Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolā sākas cīņas par zeltu, tiešraides - Sportacentrs.com

Jānis Pārums

Handbolā sākas cīņas par zeltu, tiešraides - Sportacentrs.com
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šodien ar spēlēm Ludzā un Dobelē startēs Latvijas sieviešu un vīriešu handbola čempionāta fināli. Dāmām finālā tiksies LSPA un Ludzas Latgols, savukārt kungiem par zeltu cīnīsies Dobeles Tenax un Celtnieks/LSPA.

Fināls sievietēm: 14:00 Latgols - LSPA

Jau plkst. 14:00 Ludzā tiksies regulārā čempionāta uzvarētāja sievietēm LSPA un otrā spēcīgākā komanda "Latgols". Pērn šīs komandas tikās pusfinālā, kur divās spēlēs pārākas bija ludzānietes (26:24, 27:16), vēlāk izcīnot Latvijas čempionāta sudrabu (LSPA tika pie bronzas). Šī sezonas regulārais čempionāts veiksmīgāks bija LSPA komandai, kas tajā uzvarēja, tiesa, savstarpējās spēlēs pārākas bija Ludzas handbolistes, kuras uzvarēja divās spēlēs no trim (abas – savā laukumā) – 23:21, 28:30, 29:28.

"Latgols" un LSPA izslēgšanas spēles uzsāka no pusfināliem, kurus pārvarēja pārliecinoši. "Latgols" divās spēlēs apspēlēja Dobeles SS/REIR (29:22, 44:33), bet LSPA tika galā ar pagājušās sezonas čempionēm Stopiņu NHK (36:26, 29:24).

Finālsērijā daudz kas būs atkarīgs no abu komandu līderēm Kristīnes Kirejevas (LSPA) un Ineses Šļubčenko (Latgols). Kirejeva vismaz desmit vārtus guvusi pēdējās deviņās spēlēs pēc kārtas, bet visas sezonas garumā divciparu skaitli sasniegusi 14 spēlēs no 19. Šļubčenko pēdējos mačos bijusi pieticīgāka nekā pirms tam, taču galvenais ir komandas uzvaras un tādu ludzānietēm ir jau desmit pēc kārtas (LSPA – "tikai" četras, pēdējais zaudējums piedzīvots tieši pret "Latgolu"). Turklāt spēles pret LSPA Šļubčenko bijušas itin veiksmīgas (gūtie vārti, attiecīgi, 6, 10 un 9).

Finālsērija ilgs līdz divām uzvarām, turklāt šoreiz sava laukuma priekšrocības, kā regulārā čempionāta uzvarētājai, būs LSPA komandai – sērijas otrā spēle 2.maijā notiks ASK zālē Rīgā, trešā, ja nepieciešams, turpat 9.maijā.

Šīsdienas spēles sākums plkst. 14:00. Tā (tāpat kā visas pārējās finālspēles) būs vērojama tiešraidē portālā Sportacentrs.com un Lattelecom interaktīvās televīzijas 411.kanālā Sportacentrs.com TV.

Svētdien plkst. 15:00 tiks aizvadīta arī pirmā spēle bronzas sērijā līdz divām uzvarām starp Stopiņu NHK un Dobeles SS/REIR. Sezonas gaitā katra komanda izcīnījusi pa uzvarai un reizi cīnījušās neizšķirti.

Izslēgšanas spēles
Statistika

Fināls vīriešiem: 17:00 Tenax – Celtnieks/LSPA

Arī vīriešu finālā tiksies regulārā čempionāta divas spēcīgākās komandas – Latvijas čempioni un regulārā čempionāta uzvarētāji Dobeles "Tenax" un otrās vietas īpašnieki "Celtnieks/LSPA". Dobelnieki izslēgšanas spēles uzsāka no pusfināla, kur divās spēlēs pieveica vicečempionus "Ogre/Miandum" (29:27, 25:18). "Celtniekam" bija jāpārvar gan ceturtdaļfināls (pret ASK/LU – 33:19, 30:23), gan pusfināls, kur trijās spēlēs tika salauzta "Jūrmalas Sporta" pretestību (24:20, 20:21, 21:14).

