazgāšana, mājas uzkopšana un, atvainojos, ņemšana aiz vaiga?

Vai arī raksts ir par Latvijas handbola sieviešu čempionātu?