Šosezon dažādos turnīros "Tenax" un "Celtnieks" tikušās sešreiz un piecos gadījumos spēle noslēgusies ar dobelnieku uzvaru, bet vienreiz (Baltijas Izaicinājuma kausā marta sākumā) fiksēts neizšķirts rezultāts. Jāuzsver, ka sezonas pirmajā pusē "Celtnieks" spēlēs pret "Tenax" izskatījās diezgan bezcerīgi (Latvijas čempionāta spēlēs – 17:32 un 15:30), taču pēc gadumijas vērojama jau nopietna pretestība – divreiz sīvā cīņā zaudēts (vienreiz Latvijā (26:28), vienreiz Baltijā (28:30)), kā arī jau pieminētais neizšķirts (31:31), kur uzvarai tuvāk bija "Celtnieks/LSPA".

Jāatgādina, kāda ļoti būtiska Dobeles "Tenax" sērija, ko šosezon alkušas pārtraukt daudzas komandas, taču tā arī tas nav izdevies – Latvijas čempionātā dobelnieki nav zaudējuši jau 48 (!) spēles pēc kārtas. Šosezon 23 spēlēs 23 uzvaras! Pēdējoreiz Latvijas čempionātā Dobeles komanda zaudēja 2013.gada sezonas finālā, kad izšķirošajā spēlē 26.maijā piekāpās "Latgolam" (22:31). Pēc tam sekojuši tikai panākumi, izņemot divus neizšķirtus 2013./2014.gada sezonas sākumā pret "Celtnieku" un "Ogri" (abos mačos – 27:27).

Vairākas spēles šīs sezonas otrajā pusē gan ir parādījušas, ka nemaz tik neuzvarama Dobeles "Tenax" nav, taču tādā gadījumā oponentiem jādemonstrē stabils un pārliecinošs sniegums ne tikai 40 vai 50 minūtes, bet visas 60. Čempioni turklāt nav optimālajā sastāvā - savainojumu dēļ, tāpat kā iepriekš, ierindā nebūs ne nozīmīgā līnijas spēlētāja Egila Politera, ne Ērika Blūma. Favorītu statuss gan jebkurā gadījumā būs dobelniekiem, taču ar kuras komandas uzvaru un cik spēlēs noslēgsies sērija, vēl būtu pāragri. "Celtniekam" jebkurā gadījumā būs milzu motivācija, jo pēdējoreiz viņi "Tenax" pieveikuši 2011.gada oktobrī...

Liela nozīme sērijā būs abu komandu vārtsargiem Ivaram Lācim (Tenax) un Raitim Puriņam (Celtnieks/LSPA), kuri pēdējās pusfināla spēlēs nodemonstrēja lielisku sniegumu. Tāpat būtiski būs tas, kā komandas spēs neitralizēt pretinieku līderus (Dobeles komandas rindās Andis Ērmanis guvis 109 vārtus, savukārt rīdzinieku līderis ir Artūrs Lazdiņš, kurš izcēlies ar 117 vārtu guvumiem).

Spēles sākums plkst. 17:00, tiešraidē to varēs vērot gan portālā Sportacentrs.com, gan Lattelecom interaktīvās TV 411.kanālā Sportacentrs.com TV.

Nākamās divas sērijas spēles 8. un 10.maijā notiks "Celtnieks/LSPA" mājas spēļu zālē Rīgā, bet ceturtais un piektais, mačs, ja būs nepieciešams – atkal Dobeles sporta hallē!

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2015-04-25 12:45, pirms 9 gadiem
Nu tad beidzot kāds ielika rakstu !!!!!!!!!!